Inleiding

Op 20 maart 2020 ontving de gemeente Terneuzen het verzoek van Hillgate Investments, De Nijs-Soffers Bouwgroep, Albert Heijn, Lidl en Woongoed Zeeuws-Vlaanderen om medewerking bij de realisatie van hun plannen. Het gaat hierbij om de verplaatsing van AH en Lidl naar de Sasse Poort en de herontwikkeling van de bestaande winkellocaties in het centrum tot woningbouw.

Planvorming afgerond

De planvorming voor de ontwikkeling van de Sasse Poort in Sas van Gent is afgerond. Op 2 december 2021 was de bestemmingsplanprocedure voor de ontwikkeling van de Sasse Poort helemaal afgerond. Het bestemmingsplan is nu definitief. De ontwikkelaars van de plannen zijn vanaf dat moment bezig met het voorbereiden van de werkzaamheden.

Meer informatie, zoals bijvoorbeeld de inrichtingstekeningen  van het winkelplein met de supermarkten en de inrichting van de Suikerdijk en de Westkade, kan je vinden op de pagina 'Algemene informatie' en op de pagina 'Nieuws' met de nieuwsbrieven over het project Sasse Poort. De planning van het project vind je terug op de pagina 'Projectplanning'.