Nieuws

 • Jan Lonink (69) stopt per 1 mei 2021 als burgemeester van Terneuzen

  01 juli 2020

  Burgemeester Jan Lonink (69) heeft 30 juni de gemeenteraad medegedeeld dat hij per 1 mei 2021 stopt als burgemeester van Terneuzen. “Via de Commissaris van de Koning in Zeeland, Han Polman, heb ik de koning gevraagd om mij volgend jaar eervol ontslag te verlenen. Ik stop net voor mijn 70ste verjaardag. Dat is een mooi moment om plaats te maken voor een nieuwe burgemeester. Graag geef ik nu al duidelijkheid. Zo is er ruim de gelegenheid om de selectieprocedure voor mijn opvolger of opvolgster zorgvuldig te doorlopen.”

 • Wethouder Vervaet onthulde Witte Anjer Perkje

  30 juni 2020

  Vorige week onthulde wethouder Jurgen Vervaet een Witte Anjer Perkje naast het oorlogsmonument op de begraafplaats aan de Bellamystraat in Terneuzen. Het perkje is een eerbetoon en teken van respect aan alle Terneuzense oorlogsveteranen. De onthulling deed de wethouder samen met veteraan John Kouters, tevens voorzitter van de AMVZ (Algemene Marine Vereniging Zeeland), en raadslid Jos van Ginneken, initiatiefnemer van de motie voor de aanleg van het perkje.

 • Fietsenstalling Herengracht Terneuzen weer geopend!

  30 juni 2020

  De fietsenstalling aan de Herengracht in Terneuzen is weer geopend. Deze was door corona tijdelijk gesloten. Er is een nieuwe ingang gemaakt, zodat in- en uitgaand verkeer elkaar niet kruist.

 • Staatssecretaris Raymond Knops bezocht Terneuzen

  30 juni 2020

  Vorige week waren staatssecretaris Raymond Knops en de Belgische ambassadeur in Nederland, Dirk Achten, op bezoek in Terneuzen. Zij werden op het sluizencomplex ontvangen door burgemeester Jan Lonink en Commissaris van de Koning Han Polman. Centrale thema van het bezoek was grensoverschrijdende samenwerking in coronatijd tussen Nederland en België.

 • Jaarrekening 2019: Terneuzen versterkt financiële positie, maar is voorzichtig

  26 juni 2020

  De gemeente Terneuzen heeft een flinke plus op de jaarrekening van vorig jaar. De gemeente kan een bedrag van 6.103.000 euro bijschrijven. Dit is meer dan verwacht. Het positieve resultaat komt door lagere uitgaven dan gepland. Zoals minder kapitaallasten en personeelskosten. Hogere inkomsten waren er ook, onder andere door meer leges door een toename van omgevingsvergunningen en een zeer groot project. De plus wil Terneuzen grotendeels (3,7 miljoen) gebruiken om de financiële positie te versterken. De gemeente gaat voorzichtig om met het goede resultaat, mede ingegeven door de grote tekorten in het sociaal domein.

 • Ommetjes vanuit alle kernen

  17 juni 2020

  Bewegen is belangrijk voor onze gezondheid. Nu velen van ons vanwege het coronavirus thuis werken en binnen sporten nog niet mag, is wandelen in de eigen omgeving leuk en ontspannend. Vandaar dat wij vanaf nu iedere week een ommetje belichten in het Advertentieblad. We maken er 14. Een vanuit elke kern. De ommetjes zijn 3 tot 6 kilometer lang.

 • Praat mee over het klimaat in Zeeuws- Vlaanderen. Doe mee aan de enquête!

  10 juni 2020

  Het klimaat in de wereld is aan het veranderen. Ook Nederland heeft hiermee te maken. De klimaatverandering levert risico’s op ten aanzien van wateroverlast, droogte, hitte en overstroming. Denk aan wateroverlast door zeer zware buien of langdurig natte periodes. Oogstschade of beplanting in de tuin die dood gaat door lange droge periodes. Is er nog wel voldoende drinkwater voor mens en dier? Extreme warmte die gezondheidsproblemen kan veroorzaken of onze manier van leven verandert.

 • Gefaseerde opening buitenbaden met bloktijden

  04 juni 2020

  De openluchtzwembaden gaan weer open! In mei heeft het gemeentebestuur van Terneuzen besloten dat dit gefaseerd gebeurt. De buitenbaden in Axel, Sas van Gent en Terneuzen gaan zaterdag 6 juni a.s. weer open.
  De zwembaden in Koewacht en Zaamslag openen zaterdag 27 juni a.s. hun deuren. Om de zwembaden op een veilige en verantwoorde wijze te openen geldt een aantal coronabeperkingen.

