Coronavirus en ondernemers

Het coronavirus kan gevolgen hebben voor uw bedrijf en uw werknemers. U kunt zich voorbereiden op mogelijke bedrijfsrisco’s. Op deze pagina leest u waar u rekening mee kunt houden. En bij welke overheidsorganisaties u terechtkunt voor advies of om zaken te regelen.

Nieuwsbrief voor ondernemers in de gemeente Terneuzen

Wilt u op de hoogte blijven over het nieuws voor ondernemers in de gemeente Terneuzen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief via het AANMELDFORMULIER.

 

Regelingen voor ondernemers

Bent u ondernemer of ZZP'er en woont u in de gemeente Terneuzen? Dan kunt u bij ons een tijdelijke inkomensondersteuning aanvragen als dit nodig is vanwege de corona-maatregelen.

Stap 1: doe de check met de beslisboom op https://www.krijgiktozo.nl/ en kijk of u in aanmerking komt voor de Tozo regeling

Stap 2: als u de beslisboom van stap 1 hebt doorlopen, gebruik dan onderstaande knop 'Tozo aanvragen'. Voor het doorgeven van uw verzoek heeft u DigiD nodig.
 

Tozo aanvragen >

 

Toevoegen bestanden Tozo aanvraag >

 

Ondernemers en ZZP'ers: inkomensondersteuning aanvragen (Tozo)

Door de maatregelen tegen het coronavirus derven veel zelfstandige ondernemers, onder wie zzp’ers, inkomsten. Het kabinet ondersteunt hen met een tijdelijke regeling (Tozo), vooralsnog tot 1 juni 2020. Deze regeling voor zelfstandige ondernemers met financiële problemen wordt uitgevoerd door gemeenten. Meer info hierover op de website van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG)

Bent u ondernemer of ZZP'er en woont u in de gemeente Terneuzen? Dan kunt u bij ons een tijdelijke inkomensondersteuning aanvragen als dit nodig is vanwege de corona-maatregelen.

Stap 1: doe de check met de beslisboom op https://www.krijgiktozo.nl/ en kijk of u in aanmerking komt voor de Tozo regeling

Stap 2: als u de beslisboom van stap 1 hebt doorlopen, gebruik dan onderstaande knop 'Tozo aanvragen'. Voor het doorgeven van uw verzoek heeft u DigiD nodig.

 

Tozo aanvragen >

 

Komen zorgaanbieders ook in aanmerking voor Tozo?
Het ministerie van VWS heeft met zorgverzekeraars en gemeenten afspraken gemaakt over de ondersteuning van zorgaanbieders tijdens de Coronacrisis. Zorgaanbieders moeten zich voor ondersteuning primair wenden tot de inkopers (zorgverzekeraars en gemeenten(WMO)) en niet bij het UWV of TOZO-loketten.
https://www.zorgkaartnederland.nl/overzicht/beroepen

Tegemoetkoming schade COVID-19 van € 4.000,00 voor ondernemers (TOGS)

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft de regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) geopend. Deze kabinetsmaatregel, eerder bekend gemaakt als Noodloket, is voor ondernemers die rechtstreeks getroffen worden door de maatregelen van het kabinet in de coronacrisis. Bedrijven ontvangen een eenmalige tegemoetkoming van 4.000 euro om met name hun vaste lasten te kunnen betalen. Deze regeling geldt ook voor ondernemers in de non-food sector. Aanvragen kunnen door ondernemers worden ingediend via rvo.nl/tegemoetkomingcorona van vrijdag 27 maart 2020 tot en met vrijdag 26 juni 2020.

Check hier alle regelingen voor ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis

De overheid helpt ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis. Er zijn vergaande regelingen van kracht waar je als zzp’er of mkb’er gebruik van kunt maken, op korte en langere termijn. Kijk voor alle regelingen voor ondernemers op de website van het Werkservicepunt Zeeuws-Vlaanderen (WSP).

Vignet voor grensarbeiders met cruciale beroepen

Grensarbeiders in vitale sectoren en met cruciale beroepen kunnen vanaf 22 maart een vignet gebruiken om sneller de grens tussen België en Nederland te passeren. Het vignet dient om te voorkomen dat grensarbeiders in vitale sectoren en met cruciale beroepen worden opgehouden bij de grens en kan enkel door hen worden gebruikt

Zie bericht van de Rijksoverheid.

Het vignet is aan te vragen op de website van het Nationaal Crisiscentrum.

Verzoek om uitstel van betaling voor uw factuur van de gemeente Terneuzen

Heeft u een factuur ontvangen van de gemeente Terneuzen en wilt u hiervoor een verzoek doen voor uitstel van betaling? Dan kunt u onderstaand formulier 'verzoek uitstel van betaling' indienen.

