Nieuws

 • Nieuwsarchief 2019

 • Nieuwsarchief 2018

 • Oproep tot mededinging schaarse vergunning exploitatie automatenhal en omgevingsvergunning

  11 oktober 2019

  Op 11 september 2019 roept de gemeente Terneuzen op tot mededinging voor de schaarse vergunning voor de exploitatie van een automatenhal en de daarbij behorende schaarse omgevingsvergunning.

 • Altijd op afspraak naar de gemeente

  16 april 2019

  Wij werken altijd op afspraak. Moet u voor bijvoorbeeld een reisdocument bij ons zijn, dan is het dus belangrijk om vooraf een afspraak te maken.

 • Principeakkoord vernieuwing Westkade Sas van Gent

  17 september 2019

  De gemeente Terneuzen, Rijkswaterstaat en Rosier hebben vandaag een principeakkoord bereikt over de Westkade in Sas van Gent. De partijen willen alle drie financieel bijdragen aan het oplossen van het probleem. Het project bestaat uit een nieuwe waterkering, laad- en loskade en een openbare weg (inclusief fietspad). De totaalkosten voor de werkzaamheden zijn naar verwachting 7,5 miljoen euro. Verder komt er binnenkort langs de Westkade een tijdelijke doorgang voor fietsers en voetgangers. Voor overig verkeer blijkt zo’n bypass helaas niet haalbaar.

 • Nascheiding per 1 januari 2020 van start in Terneuzen

  13 september 2019

  Per 1 januari 2020 mag je in de gemeente Terneuzen plastic en drankenkartons weer in de grijze bak gooien. De planning was eerst per 1 april, maar afvalverwerker AVR heeft per 1 januari al ruimte om ons afval uit de grijze bak te scheiden.

 • Breng glas naar de glascontainer

  17 september 2019

  Als gemeente willen we dat alle waardevolle afvalstromen op de juiste manier hergebruikt worden. Hoe minder hiervan in het restafval zit en onnodig wordt verbrand, hoe beter het is. Glas bijvoorbeeld gooit u in de glascontainer. Let wel, de glasbak is alleen bestemd voor verpakkingsglas. Daar hoort dus geen servies, spiegel of ovenschaal bij.

 • Meld een kapotte lantaarnpaal op ovstoringzeeland.nl

  02 oktober 2019

  Stel, je fietst over straat en ziet dat een lantaarnpaal kapot is. Dan denk je waarschijnlijk dat jij daar weinig aan kunt doen. De gemeente lost dat wel op. Begrijpelijk, maar ook jij kunt helpen. Een storing aan een lantaarnpaal geef je namelijk simpel en snel door via de website ovstoringzeeland.nl

 • Breng grofvuil naar de milieustraat

  08 oktober 2019

  Als gemeente willen we waardevolle afvalstoffen op een goede manier hergebruiken of verwerken. Grofvuil kunt u naar de milieustraat brengen. Bijvoorbeeld een kapotte stofzuiger, hout van een kapot kastje, een kapotte kunststof tuinstoel en lege verfblikken. Of heeft u na het klussen puin over en wat hout? Dit hoort (en past) natuurlijk niet in de grijze container bij u thuis. Deze afvalstromen kunt u kwijt op de milieustraat in Terneuzen.

 • Bioasfalt in de Piet Heijnstraat Sluiskil

  08 oktober 2019

  De werkzaamheden aan de Piet Heijnstraat in Sluiskil zijn afgelopen maandag afgerond. De riolering is vernieuwd en de straat is door H4A Infra voorzien van nieuwe verharding. Wetenswaardigheidje: de straat kreeg bio-asfalt ‘Bioway’. De gemeente koos voor dit innovatief asfaltmengsel, omdat dit goed scoort op kwaliteit en duurzaamheid.

 • Overtredingen geconstateerd bij huiscontroles Terneuzen

  10 oktober 2019

  Gisteravond zijn in Terneuzen bij zes adressen huiscontroles uitgevoerd. De gemeente organiseerde deze handhavingsactie samen met de Veiligheidsregio Zeeland en de politie. Er werd gecontroleerd of bewoners ingeschreven stonden en of de woningen voldeden aan regels en voorschriften. Meerdere overtredingen kwamen aan het licht.

 • Samenscholingsverbod voor kern Terneuzen

  10 oktober 2019

  Op donderdag 10 oktober 2019 heeft de lokale driehoek besloten om een samenscholingsverbod in te stellen voor de kern Terneuzen voor personen tussen de 10 en 26 jaar.

 • Informatieavond herinrichting begraafplaats Philippine

  10 oktober 2019

  De komende jaren gaan we de gemeentelijke begraafplaats in Philippine herinrichten. Nabestaanden hebben wij via een persoonlijke brief uitgenodigd om naar een informatieavond te komen om daar met elkaar in gesprek te gaan over hoe we de begraafplaats kunnen verfraaien.

 • Maatregelen na incidenten tussen leerlingen

  10 oktober 2019

  Naar aanleiding van diverse incidenten tussen leerlingen van het Lodewijk College en/of Scalda en/of de Sprong, zijn door de gemeente, de politie en het Openbaar Ministerie in samenspraak met het Lodewijk College een aantal maatregelen genomen.

 • Die ballon gaat niet op!

  11 oktober 2019

  Ballonnen oplaten is feestelijk. De gevolgen zijn minder feestelijk. Een ballon die wordt opgelaten, valt ook weer een keer neer en is dan verworpen tot zwerfafval. Daarom kiezen de gemeenten Hulst, Terneuzen en Sluis voor een ontmoedigingsbeleid voor het oplaten van ballonnen.

 • Geen verlenging samenscholingsverbod Terneuzen

  21 oktober 2019

  Het samenscholingsverbod voor de kern Terneuzen wordt niet verlengd. Dat heeft de driehoek van gemeente, politie en openbaar ministerie, in samenspraak met het Lodewijk College besloten.