Nieuws

 • Publieksbalie gesloten

  08 april 2020

  Aanstaande vrijdag 10 april (Goede Vrijdag) en maandag 13 april (tweede paasdag) is de publieksbalie in Terneuzen gesloten.

 • Boetes voor niet naleven coronamaatregelen

  08 april 2020

  Alleen samen krijgen we het coronavirus in Nederland onder controle. Daar moet iedereen wat voor doen, En voor laten. Vanwege het coronavirus gelden voor iedereen regels. De politie en de boa’s treden op als deze regels overtreden worden. Daarbij kun je een forse boete krijgen. Omdat er nogal wat vragen zijn over deze maatregelen en boetes, zetten we hieronder de belangrijkste vragen en antwoorden op een rij.

 • Sirenes loeien op maandag 6 april

  03 april 2020

  Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur loeien alle 4278 sirenes in Nederland. Ook tijdens deze coronacrisis zullen de sirenes loeien op maandag 6 april om 12.00 uur.

 • Burgemeester Terneuzen sluit aanbouw en pand wegens drugs

  02 april 2020

  Burgemeester Jan Lonink heeft in maart een aanbouw en een pand gesloten vanwege een drugsovertreding. Op 3 maart werd een aanbouw in Terneuzen voor drie maanden gesloten. Vandaag is een woning in Terneuzen voor zes maanden verzegeld.

 • Nieuwsberichten Coronavirus

  Overzicht van alle nieuwsberichten over het coronavirus in onze gemeente.

 • Afvalinzameling huishoudelijk afval en Milieustraat

  16 maart 2020

  Door de landelijke maatregelen tegen het coronavirus, zijn er vragen over het inzamelen en wegbrengen van huishoudelijk afval. Deze werkzaamheden staan op de lijst van cruciaal werk dat noodzakelijk is en doorgaat. Waar nodig nemen we maatregelen.

 • Inloopmiddag over spouwmuurisolatie afgelast

  13 maart 2020

  Naar aanleiding van de nieuwe landelijke coronamaatregelen en de richtlijnen van de gemeente Terneuzen, moet de inloopmiddag op dinsdag 17 maart in De Halle van Het Warmte-Effect voor de spouwmuurisolatie-actie worden afgelast.

 • Opening nieuwe openbare steiger Veerhaven Terneuzen

  11 maart 2020

  In de oude Veerhaven van Terneuzen pronkt een nieuwe, voor iedereen toegankelijke, steiger. Multraship realiseerde deze steiger samen met de gemeente Terneuzen. Deze openbare steiger past in het streven van de gemeente om de band tussen de binnenstad en het water te versterken. Afgelopen vrijdag verzorgden Kees Muller van Multraship en wethouder Frank van Hulle samen de opening.

 • Ontwerpopdracht ICOON Terneuzen aangepast

  11 maart 2020

  Eind januari riepen we (aankomend) architecten en ontwerpers op om mee te doen met de ontwerpwedstrijd voor een beeldbepalende uitkijktoren (ICOON) in Terneuzen. De (eerste)
  vragenronde en opmerkingen hebben ertoe geleid dat de ontwerpopdracht is gewijzigd. Tot 13 maart kunnen architecten en ontwerpers vragen stellen over de aangepaste opdracht.

 • Regels rond (tijdelijke) bewoning

  11 maart 2020

  Wij vinden goede leef- en woonomstandigheden in de gemeente Terneuzen heel belangrijk. Ons uitgangspunt is dat het wonen op alle vaste, maar ook op tijdelijke, woonadressen veilig, fatsoenlijk en verantwoord gebeurt. We voeren hierop regelmatig controles uit.

 • Afsluiting bruggen Sas van Gent en Sluiskil

  03 maart 2020

  Op maandag 9 maart voert Rijkswaterstaat werkzaamheden uit aan de draaibrug bij Sas van Gent. Aansluitend worden op zondag 15 maart en maandag 23 maart werkzaamheden aan de draaibrug bij Sluiskil uitgevoerd. Om deze werkzaamheden veilig uit te voeren zijn de bruggen die dagen gestremd voor wegverkeer.

 • Staat de Scheldeprijs al in uw agenda?

  11 maart 2020

  Op woensdag 8 april start voor de derde maal de grote wielerklassieker, de Scheldeprijs, in Terneuzen! U kunt die dag bekende wielrenners van dichtbij zien. En nieuw is een plaatselijke ronde door Terneuzen. Iedereen is van harte welkom om dit spektakel mee te maken. Noteer 8 april dus in uw agenda!

 • Hulp bij aangifte belasting in stadhuis Terneuzen

  19 februari 2020

  Voor veel mensen is het invullen van het inkomstenbelastingformulier een lastige klus. Daarom biedt de Belastingdienst hierbij hulp van 6 april tot en met 1 mei in het stadhuis in Terneuzen.

 • Citax nieuwe uitvoerder leerlingenvervoer Zeeuws-Vlaanderen

  11 maart 2020

  Citax Tiel BV is bereid gevonden om het leerlingenvervoer voor de regio Zeeuws-Vlaanderen te verzorgen nu TCR failliet is verklaard. Citax voert ook al het Wmo-vervoer in Zeeuws-Vlaanderen uit. Citax neemt na de voorjaarvakantie tot aan de zomervakantie de ritten over.

 • Opnieuw start Scheldeprijs in Terneuzen

  19 februari 2020

  De wielerklassieker de Scheldeprijs start op 8 april 2020 opnieuw vanuit Terneuzen. Onlangs werd het parcours van de Scheldeprijs gepresenteerd.

 • Reisdocumenten kunt u ook laten bezorgen

  16 januari 2020

  Heeft u een nieuw reisdocument nodig? U kunt bij de aanvraag kiezen om uw paspoort of identiteitskaart te laten bezorgen. De bezorging kost € 4,95 per levering. U mag zelf aangeven op welk adres in Nederland u het document wilt laten afleveren. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen uw reisdocument zelf af te halen aan de publieksbalie in Terneuzen.

 • Meld een kapotte lantaarnpaal op ovstoringzeeland.nl

  16 januari 2020

  Stel, je fietst over straat en ziet dat een lantaarnpaal kapot is. Dan denk je waarschijnlijk dat jij daar weinig aan kunt doen. De gemeente lost dat wel op. Begrijpelijk, maar ook jij kunt helpen. Een storing aan een lantaarnpaal geef je namelijk simpel en snel door via de website ovstoringzeeland.nl

 • Altijd op afspraak naar de gemeente

  16 januari 2020

  Wij werken altijd op afspraak. Moet u voor bijvoorbeeld een reisdocument bij ons zijn, dan is het dus belangrijk om vooraf een afspraak te maken.

 • Nieuwsarchief 2019

  Overzicht van alle nieuwsberichten in 2019.

 • Nieuwsarchief 2020

  Overzicht van alle nieuwsberichten in 2020.