Bewonersvergunning aanvragen of wijzigen

Bewoners in de binnenstad van Terneuzen die ingeschreven staan in de Basisregistratie Personen kunnen maximaal twee bewonersvergunningen en één bezoekersvergunning per adres aanvragen. Het kenteken voor de bewonersvergunning moet op naam van de aanvrager staan. Dit controleren wij bij de RDW.
De vergunningen vervallen bij uitschrijving van de betreffende bewoner, overschrijving van kenteken of misbruik. Er vindt geen terugbetaling plaats.

Gebruik de knop 'Bewonersvergunning aanvragen of wijzigen' en vul het formulier in. Na enkele werkdagen is uw vergunning actief.
Mocht er iets niet goed zijn gegaan bij uw aanvraag, dan nemen wij contact met u op. We vragen u daarom ook uw telefoonnummer in te vullen op het formulier.

 Bewonersvergunning aanvragen of wijzigen

 

Kosten

In 2023 kost een bewonersvergunning € 32,90 per jaar.

(Tijdelijk) Andere auto

Heeft u al een parkeervergunning maar heeft u (tijdelijk) een andere auto? Dan moet u ons op de hoogte stellen. Om het kenteken van uw huidige parkeervergunning te wijzigen, gebruikt u de knop 'Bewonersvergunning aanvragen of wijzigen'.
U kunt dit gratis regelen (maximaal 10 keer per jaar).

Bewonersvergunning aanvragen of wijzigen

Lease- of bedrijfsauto

Betreft uw aanvraag een parkeervergunning van een lease- of bedrijfsauto? Houd dan per kenteken de volgende stukken gereed:

  • Voor een leaseauto; een scan of foto van de lease-overeenkomst
  • Voor een bedrijfsauto; een scan of foto van de verklaring omtrent eigen gebruik bedrijfsauto 
Vergunninggebied

Alleen in het centrum van Terneuzen is een vergunningszonegebied ingesteld. Er zijn parkeerplaatsen aangewezen waar u tegen betaling kan parkeren. Ook zijn er plaatsen aangewezen waar u alleen met een parkeervergunning mag parkeren. Zone 1 en 2 samengevoegd tot zone 1. Zone 2 is hiermee vervallen. Er is een lijst met straatnamen per vergunningzone.

Wanneer krijg ik geen parkeervergunning?

Bij nieuwbouw en functiewijziging van een pand moeten bewoners op eigen terrein parkeren. Om extra parkeerdruk in de omgeving te voorkomen, hebben (nieuwe) bewoners van nieuwbouw, functiewijziging, verkamering en splitsing van wooneenheden geen recht op een bewoners-  en bezoekersvergunning.

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij het verlengen van uw vergunning? Maak dan een afspraak via de knop 'Afspraak maken'. Of bel 14 0115 om een afspraak in te plannen.

Wilt u liever aan de publieksbalie komen betalen? Dat kan natuurlijk ook. Regel een afspraak via de knop 'Afspraak maken'. Of bel 14 0115 om een afspraak in te laten plannen.

Afspraak maken

Heeft u nog vragen? Dant kunt u een e-mail sturen of bellen naar 0115 - 455 490.