Nieuws

 • Nieuwsarchief 2019

 • Nieuwsarchief 2018

 • Altijd op afspraak naar de gemeente

  16 april 2019

  Wij werken altijd op afspraak. Moet u voor bijvoorbeeld een reisdocument bij ons zijn, dan is het dus belangrijk om vooraf een afspraak te maken.

 • Nascheiding per 1 januari 2020 van start in Terneuzen

  13 september 2019

  Per 1 januari 2020 mag je in de gemeente Terneuzen plastic en drankenkartons weer in de grijze bak gooien. De planning was eerst per 1 april, maar afvalverwerker AVR heeft per 1 januari al ruimte om ons afval uit de grijze bak te scheiden.

 • Meld een kapotte lantaarnpaal op ovstoringzeeland.nl

  02 oktober 2019

  Stel, je fietst over straat en ziet dat een lantaarnpaal kapot is. Dan denk je waarschijnlijk dat jij daar weinig aan kunt doen. De gemeente lost dat wel op. Begrijpelijk, maar ook jij kunt helpen. Een storing aan een lantaarnpaal geef je namelijk simpel en snel door via de website ovstoringzeeland.nl

 • Tijdelijk pad voor fietsers en voetgangers langs Westkade Sas van Gent

  26 november 2019

  Voetgangers en fietsers kunnen weer via de kortste route van Sas van Gent naar Zelzate en andersom. Vorige week is hier een tijdelijk fiets-/voetpad voor geopend. Dat pad is aangelegd naast de afgesloten Westkade over het bedrijfsterrein van Rosier.

 • Reisdocumenten kunt u ook laten bezorgen

  26 november 2019

  Heeft u een nieuw reisdocument nodig? U kunt bij de aanvraag kiezen om uw paspoort of identiteitskaart te laten bezorgen. De bezorging kost € 4,95 per levering. U mag zelf aangeven op welk adres in Nederland u het document wilt laten afleveren. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen uw reisdocument zelf af te halen aan de publieksbalie in Terneuzen.

 • Envelop gevonden op de mat?

  18 november 2019

  Dinsdag 19 november ontvingen alle inwoners van de gemeente Terneuzen een envelop van ons. Deze envelop bevat een brief en een folder met informatie over wat je per 1 januari 2020 met plastic en drankenkartons moet doen. Dat zamel je vanaf dan niet meer apart in en breng je niet meer weg. Nee, dat gooi je weer in de grijze bak. Goed om deze brief en folder dus even te lezen.

 • Rijbewijs 75-plusser tijdelijk met maximaal 1 jaar verlengd

  26 november 2019

  Wie zijn rijbewijs moet verlengen en 75 jaar of ouder is, heeft een gezondheidsverklaring nodig. Vanwege verwerkingsproblemen met deze verklaringen bij het CBR, komt er een tijdelijke maatregel. Hierdoor blijven rijbewijzen van 75-plussers een jaar langer geldig. Deze maatregel gaat in op 1 december.

 • Wat mag er straks in de PMD+ bak?

  26 november 2019

  We kondigden aan dat we per 1 januari 2020 plastic, metaal en drankenkartons (PMD) gaan nascheiden. Het mag weer thuis in de grijze PMD+ bak en wij doen de rest. Maar wat valt er nu eigenlijk allemaal onder PMD+? Wat gooi je per 1 januari in de grijze bak? We leggen het uit!

 • Vervolg herinrichting begraafplaatsen

  26 november 2019

  De komende jaren willen wij een groot deel van de gemeentelijke begraafplaatsen herinrichten. Dit is nodig omdat de begraafplaatsen te groot zijn en daardoor veel kosten met zich meebrengen. Tegelijkertijd willen we de rechtsongelijkheid opheffen voor nabestaanden. Wij zien een begraafplaats niet alleen als een plaats waar we onze dierbaren begraven. Wij vinden de begraafplaats ook een plek om te gedenken, een plek van bezinning en rust.

 • Kap en herplant bomen

  03 december 2019

  Bomen hebben niet het eeuwige leven. De ene gaat wat langer mee dan de andere. Elk jaar voeren wij daarom boomcontroles uit. Bomen die niet gezond zijn en/of een veiligheidsrisico vormen voor de directe omgeving, worden de komende maanden gerooid.