Coronavirus en ondernemers

Het coronavirus kan gevolgen hebben voor uw bedrijf en uw werknemers. U kunt zich voorbereiden op mogelijke bedrijfsrisco’s. Op deze pagina leest u waar u rekening mee kunt houden. En bij welke overheidsorganisaties u terechtkunt voor advies of om zaken te regelen.

RESULTATEN VRAGENLIJST IMPACT CORONAVIRUS OP ONDERNEMERS

De gevolgen van de coronacrisis zijn groot. Ook voor u als ondernemer. Door middel van een korte vragenlijst (10 vragen, 5 minuten) heeft de gemeente Terneuzen de impact van het coronavirus op uw onderneming gepeild. De resultaten kan je hier vinden.

Nieuwsbrief voor ondernemers in de gemeente Terneuzen

Wilt u op de hoogte blijven over het nieuws voor ondernemers in de gemeente Terneuzen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief via het AANMELDFORMULIER.

 

Regelingen voor ondernemers
 

Derde steun- en herstelpakket voor ondernemers en werkenden

De impact van het coronavirus op banen en economie houdt aan en de economische recessie is voorlopig niet voorbij. Daarom komt het kabinet met een derde steun- en herstelpakket voor ondernemers en werkenden, dat volgt op de twee eerdere noodpakketten. Het nieuwe pakket loopt tot in 2021 en is gestoeld op drie pijlers: steun, helpen aanpassen en investeren.

Tijdelijke vergunning uitbreiding terras aanvragen

Als ondernemer kan u een tijdelijke vergunning aanvragen voor de uitbreiding van uw terras via DigiD of e-herkenning. Het aanvraagformulier heet wijziging inrichting horeca. Er zijn voorwaarden verbonden aan deze tijdelijke vergunning. Alle horecaondernemers hebben deze voorwaarden per brief ontvangen. Heeft u nog vragen, dan kan u contact opnemen met Peter Verploeg, bedrijfscontactfunctionaris, via 06-53731123 of e-mail of met Irene Dimmers, via 06-10930360 of e-mail.

Ondernemers en ZZP'ers: inkomensondersteuning aanvragen (Tozo)

Tozo 3.0

Vanaf 1 oktober kunt u bij ons Tozo 3.0 aanvragen. Tozo 3.0 kan ingaan op 1 oktober 2020 en loopt tot uiterlijk 1 april 2021. Voor alle veranderingen die in Tozo 3.0 gelden, kunt u naar de website van de RIjksoverheid gaan. Tozo 3.0 is er voor de zelfstandige die:

  • een gezinsinkomen heeft onder het sociaal minimum, en
  • wiens bedrijf geldproblemen heeft als gevolg van de coronacrisis en
  • voldoet aan de voorwaarden zoals aangegeven op de website www.krijgiktozo.nl.

 

Aanvraag Tozo 3.0 >

 

Let op: Op dit moment zijn er bedrijven actief die ondernemers "hulp" bieden bij het aanvragen van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). Deze hulp is doorgaans niet kosteloos en mogelijk niet zonder financiële gevolgen. U hoeft als ondernemer ook geen extra kosten te maken. Wij helpen u graag bij uw aanvraag. Neemt u contact met ons op. Zie voor de mogelijkheden onze contactpagina.

NOW 3.0

NOW wordt onder aangepaste voorwaarden verlengd tot en met 30 juni 2021 en kan aangevraagd worden vanaf 16 november. NOW 3.0 geldt tot en met 30 juni 2021 en kun je per 3 maanden aanvragen.

Coronavirus: overbruggingskrediet gericht op startups en scale-ups (COL)

Groeibedrijven kunnen een aanvraag indienen voor een speciaal overbruggingskrediet, de zogenaamde Corona-Overbruggingslening (COL). Dit kan bij de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s), die deze regeling op verzoek van het kabinet uitvoeren.

Verzoek om uitstel van betaling voor uw factuur van de gemeente Terneuzen

Heeft u een factuur ontvangen van de gemeente Terneuzen en wilt u hiervoor een verzoek doen voor uitstel van betaling? Dan kunt u onderstaand formulier 'verzoek uitstel van betaling' indienen.

