Nieuws

 • Tweede ronde warmtescans voor particuliere woningen van start

  12 oktober 2021

  De gemeente Terneuzen heeft de tweede ronde voor warmtescans voor particuliere woningeigenaren opengesteld. Met een voucher van de RRE-subsidie kunt u een gratis warmtescan van uw woning laten uitvoeren.

 • Een veilig buitengebied? Help mee!

  12 oktober 2021

  Op 12 oktober starten we samen met Meld Misdaad Anoniem (M.) de campagne ‘Tijdelijke huurders in jouw buurt?’, waarbij we aandacht besteden aan hoe u verdachte activiteiten in het buitengebied kunt melden.

 • Ophaalronde snoeiafval dinsdag 26 oktober

  05 oktober 2021

  Het is najaar, dus tijd om aan de slag te gaan in de tuin. Wellicht bent u volop bezig en heeft u veel snoeiafval en grof groenafval. Op dinsdag 26 oktober rijden we een aparte ronde om dit afval op te halen.

 • Sluis, Hulst en Terneuzen sluiten aan bij Meld Misdaad Anoniem

  27 september 2021

  De gemeenten Sluis, Hulst en Terneuzen werken vanaf nu samen met Meld Misdaad Anoniem (M.). Bij Meld Misdaad Anoniem (M.) kan je anoniem melding doen over o.a. hennepteelt, drugslabs, illegale prostitutie, fraude, onverklaarbaar vermogen. De relevante meldingen zet het meldpunt door aan o.a. de politie en nu dus ook aan de gemeenten.

 • Boa's werken mee aan het bestrijden van drugsoverlast

  23 september 2021

  De buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) hebben een hoop taken. Een van die taken is het sluiten van drugspanden. Ze doen dat in opdracht van de burgemeester. Dit is een bestuurlijke maatregel op basis van de opiumwet en het gemeentelijke Damoclesbeleid. De reden van een sluiting kan zijn wanneer er handelshoeveelheden drugs aanwezig zijn. Of door brandgevaar vanwege een illegale kwekerij.

 • Samen Recht Vinden: feestelijke start

  21 september 2021

  Op zaterdag 25 september vindt de start plaats in Zeeuws-Vlaanderen van het project Samen Recht Vinden. Tussen 13.00 en 14.14 uur vindt u de SRV (Samen Recht Vinden)-bus in Terneuzen, bij het Scheldetheater.

 • Burgemeester Terneuzen sluit twee panden wegens drugs

  21 september 2021

  Burgemeester Erik van Merrienboer heeft in september twee panden gesloten vanwege drugsovertredingen. In Sluiskil werd op 13 september een woning vergrendeld. De sluiting blijft drie maanden van kracht. Op 16 september werd een woning in Biervliet voor zes maanden gesloten.

 • Inventarisatie evenementen 2022

  21 september 2021

  De ontwikkelingen rondom de coronacrisis zorgen nog steeds voor onzekerheden. Zeker ook voor de evenementen die volgend jaar op de planning staan. Toch willen wij de evenementen die voor 2022 op de planning staan, net als voorgaande jaren op tijd inventariseren.

 • Inspraak concept gemeentelijk verkeer- en vervoerplan

  17 september 2021

  De verkeersstructuur in en om Terneuzen is de afgelopen decennia ingrijpend gewijzigd. Ook de komende jaren wordt er verder gewerkt aan een veilig en bereikbaar Terneuzen. Daarnaast spelen er vraagstukken op het gebied van ruimtelijke ordening, klimaat en duurzaamheid. Dit vraagt om een integrale visie op het gebied van mobiliteit, verkeer en vervoer: een gemeentelijk Verkeer en Vervoerplan (GVVP). Het concept ligt momenteel ter inzage.

 • Word Gastheer van het Landschap

  14 september 2021

  Ben jij horecaondernemer of toeristische ondernemer in de gemeente Terneuzen? Doe mee met de cursus ‘Gastheer van het Landschap’!

 • Informatieavond verbetering omgevingskwaliteit kanaalzone

  08 september 2021

  Inwoners van Sluiskil en de wijk Oude Vaart in Terneuzen ontvangen deze week een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over het onderzoeksproject Verbetering Omgevingskwaliteit Kanaalzone Sluiskil - Terneuzen in de brievenbus.

 • Tijdelijke vaccinatielocaties in gemeente Terneuzen

  26 augustus 2021

  De GGD Zeeland opent de komende tijd in elke Zeeuwse gemeente tijdelijke vaccinatielocaties. In de gemeente Terneuzen kun je binnenkort terecht in Axel, Sas van Gent, Biervliet, Sluiskil en Terneuzen om je tegen corona te laten vaccineren.

 • Rioolverstopping: bel bij twijfel altijd eerst de gemeente

  29 september 2020

  De gemeente is verantwoordelijk voor de aanleg, het onderhoud en het beheer van het rioolstelsel op gemeentegrond. Als bewoner bent u verantwoordelijk voor de riolering op uw eigen terrein. In de afbeelding is dit schematisch weergegeven. Zit de verstopping op uw eigen terrein? Dan bent u (of de verhuurder van de woning) zelf verantwoordelijk voor het oplossen van de verstopping.

 • Nieuwsberichten Coronavirus

  Overzicht van alle nieuwsberichten over het coronavirus in onze gemeente.

 • Meld een kapotte lantaarnpaal op ovstoringzeeland.nl

  01 oktober 2021

  Stel, je fietst over straat en ziet dat een lantaarnpaal kapot is. Dan denk je waarschijnlijk dat jij daar weinig aan kunt doen. De gemeente lost dat wel op. Begrijpelijk, maar ook jij kunt helpen. Een storing aan een lantaarnpaal geef je namelijk simpel en snel door via de website ovstoringzeeland.nl

 • Altijd op afspraak naar de gemeente

  11 augustus 2021

  Wij werken altijd op afspraak. Moet u voor bijvoorbeeld een reisdocument bij ons zijn, dan is het dus belangrijk om vooraf een afspraak te maken.

 • Nieuwsarchief 2021

  Overzicht van alle nieuwsberichten in 2021.

 • Nieuwsarchief 2020

  Overzicht van alle nieuwsberichten in 2020.