Nieuws

 • Nieuwsarchief 2019

 • Nieuwsarchief 2018

 • Vanaf 1 juli: sluiting balie Axel en start thuisbezorging

  13 juni 2019

  Sinds begin maart is de balie in Axel één dag in de week open. Uit een evaluatie blijkt deze balie minder klanten te krijgen dan verwacht. Daarom willen we per 1 juli de balie in Axel sluiten en tegelijkertijd starten met thuisbezorging (proef) van reisdocumenten. De spreekuren in verzorgingshuizen worden voortgezet.

 • Deel Sasse Westkade blijft langere tijd dicht

  02 april 2019

  De Westkade in Sas van Gent is ter hoogte van Rosier afgesloten. Dit blijft langere tijd zo. Het centrum van Sas van Gent is bereikbaar. Verkeer van en naar België wordt omgeleid via de Tractaatweg. Voor fietsers (en voetgangers) loopt de route langs de Westdam en de Poeldijkstraat.

 • Wilt u een grotere of extra groene container?

  16 april 2019

  Heeft u een kleine groene container (140 liter) en zou u liever een grotere willen (240 liter)? Of wilt u een extra groene container? Dat kan! Het omwisselen of brengen van een extra container is gratis.

 • Altijd op afspraak naar de gemeente

  16 april 2019

  Wij werken altijd op afspraak. Moet u voor bijvoorbeeld een reisdocument bij ons zijn, dan is het dus belangrijk om vooraf een afspraak te maken.

 • Openluchtbaden gemeente Terneuzen vanaf 30 mei weersafhankelijk open

  29 april 2019

  Donderdag 30 mei gaan alle vijf de openluchtbaden in de gemeente Terneuzen open.

 • Voorbereiding herinrichting van begraafplaatsen

  08 mei 2019

  De komende jaren willen wij een groot deel van de gemeentelijke begraafplaatsen herinrichten. Dit is nodig omdat de begraafplaatsen te groot zijn en daardoor veel kosten met zich meebrengen. Tegelijkertijd willen we de rechtsongelijkheid opheffen voor nabestaanden.

 • Breng uw geldzaken in balans

  11 juni 2019

  Komt u maandelijks geld tekort? Zou u elke maand geld willen overhouden of houdt u regelmatig geld over? Startpunt Geldzaken biedt geldplannen aan die u stap voor stap helpen om uw geldzaken in balans te brengen en te houden.

 • Koningsdag 2020: Kom met een voorstel

  15 mei 2019

  Op vrijdag 26 april 2019 heeft burgemeester Jan Lonink twaalf inwoners van onze gemeente mogen onderscheiden tijdens de traditionele lintjesregen. Kent u iemand die een Koninklijke onderscheiding verdient? Doe dan voor 1 augustus aanstaande een voorstel.

 • Adviesraad Wmo zoekt nieuw lid

  21 mei 2019

  Voor advisering op het brede terrein van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) laat de gemeente Terneuzen zich bijstaan door de Adviesraad Wmo. Dit orgaan heeft als doel het college van Burgemeester en Wethouders en de gemeenteraad te adviseren over de manier waarop burgers optimaal betrokken kunnen worden bij de voorbereiding, vaststelling en uitvoering van het beleid.

 • 75 jaar vrijheid en Slag om de Schelde

  24 juli 2019

  In 2019 en 2020 vieren we in heel Nederland dat de Tweede Wereldoorlog vijfenzeventig jaar geleden werd beëindigd. We leven sindsdien in vrijheid. Het lustrumjaar start op zaterdag 31 augustus in Terneuzen. Het wordt een publieksevenement voor jong en oud, aan en op de Westerschelde. Iedereen is welkom. Ook koning Willem-Alexander, vertegenwoordigers van de geallieerde landen en veteranen zijn erbij.

 • Hebben wij het ‘Schoonste Winkelgebied’?

  12 juni 2019

  De gemeente Terneuzen is met drie winkelgebieden in de race voor de titel ‘Schoonste Winkelgebied van Nederland’. Zouden we met het centrum van Terneuzen, het centrum van Axel of het centrum van Sas van Gent deze titel in de wacht kunnen slepen? Wij houden ze met veel plezier schoon en krijgen nauwelijks klachten.

 • Het gedenkbos in Hoek: een bijzondere plek

  26 juni 2019

  Alweer bijna tien jaar geleden hebben we het gedenkbos in Hoek aangelegd. Op deze bijzondere plek kunnen nabestaanden hun dierbare(n) herdenken. De laatste tijd neemt de belangstelling voor het planten van een gedenkboom toe. Toch zijn nog niet al onze inwoners op de hoogte van het bestaan van het gedenkbos. We vertellen er graag meer over.

