Nieuws

 • Nieuwsarchief 2020

 • Nieuwsarchief 2019

 • Wat houdt nascheiding precies in?

  16 januari 2020

  Vanaf 1 januari 2020 hoeft u plastic- en metaalverpakkingen en drankenkartons (PMD) niet meer zelf te scheiden. U gooit het thuis in de PMD+ bak (nu nog uw grijze bak voor alleen restafval). De rest doet afvalverwerkingsbedrijf Afval Verwerking Rijnmond (AVR) in Rotterdam. Daar wordt PMD gescheiden van het restafval. Dat noemen we nascheiding.

 • Wat mag er straks in de PMD+ bak?

  16 januari 2020

  We kondigden aan dat we per 1 januari 2020 plastic, metaal en drankenkartons (PMD) gaan nascheiden. Het mag weer thuis in de grijze PMD+ bak en wij doen de rest. Maar wat valt er nu eigenlijk allemaal onder PMD+? Wat gooi je per 1 januari in de grijze bak? We leggen het uit!

 • Altijd op afspraak naar de gemeente

  16 januari 2020

  Wij werken altijd op afspraak. Moet u voor bijvoorbeeld een reisdocument bij ons zijn, dan is het dus belangrijk om vooraf een afspraak te maken.

 • Meld een kapotte lantaarnpaal op ovstoringzeeland.nl

  16 januari 2020

  Stel, je fietst over straat en ziet dat een lantaarnpaal kapot is. Dan denk je waarschijnlijk dat jij daar weinig aan kunt doen. De gemeente lost dat wel op. Begrijpelijk, maar ook jij kunt helpen. Een storing aan een lantaarnpaal geef je namelijk simpel en snel door via de website ovstoringzeeland.nl

 • Nieuwjaarsreceptie 7 januari 2020

  16 januari 2020

  De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Terneuzen is op dinsdag 7 januari 2020. De bijeenkomst is van 16.30 tot 19.00 uur in het Scheldetheater in Terneuzen. Het gemeentebestuur nodigt inwoners, ondernemers en vertegenwoordigers van verenigingen en instellingen van harte uit om bij de receptie aanwezig te zijn.

 • Reisdocumenten kunt u ook laten bezorgen

  16 januari 2020

  Heeft u een nieuw reisdocument nodig? U kunt bij de aanvraag kiezen om uw paspoort of identiteitskaart te laten bezorgen. De bezorging kost € 4,95 per levering. U mag zelf aangeven op welk adres in Nederland u het document wilt laten afleveren. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen uw reisdocument zelf af te halen aan de publieksbalie in Terneuzen.

 • Nascheiding per 1 januari 2020 van start in Terneuzen

  16 januari 2020

  Per 1 januari 2020 mag je in de gemeente Terneuzen plastic en drankenkartons weer in de grijze bak gooien. De planning was eerst per 1 april, maar afvalverwerker AVR heeft per 1 januari al ruimte om ons afval uit de grijze bak te scheiden.

 • Nieuwjaarstoespraak burgemeester Jan Lonink

  08 januari 2020

  Burgemeester Jan Lonink hield dinsdag 7 januari zijn nieuwjaarstoespraak tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente in het Scheldetheater. Lees hier wat hij allemaal zei.

 • Vraag een reisdocument aan in ’t Verlaet in Westdorpe

  10 januari 2020

  Op woensdag 15 januari bezoeken wij ’t Verlaet in Westdorpe. Bewoners van wie het paspoort of de identiteitskaart bijna is verlopen, kunnen die dag een nieuw document aanvragen. Inwoners van de gemeente Terneuzen kunnen ook op 15 januari tussen 13.00 en 16.00 uur terecht voor het aanvragen van bepaalde documenten. Maak van tevoren wel even een afspraak.

 • Bezoek banenmarkt BaanTotaal

  10 januari 2020

  De banenmarkt BaanTotaal vindt plaats op donderdag 13 februari van 14.00 tot 16.00 uur bij Scalda Terneuzen, Vlietstraat 11a. Werkzoekenden van alle leeftijden zijn welkom.

 • Sticker op PMD+ bak

  10 januari 2020

  In week 2 legen we voor het eerst jouw PMD+ bak. Als je je bak weer ophaalt, vind je een PMD+ sticker op je bak. Met deze sticker herinneren we je eraan dat je voortaan verpakkingen van plastic, metaal en drankenkartons in de grijze bak moet doen.

 • Glas- en kledingcontainers naar Suikerplein in Sas van Gent

  15 januari 2020

  De glas- en kledingcontainers aan de Zusterstraat in Sas van Gent verhuizen maandag 20 januari naar het Suikerplein. Op het Suikerplein is meer ruimte voor de containers, waardoor u uw glas en textiel makkelijker kwijt kunt. Daarnaast veroorzaakt het legen van de containers daar minder overlast.