Nieuws

 • Walstroomkasten in Sluiskil

  19 januari 2022

  Rijkswaterstaat is op 13 januari gestart met de aanleg van walstroom in Sluiskil. Schepen die hier nu aanleggen, gebruiken regelmatig een dieselgenerator als stroomvoorziening. Dit geeft geluids- en stankoverlast in het dorp.

 • Meld een kapotte lantaarnpaal zelf op ovstoringzeeland.nl

  19 januari 2022

  Stel: je fietst over straat en ziet dat een lantaarnpaal kapot is. Dan denk je waarschijnlijk dat jij daar weinig aan kunt doen. De gemeente lost dat wel op. Begrijpelijk, maar ook jij kunt helpen. Een storing aan een lantaarnpaal geef je namelijk simpel en snel door via de website ovstoringzeeland.nl.

 • Bevolkingscijfers gemeente Terneuzen 2021

  06 januari 2022

  In 2021 is het aantal inwoners van de gemeente Terneuzen met 51 gestegen.
  De toename of afname van de inwonersaantallen per kern verschillen. Dit is vooral te wijten aan verhuizingen binnen de gemeente.
  De trend van geboortetekort (vergrijzing) blijft.
  Een flink aantal mensen van buiten heeft zich hier gevestigd, 300 inwoners. Het merendeel betreft mensen die hier komen werken. 79 van de 300 inwoners die hier dit jaar zijn gekomen zijn asielzoekers. Dat is conform de landelijke taakstelling.

 • 70-plussers afsprakenlijn wordt 60-plussers afsprakenlijn (met gewijzigd telefoonnummer)

  03 januari 2022

  Vanaf maandag 3 januari kunnen Zeeuwse inwoners van zestig jaar en ouder bellen naar tel. 0113-249 442 voor hulp bij het inplannen van een vaccinatieafspraak.

 • Nieuwjaarsgroet gemeente Terneuzen

  03 januari 2022

  Burgemeester en wethouders van de gemeente Terneuzen brengen een nieuwjaarsgroet uit aan iedereen die hier woont of werkt.
  Het gemeentebestuur wenst iedereen een goed 2022 met veel geluk en een goede gezondheid.
  Een gelukkig nieuwjaar!

 • Kurken apart!

  28 december 2021

  Rond de feestdagen wordt er in de meeste huishoudens wel een fles ontkurkt. Zeker met oud en nieuw knallen de flessen met (alcoholvrije) bubbels! Vanaf nu kunt u de kurken van de flessen apart inleveren bij de milieustraat. De Zeeuwse milieustraten zijn de eerste milieustraten in Nederland waar dit kan.

 • Gewijzigde openingstijden publieksbalie op vrijdag 31 december

  28 december 2021

  Vanwege oudjaarsdag (vrijdag 31 december) sluit de publieksbalie eerder. De publieksbalie in Terneuzen sluit dan om 16.00 uur.

 • Fijne kerstdagen en een gelukkig en gezond 2022!

  21 december 2021

  Wij wensen u in deze tijd met corona en lockdowns, nog meer dan anders, fijne feestdagen en een goed uiteinde toe. En natuurlijk een gelukkig en gezond 2022, waarin corona ons normale leven hopelijk minder zal beïnvloeden.

 • Campagne ‘Wat heb je aan €30.000,- als daarna...?’ bereikte veel havenmedewerkers

  21 december 2021

  De afgelopen weken liep de campagne ‘Wat heb je aan €30.000,- als daarna...?’ in de havens van Moerdijk, Terneuzen en Vlissingen/Borsele. De campagne richtte zich op havenmedewerkers. Zij zijn regelmatig getuige van verdachte activiteiten of worden benaderd voor 'hulp' in ruil voor geld. Om ervoor te zorgen dat ze hier geen gehoor aan geven en zaken melden, startte de campagne op Facebook en Instagram.

 • Publieksbalie Terneuzen op vrijdagen om 16.30 uur dicht

  07 december 2021

  Door de aangescherpte coronamaatregelen is besloten om de publieksbalie in Terneuzen voorlopig op vrijdag te sluiten om 16.30 uur.

 • Huisbezoeken voor onbepaalde tijd uitgesteld

  30 november 2021

  Door de coronamaatregelen brachten de burgemeester en wethouders al een hele tijd geen huisbezoeken meer bij bruidsparen die 60, 65 of 70 jaar gehuwd zijn en bij personen die 100 of 105 jaar oud worden.

 • Onderhoudswerkzaamheden parkeergarage Oostkolk

  30 november 2021

  De komende maanden voeren we onderhoudswerkzaamheden uit aan parkeergarage Oostkolk in Terneuzen.

 • Vergoeding voor kosten toegangscontrole

  18 november 2021

  Maak je als bedrijf, (sport)vereniging, culturele organisatie of organisator van evenementen extra (loon)kosten voor het controleren van coronatoegangsbewijzen (CTB)? Dan kun je in aanmerking komen voor een vergoeding. De landelijke overheid heeft hiervoor geld beschikbaar gesteld. De gemeente mag uitsluitend gelden toekennen voor extra kosten die specifiek gemaakt zijn om de CTB-controle goed vorm te geven.

 • Tijdelijke vaccinatielocaties in gemeente Terneuzen

  26 augustus 2021

  De GGD Zeeland opent de komende tijd in elke Zeeuwse gemeente tijdelijke vaccinatielocaties. In de gemeente Terneuzen kun je binnenkort terecht in Axel, Sas van Gent, Biervliet, Sluiskil en Terneuzen om je tegen corona te laten vaccineren.

 • Rioolverstopping: bel bij twijfel altijd eerst de gemeente

  12 januari 2022

  De gemeente is verantwoordelijk voor de aanleg, het onderhoud en het beheer van het rioolstelsel op gemeentegrond. Als bewoner bent u verantwoordelijk voor de riolering op uw eigen terrein. In de afbeelding is dit schematisch weergegeven. Zit de verstopping op uw eigen terrein? Dan bent u (of de verhuurder van de woning) zelf verantwoordelijk voor het oplossen van de verstopping.

 • Nieuwsberichten Coronavirus

  Overzicht van alle nieuwsberichten over het coronavirus in onze gemeente.

 • Meld een kapotte lantaarnpaal op ovstoringzeeland.nl

  01 oktober 2021

  Stel, je fietst over straat en ziet dat een lantaarnpaal kapot is. Dan denk je waarschijnlijk dat jij daar weinig aan kunt doen. De gemeente lost dat wel op. Begrijpelijk, maar ook jij kunt helpen. Een storing aan een lantaarnpaal geef je namelijk simpel en snel door via de website ovstoringzeeland.nl

 • Altijd op afspraak naar de gemeente

  11 augustus 2021

  Wij werken altijd op afspraak. Moet u voor bijvoorbeeld een reisdocument bij ons zijn, dan is het dus belangrijk om vooraf een afspraak te maken.

 • Nieuwsarchief 2021

  Overzicht van alle nieuwsberichten in 2021.

 • Nieuwsarchief 2020

  Overzicht van alle nieuwsberichten in 2020.