 • Citax Tiel wint aanbesteding leerlingenvervoer Zeeuws-Vlaanderen

  28 mei 2020

  Citax Tiel BV is door het Samenwerkingsverband Collectief Vervoer Zeeuws-Vlaanderen aangewezen als de nieuwe uitvoerder van het leerlingenvervoer. Voor de kinderen en ouders verandert er weinig tot niets. Citax verzorgt het leerlingenvervoer al sinds maart, na het plotselinge faillissement van TCR. Citax voert daarnaast ook het Wmo-vervoer in Zeeuws-Vlaanderen uit.

 • Wmo-vervoer per 1 juni onder voorwaarden

  03 juni 2020

  Vanaf 1 juni is het voor Zeeuwse pashouders weer mogelijk om - onder voorwaarden - gebruik te maken van Wmo-vervoer. Nu de samenleving geleidelijk weer op gang komt, is de vraag naar Wmo-vervoer groot. In verband met de coronacrisis kon men vanaf 25 maart alleen gebruik maken van Wmo-vervoer voor strikt noodzakelijke ritten: bezoeken aan huisarts, ziekenhuis of supermarkt.

 • Burgemeester Terneuzen sluit een pand wegens drugs

  18 mei 2020

  Burgemeester Jan Lonink heeft deze maand een pand gesloten vanwege een drugsovertreding. In Terneuzen werd afgelopen week een woning voor drie maanden verzegeld. In de woning werd een handelshoeveelheid drugs aangetroffen.

 • Gefaseerde opening zwembaden gemeente Terneuzen

  18 mei 2020

  Door de onverwachtse versoepeling van de landelijke maatregelen voor de binnen- en buitenzwembaden, heeft het college van Burgemeester en Wethouders besloten om de opening van de gemeentelijke zwembaden te faseren. De fasering is nodig om de zwembaden op een veilige en verantwoorde wijze te openen. Vandaag, donderdag 14 mei, opende het binnenbad van Sportcentrum Vliegende Vaart weer haar deuren. Op zijn vroegst volgen op zaterdag 6 juni de openluchtbaden van Axel, Sas van Gent en Terneuzen. De opening van de zwembaden in Koewacht en Zaamslag is gepland voor zaterdag 27 juni.

 • Tijdelijke huisvesting arbeidskrachten Leidinglaan Sluiskil

  03 juni 2020

  Gemeente Terneuzen verleent een omgevingsvergunning aan Homeflex voor de bouw van een tijdelijk complex voor arbeidskrachten aan de Leidinglaan in Sluiskil. De huisvesting betreft 32 wooneenheden, voor maximaal 84 personen en zal half 2021 gereed zijn.

 • Reconstructie Westkade kan beginnen

  15 mei 2020

  De reconstructie van de Westkade in Sas van Gent kan eindelijk beginnen. Alle vergunningen hiervoor zijn binnen. Als eerste worden de kade, de weg en een aangrenzend deel van het terrein van Rosier ingericht als bouwterrein.

 • Containers in nieuw circulair jasje

  03 mei 2020

  Krijg je een nieuwe groene container? Dan ziet deze er anders uit dan je gewend was. De container voor gft heeft vanaf nu een grijze romp en een groen deksel. De grijze romp is gemaakt van gerecycled materiaal. Het materiaal bestaat uit gerecycled plastic van oude containers en verpakkingsmateriaal.

 • Nieuwsberichten Coronavirus

  Overzicht van alle nieuwsberichten over het coronavirus in onze gemeente.

 • Reisdocumenten kunt u ook laten bezorgen

  26 mei 2020

  Heeft u een nieuw reisdocument nodig? U kunt bij de aanvraag kiezen om uw paspoort of identiteitskaart te laten bezorgen. De bezorging kost € 4,95 per levering. U mag zelf aangeven op welk adres in Nederland u het document wilt laten afleveren. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen uw reisdocument zelf af te halen aan de publieksbalie in Terneuzen.

 • Meld een kapotte lantaarnpaal op ovstoringzeeland.nl

  16 januari 2020

  Stel, je fietst over straat en ziet dat een lantaarnpaal kapot is. Dan denk je waarschijnlijk dat jij daar weinig aan kunt doen. De gemeente lost dat wel op. Begrijpelijk, maar ook jij kunt helpen. Een storing aan een lantaarnpaal geef je namelijk simpel en snel door via de website ovstoringzeeland.nl

 • Altijd op afspraak naar de gemeente

  26 mei 2020

  Wij werken altijd op afspraak. Moet u voor bijvoorbeeld een reisdocument bij ons zijn, dan is het dus belangrijk om vooraf een afspraak te maken.

 • Nieuwsarchief 2019

  Overzicht van alle nieuwsberichten in 2019.

 • Nieuwsarchief 2020

  Overzicht van alle nieuwsberichten in 2020.