 • 1 juli: sluiting balie Axel en start bezorgen reisdocumenten

  26 juni 2019

  Vanaf maandag 1 juli sluit de balie in Axel en starten wij met het bezorgen van reisdocumenten.

 • Scan formulier zwembad

  11 juli 2019, pdf, 43kB
 • Registratie- en identificatieplicht zwembad Koewacht

  02 juli 2019

  De gemeente Terneuzen stelt per 3 juli 2019 een registratie- en identificatieplicht in voor het zwembad in Koewacht. Dat heeft het college van Burgemeester en Wethouders besloten. Het zwembad is daarmee voor iedereen toegankelijk maar gelden er strenge regels. Aan bezoekers die de huisregels niet naleven, wordt direct de toegang ontzegd. De gemeente heeft dit besloten vanwege de overlast die door groepen bezoekers is veroorzaakt. Diverse maatregelen moeten ervoor zorgen dat de bewoners van Koewacht en de overige bezoekers van het zwembad erop kunnen rekenen dat ze veilig en plezierig gebruik kunnen maken van het zwembad.

 • Blijf op de hoogte van de viering 75 jaar vrijheid

  05 juli 2019

  Staat het al in uw agenda? Op zaterdag 31 augustus start de viering van 75 jaar vrijheid met een groot festijn in Terneuzen.

 • Aandacht voor het groente-, fruit en tuinafval: ‘Wat de bak!’

  04 juli 2019

  Met de gft-campagne ‘Wat de bak!’ vragen wij aandacht voor uw groente-, fruit en tuinafval. We zijn al goed op weg met het scheiden van afval, maar in de grijze container zit nog steeds circa 40% gft-afval. Dat is zonde, want van gft kunnen we compost maken en dus hergebruiken.

 • FMR Producties stelt gemeentegids Terneuzen samen

  09 augustus 2019

  Bent u contactpersoon voor een vereniging of stichting? Dan kunt u de komende periode gebeld worden door FMR Producties. Dit bedrijf stelt de gemeentegids van Terneuzen samen. Bedrijfseigenaren kunnen gebeld worden met de vraag om te adverteren in de gids.

 • Let op voor oplichters gemeentegids Terneuzen

  10 juli 2019

  Deze week kondigden we aan dat de acquisitie voor de gemeentegids van Terneuzen van start gaat. Er blijkt momenteel een bedrijf actief te zijn wat doet alsof het in opdracht voor ons werkt. We hebben meldingen ontvangen van ondernemers uit de gemeente dat zij zijn benaderd voor plaatsingen in de gemeentegids van Terneuzen. Het zou gaan om dure standaardvermeldingen en advertenties. Vooralsnog zijn er geen spookfacturen of ‘aanmaningen’ gemeld, maar wees ook hier alert op.

 • Aandacht voor onze begraafplaatsen

  09 augustus 2019

  De gemeentelijke begraafplaatsen verdienen onze aandacht. We vinden het belangrijk dat bezoekers zich in een goed verzorgde omgeving bevinden. Daarnaast willen we dat nabestaanden zich van informatie kunnen voorzien over de begraafplaats, het onderhoud van de graven en ons ruimingsbeleid.

 • Programma's speelweken

  29 juli 2019

  De speelweek komt er weer aan! In de week van 12 augustus vinden er in verschillende kernen van de gemeente allerlei leuke activiteiten plaats voor kinderen.

 • Plan voor reizende expositie Slag om de Schelde

  20 juli 2019

  Het startmoment van 75 jaar vrijheid in Nederland op 31 augustus blijft een ééndaags evenement. Provincie Zeeland en gemeente Terneuzen willen het materiaal uit de expositie op 31 augustus over de Slag om de Schelde ook na die datum benutten. Dat willen zij doen met een langdurige tentoonstelling op meerdere plekken in Zeeland en Noord-Brabant.

 • Hitteplan actief voor heel Nederland

  31 juli 2019

  Het is de komende dagen uitzonderlijk warm. De temperatuur loopt de komende dagen op naar tropische waarden. Voor mensen met een kwetsbare gezondheid kan dit tot problemen leiden. Ook mensen in goede gezondheid kunnen met deze temperaturen klachten krijgen. Daarom activeert het RIVM vanaf dinsdag 23 juli 2019 het Nationaal Hitteplan voor heel Nederland.

 • Programma 31 augustus zo goed als rond

  14 augustus 2019

  Op zaterdag 31 augustus vindt de Start viering 75 jaar vrijheid plaats in Terneuzen. Bezoekers kunnen van 11.00 tot 20.00 uur genieten van een muziekprogramma op het Vrijheidsplein: o.a. MAAN, Roel van Velzen, Lavinia Meijer en het Noors militair orkest treden op.