Algemene informatie

Op deze pagina vind je informatie  over de voortgang van het project Sasse Poort.

Masterplan Sas van Gent

Op 14 april 2020 stemde het college van burgemeester en wethouders in met het Masterplan Sas van Gent. Dit masterplan is de basis voor de ontwikkeling van de Sasse Poort en de vrijkomende supermarktlocaties.

U kunt hier het Masterplan Ontwikkelingen Sas van Gent / Sasse Poort lezen.

Bestemmingsplan Sasse Poort

Het bestemmingsplan Sasse Poort, Sas van Gent is op 7 oktober 2021 vastgesteld door de gemeenteraad van Terneuzen.

Hoe zijn de stukken in te zien?

Het bestemmingsplan en het besluit hogere waarde geluid kunt u digitaal inzien:

stukken inzien op Ruimtelijkeplannen.nl zoek op identificatenummer NL.IMRO.0715.BPSVG09-VG01

Inrichting Westkade, winkelplein met supermarkten en Suikerdijk

De inrichtingstekeningen voor de Westkade, het winkelplein met de supermarkten en de Suikerdijk kan je bekijken op deze pagina.

Groene verbindingszone

Onderdeel van het plan Sasse Poort is om een groene verbinding voor langzaam verkeer (voetgangers en fietsers) aan te leggen tussen bedrijventerrein Sasse Poort en het centrum van Sas van Gent. De route loopt vanaf Sasse Poort naar de Tramstraat en gaat vervolgens over het huidige terrein van de Lidl verder naar de Stationsweg. Tussen de Wilhelminalaan en de Zuidstraat komt over het huidige terrein van de Albert Heijn een voetgangersverbinding.

De gemeente is verantwoordelijk voor de inrichting van deze aantrekkelijke en groene verbindingen in de openbare ruimte. Via een klankbordgroep kunnen inwoners meedenken. Ook via doemee.terneuzen.nl konden inwoners meedenken over het begin- of eindpunt van de route, de Markt.

Woningbouwplannen

Op de locaties waar de supermarkten stonden worden woningen gebouwd.

Woningbouwplannen Sas van Gent

 

Tweede fase Sasse Poort

Projectontwikkelaar Hillborg wil, naast de twee supermarkten, een derde gebouw met detailhandel bouwen op de locatie Sasse Poort. In het gebouw komt ruimte voor meerdere winkels. De voorlopige inrichtingstekening voor het gebouw en de omgeving kunt u hieronder bekijken. Om de ontwikkeling mogelijk te maken wijzigen we het bestemmingsplan. Het wijzigingsplan kunt u hier bekijken.

Sasse Poort retailblok