Buurtbemiddeling

Wanneer mensen dicht op elkaar wonen, bestaat de kans op conflicten. Door niet of niet goed met elkaar te praten, kan het uit de hand lopen. U kunt buurtbemiddeling inschakelen als u overlast ondervindt van uw buren. Buurtbemiddeling helpt mensen om burenruzies op te lossen en is gratis!

Buurtbemiddelaars gezocht

Per jaar worden er meer dan 100 zaken aangemeld in de gemeente Terneuzen. Ruim 80% van deze zaken worden opgelost of zijn verbeterd. Dat is een heel mooi resultaat! Om dit te kunnen bereiken zijn er voldoende enthousiaste buurtbemiddelaars nodig. Ben je ouder dan 21 jaar en vind je het leuk om veel te leren over communicatie, leuke trainingen te krijgen en anderen te helpen samen met leuke collega’s? Meld je dan aan via de coördinator Judith Dingemanse via buurtbemiddeling@terneuzen.nl.

Schakel Buurtbemiddeling Terneuzen in!

Logo Buurtbemiddeling Terneuzen "voor en door de buurt"

Buurtbemiddeling is te bereiken via telefoonnummer: 06 20 26 06 65, per e-mail: buurtbemiddeling@terneuzen.nl. Of vul hier het contactformulier in.

Voor wie?

Buurtbemiddeling is gratis. Het is bedoeld voor alle inwoners van de gemeente Terneuzen die in een conflictsituatie zitten, of dreigen te komen. Het is een initiatief van Clavis, Woongoed Zeeuws Vlaanderen, politie Terneuzen en de gemeente Terneuzen. U kunt contact opnemen met buurtbemiddeling over bijvoorbeeld (geluids)overlast, rommel en vuilnis, een conflict over erfafscheidingen, vernielingen, storende leefgewoontes en pesterijen. Like de Facebookpagina van Buurtbemiddeling Terneuzen om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en tips.

Hoe werkt het?

U neemt contact op met buurtbemiddeling via een van de bovengenoemde contactgegevens en legt uit wat er aan de hand is. De coördinator van buurtbemiddeling vormt een team van twee bemiddelaars voor uw situatie. Een van de bemiddelaars neemt contact met u op voor een afspraak met u. Zij komen bij u langs en gaan daarna bij de buren langs. Nadat de bemiddelaars met beide partijen (afzonderlijk) hebben gesproken, volgt in de meeste gevallen een afspraak voor een bemiddelingsgesprek op neutraal terrein. De buurtbemiddelaars zijn getrainde vrijwilligers. Zij hebben geheimhoudingsplicht, zijn neutraal en luisteren met respect. Ze onderzoeken de wensen, belangen en gevoelens van de bewoners bij het conflict.

Het is de bedoeling dat de partijen onder begeleiding van de bemiddelaars zelf samen hun conflict oplossen. Bij elk conflict is het beter dat de partijen zelf hun problemen oplossen dan dat een andere partij een oplossing oplegt. Zo is de kans kleiner dat een probleem zich weer voordoet. Lees meer in de flyer! (PDF, 400KB)

Plus certificaat

Buurtbemiddeling is door het Centrum van Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) beloond met een met een 'plus certificaat'. Het krijgen van het certificaat betekent dat er aan alle voorwaarden voldaan wordt en dat het project al jaren goed functioneert.

Buurtbemiddeling Terneuzen wordt mogelijk gemaakt door de samenwerkende partijen:

 

Logo's samenwerkende organisaties: Politie Zeeland, Clavis, gemeente Terneuzen en Woongoed Zeeuws-Vlaanderen

 

 

 

Heeft u een klacht over Buurtbemiddeling Terneuzen, bekijk hier de klachtenregeling.

Ook Buurtbemiddeling Terneuzen is verplicht zich te houden aan de nieuwe Algemene Verordening Gegevensverwerking (per 25 mei 2018), Bekijk hier de uitleg.