Formulier verzoek uitstel van betaling

 

Informatie
 

Coronamonitor Zeeland

Er is een coronamonitor gemaakt voor Zeeland. De monitor geeft inzicht in de economische impact van de COVID-19 uitbraak. Het bevat een beschrijving en duiding van de zichtbare en de te verwachten gevolgen voor Zeeland. De monitor is tot stand gekomen in samenwerking met de Economic Board Zeeland, Economische Impuls Zeeland, ZB Planbureau, VNO-NCW Zeeland, Arbeidsmarktregio Zeeland, Vereniging Zeeuwse Gemeenten en Provincie Zeeland.

Deze monitor wordt regelmatig geüpdatet op de website van provincie Zeeland
Vanaf nu vindt u via deze link dus steeds de nieuwste informatie.

Informatie over grensoverschrijdende (corona gerelateerde) zaken / regelgeving

Werkgevers, werknemers en zelfstandigen kunnen met hun vragen inzake grensoverschrijdende (corona gerelateerde) zaken/regelgeving terecht bij dhr. Roy van Eeckhout. Hij is adviseur van het GrensInformatiePunt (GIP). Hij is telefonisch bereikbaar op 06-18531706 en via e-mail.

Protocol verantwoord winkelen voor ondernemers (en klanten)

Met richtlijnen voor winkeliers en hun klanten willen ondernemingsorganisaties en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat ervoor zorgen dat mensen zo verantwoord mogelijk hun aankopen kunnen doen en winkelmedewerkers op een veilige manier kunnen werken. De maatregelen zijn bedoeld om besmettingen met het coronavirus te voorkomen en de gevolgen van het nieuwe virus te beperken.

[Protocol verantwoord winkelen]

Aangescherpte maatregelen voor ondernemers

Het kabinet heeft maandagavond 23 maart besloten tot aangescherpte maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen. Deze zijn genomen op advies van het RIVM. Een deel van deze maatregelen heeft ook effect op ondernemers en hun personeel. Meer info leest u op de website van de Rijksoverheid.

Coronavirus en ondernemen (Ondernemersplein)

Het Coronavirus kan gevolgen hebben voor uw bedrijf en uw werknemers. U kunt zich voorbereiden op mogelijke bedrijfsrisco’s. Op de website van het Ondernemersplein leest u waar u rekening mee kunt houden.

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) informatie maatregelen Coronavirus

Maandagavond 23 maart 2020 maakte het kabinet tijdens een persconferentie aangescherpte maatregelen bekend om het coronavirus onder controle te krijgen. Op de website van Koninklijke Horeca Nederland lees je meer over de aangescherpte maatregelen.

 

Stel uw vragen
 

Veelgestelde vragen in Zeeland rondom Corona (COVID-19)

Op de website van ZEELANDveilig kan je terecht met je vragen over het Coronavirus.

Zeeuws Loket voor ondernemers

Zeeuwse ondernemers kunnen bij de Provincie, gemeente, Impuls en bij VNO-NCW Zeeland terecht met hun vragen. Het Zeeuws Loket: is te bereiken tijdens kantooruren via e-mail. Meer info op de pagina Coronavirus en ondernemers van de Provincie Zeeland.

KVK Coronaloket

Bij het KVK Coronaloket kun je terecht met al je ondernemersvragen. Telefoonnummer: 0800-2117 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur).

ikmoetdigitaal.nl biedt ondernemers hulp bij innoveren en digitaliseren

Dockwize heeft het initiatief genomen de Zeeuwse ondernemers te helpen bij het innoveren en digitaliseren van hun onderneming, om zo het hoofd boven water te houden. Daarom hebben zij i.s.m. de Provincie Zeeland het online platform ikmoetdigitaal.nl gelanceerd. Hier kunnen ondernemers terecht met vragen die ze kunnen stellen in de chat die 5 dagen per week van 9:00 uur tot 17:00 uur bemand wordt door onze specialisten. Dit is kosteloos voor ondernemers.

Sabewa Zeeland gaat coulant om met invordering van gemeentelijke- en waterschapsbelastingen

Door de situatie rondom het Coronavirus heeft Nederland vergaande maatregelen moeten nemen. Deze maatregelen hebben gevolgen voor ondernemers. Om die reden heeft Sabewa Zeeland besloten coulant om te gaan met de invordering van de gemeentelijke- en waterschapsbelastingen. Heeft u vragen over uw betaling? Neemt u dan contact op met Sabewa Zeeland. Dit kunt u doen door te mailen of een contactformulier in te vullen op de website www.sabewazeeland.nl.

 

English information
 

Your company and the Coronavirus

The Dutch government is taking measures to help entrepreneurs affected by the crisis. Read more about these measures on the website business.gov.nl

COVID-19 Impact on Business in the Netherlands - overview of key websites (Invest in Holland)

Please find an overview of key websites that provide up-to-date information and guidance on COVID-19 related matters in the Netherlands. Additionally, the NFIA team worldwide is here for you. Should you have any further questions, please do not hesitate to reach out to Invest in Holland.