Formulier verzoek uitstel van betaling

Informatie
 

Snel Ondernemers Support (SOS) van Dockwize

Om Zeeuwse ondernemers te helpen het hoofd boven water te houden heeft Dockwize het SOS programma ontwikkeld. SOS staat voor snel ondernemers support waarbij een team van experts met de ondernemer aan de slag gaat om niet alleen de crisis te overleven, maar er ook sterker uit te komen.
Het SOS programma van Dockwize is een online programma waarin ondernemers individueel worden begeleid door een team van experts. Zij krijgen in korte tijd inzicht in de huidige situatie en financiële mogelijkheden en krijgen concrete handvatten en ideeën om de schade te beperken. Belangrijker nog is dat er gebouwd wordt aan een positieve toekomst door middel van een concreet actieplan, waarvan ook de implementatie wordt opgevolgd. Deelname aan het programma is kosteloos en ondernemers kunnen zich vanaf nu gratis aanmelden.

Corona maatregelen in verband met werken over de grens

Grensarbeid tijdens de Corona crisis levert veel vragen op. In dit artikel vind je links naar actuele informatie voor grensarbeiders.  Dit artikel wordt wekelijks geactualiseerd.

Coronaprotocollen per branche online

Op de website MijnCoronaprotocol kunnen ondernemers zien welke coronaprotocollen gelden specifiek voor hun branche. Ook staan er praktijkvoorbeelden op, zoals ‘Hoe pas je je kledingwinkel aan?’ en 'Hoe ga je om het delen van gereedschap in de bouw?’. De website is een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland, in samenwerking met de Rijksoverheid.

Coronavirus en ondernemen (Ondernemersplein)

Het Coronavirus kan gevolgen hebben voor uw bedrijf en uw werknemers. U kunt zich voorbereiden op mogelijke bedrijfsrisco’s. Op de website van het Ondernemersplein leest u waar u rekening mee kunt houden.

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) informatie maatregelen Coronavirus

Maandagavond 23 maart 2020 maakte het kabinet tijdens een persconferentie aangescherpte maatregelen bekend om het coronavirus onder controle te krijgen. Op de website van Koninklijke Horeca Nederland lees je meer over de aangescherpte maatregelen.

 

Stel uw vragen
 

Veelgestelde vragen in Zeeland rondom Corona (COVID-19)

Op de website van ZEELANDveilig kan je terecht met je vragen over het Coronavirus.

Zeeuws Loket voor ondernemers

Zeeuwse ondernemers kunnen bij de Provincie, gemeente, Impuls en bij VNO-NCW Zeeland terecht met hun vragen. Het Zeeuws Loket: is te bereiken tijdens kantooruren via e-mail. Meer info op de pagina Coronavirus en ondernemers van de Provincie Zeeland.

KVK Coronaloket

Bij het KVK Coronaloket kun je terecht met al je ondernemersvragen. Telefoonnummer: 0800-2117 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur).

Sabewa Zeeland gaat coulant om met invordering van gemeentelijke- en waterschapsbelastingen

Door de situatie rondom het Coronavirus heeft Nederland vergaande maatregelen moeten nemen. Deze maatregelen hebben gevolgen voor ondernemers. Om die reden heeft Sabewa Zeeland besloten coulant om te gaan met de invordering van de gemeentelijke- en waterschapsbelastingen. Heeft u vragen over uw betaling? Neemt u dan contact op met Sabewa Zeeland. Dit kunt u doen door te mailen of een contactformulier in te vullen op de website www.sabewazeeland.nl.

 

English information
 

Your company and the Coronavirus

The Dutch government is taking measures to help entrepreneurs affected by the crisis. Read more about these measures on the website business.gov.nl

COVID-19 Impact on Business in the Netherlands - overview of key websites (Invest in Holland)

Please find an overview of key websites that provide up-to-date information and guidance on COVID-19 related matters in the Netherlands. Additionally, the NFIA team worldwide is here for you. Should you have any further questions, please do not hesitate to reach out to Invest in Holland.