Bezoekersvergunning aanvragen

Bewoners van het centrum kunnen tegen een laag tarief voor hun eigen zone een bezoekersvergunning (draaischijf) aanvragen. U ontvangt hiervoor een brief met een uitnodiging tot betaling. Na betaling ontvangt u de draaischijf binnen twee werkdagen per post op het geregistreerd adres. Het nummer van de draaischijf is aan het adres gekoppeld.

Bezoekers mogen tussen 09.00 en 18.00 uur maximaal drie uur aaneengesloten parkeren met deze draaischijf. Tussen 18.00 en 09.00 uur is de beperking van drie uur parkeren er niet. Wel moet u de draaischijf gebruiken.

Gebruik de knop 'Bezoekersvergunning aanvragen' en vul het formulier in.
Mocht er iets niet goed zijn gegaan bij uw aanvraag, dan nemen wij contact met u op. We vragen u daarom ook uw telefoonnummer in te vullen op het formulier.

Bezoekersvergunning aanvragen

 

Kosten

Een bezoekersvergunning kost in 2023 € 8,70 per jaar

Logés

Een logé kan in het vergunningengebied parkeren met een tijdelijke vergunning. Een tijdelijke vergunning kan voor de periode van één dag, meer dagen of een week. Gebruik de knop 'Tijdelijke vergunning aanvragen'. U ontvangt geen fysieke vergunning. Binnen maximaal twee werkdagen is de vergunning actief.

Tijdelijke vergunning aanvragen

In 2023 kost een tijdelijke parkeervergunning:

  • 1-dagsvergunning € 5,40
  • weekvergunning € 22,20

In de parkeergarage kunt u voor € 4,00 per 24 uur parkeren. Er kan dag en nacht uitgereden worden

Vergunninggebied

Alleen in het centrum van Terneuzen is een vergunningszonegebied ingesteld. Er zijn parkeerplaatsen aangewezen waar u tegen betaling kan parkeren. Ook zijn er plaatsen aangewezen waar u alleen met een parkeervergunning mag parkeren. Er is een lijst met straatnamen per vergunningzone.

Wanneer krijg ik geen vergunning?

Bij nieuwbouw en functiewijziging van een pand moeten bewoners op eigen terrein parkeren. Om extra parkeerdruk in de omgeving te voorkomen, hebben (nieuwe) bewoners van nieuwbouw, functiewijziging, verkamering en splitsing van wooneenheden geen recht op een bewoners-  en bezoekersvergunning.

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij het verlengen van uw vergunning? Maak dan een afspraak via de knop 'Afspraak maken'. Of bel 14 0115 om een afspraak in te plannen.

Wilt u liever aan de publieksbalie komen betalen? Dat kan natuurlijk ook. Regel een afspraak via de knop 'Afspraak maken'. Of bel 14 0115 om een afspraak in te laten plannen.

Afspraak maken

Heeft u nog vragen? Dant kunt u een e-mail sturen of bellen naar 0115 - 455 490.