Nieuws

 • Boa’s en de politie: onmisbare partners van elkaar

  02 maart 2021

  Buitengewoonopsporingsambtenaren (boa’s) en de politie hebben ieder hun eigen taken en bevoegdheden. Maar ze hebben elkaar op verschillende gebieden ook nodig. Hoe zit dat nu eigenlijk? We spraken de coördinator van de Terneuzense boa’s: Rico Trippert.

 • Exploitant voor sporthal ’t Sportuus in Axel gezocht

  02 maart 2021

  Sporthal ’t Sportuus is een sporthal in Axel met tal van mogelijkheden voor het beoefenen van diverse takken van sport. Verder is er een goed ingerichte horecagelegenheid. In de sporthal kunnen ook andere, niet sportgerelateerde, evenementen worden georganiseerd. Per 1 augustus aanstaande zoeken we een nieuwe exploitant voor zowel de sporthal als voor het horecagedeelte.

 • Gezocht: exploitant horecaruimte openluchtzwembad Koewacht

  02 maart 2021

  Het openluchtzwembad in Koewacht is een mooi zwembad met twee zwembassins en een ruime ligweide. Centraal in het complex is een horecaruimte gebouwd. Per 1 juni aanstaande zoeken wij een nieuwe exploitant voor deze horecaruimte.

 • Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten (TONK)

  02 maart 2021

  Veel mensen hebben het op dit moment financieel moeilijk. Door de coronamaatregelen zijn er banen verdwenen en veel ondernemers kunnen hun werk niet of maar deels uitoefenen hebben veel mensen minder inkomen dan voorheen. Zij hebben daarom mogelijk moeite om hun woonkosten te betalen.

 • Erik van Merrienboer voorgedragen als nieuwe burgemeester Terneuzen

  25 februari 2021

  De gemeenteraad van Terneuzen heeft vanavond Erik van Merrienboer voorgedragen als nieuwe burgemeester van Terneuzen. Op basis van de aanbeveling doet de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht aan de Koning. De nieuwe burgemeester van Terneuzen volgt Jan Lonink op die in april met pensioen gaat.

 • Meld verdachte activiteiten in het buitengebied

  25 februari 2021

  Afgelopen maanden werden in Zeeuws-Vlaanderen drie drugslaboratoria opgerold. Deze zijn kort achter elkaar in beeld gekomen. Afgelegen locaties, zoals leegstaande boerenschuren, worden door criminelen voor dit soort activiteiten uitgezocht. Ziet u op een locatie in het buitengebied verdachte activiteiten? Meld dit dan bij de politie.

 • Burgemeester Terneuzen sluit panden wegens drugsovertredingen

  25 februari 2021

  Burgemeester Jan Lonink heeft deze maand twee panden gesloten vanwege drugsovertredingen. In Sas van Gent werd op 4 februari een pand vergrendeld. De sluiting blijft drie maanden van kracht. Op 11 februari werd een woning in Terneuzen voor drie maanden gesloten.

 • Samen schouders onder ontwikkeling spoor

  24 februari 2021

  Nederland, België en Vlaanderen zetten samen schouders onder de ontwikkeling van het spoor in het grensoverschrijdende havengebied van North Sea Port. Daarvoor ondertekenden diverse partijen, waaronder burgemeester Jan Lonink namens de gemeente Terneuzen, vandaag een intentieverklaring tijdens een bestuurlijke bijeenkomst over het project Rail Ghent-Terneuzen.

 • Broek te strak? Breng hem naar de textielbak

  24 februari 2021

  De lente komt er gelukkig weer aan. Dat betekent dat we de kast weer op kunnen ruimen en de winterkleding om kunnen wisselen voor zomerkleding. Kom je kleding tegen die je niet meer past of niet meer draagt? Breng dat dan naar een textielbak in de buurt.

 • Kleurplatenactie: Week van de AfvalHelden!

  22 februari 2021

  Je bent onze AfvalHelden vast al wel eens tegengekomen. Ze halen bij je thuis het huishoudelijk afval op, ze vegen de straten en legen de afvalbakken in winkelcentra en andere plaatsen in onze gemeente. Deze AfvalHelden zijn natuurlijk onze reinigingsmedewerkers van team Stadsservice. Volgende week (1 t/m 7 maart) is het de week van de AfvalHelden. We zetten onze afvalhelden dan speciaal in het zonnetje.

 • Boacampagne met als thema: Onze taak, ons Terneuzen

  24 februari 2021

  Ze dragen een uniform en een insigne, maar het zijn geen politiemensen. U heeft er misschien wel eens mee te maken gehad: de buitengewoon opsporingsambtenaar (boa).

 • Aan-z biedt ondersteuning. Ook in coronatijd

  16 februari 2021

  Thuiswerken of -studeren, afstand houden en minder sociale contacten. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten.

 • Reiniging en inspectie riolering 2021

  16 februari 2021

  Jaarlijks reinigen en inspecteren we een groot aantal riolen. Dit jaar gaan we aan de slag in Zuiddorpe, Overslag, Schapenbout, Zandstraat, Spui, de Griete, Reuzenhoek en de buurtschappen Val en Kwakkel.

 • De Tweede Kamerverkiezing van 17 maart: Per brief stemmen

  16 februari 2021

  Op 17 maart is de Tweede Kamerverkiezing. Ook in deze coronatijd zorgen we ervoor dat iedereen kan stemmen. Want elke stem telt.

 • Nieuw: de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK)

  22 februari 2021

  De TONK is één van de steunmaatregelen die het Rijk bekend heeft gemaakt. Het is een tijdelijke tegemoetkoming voor noodzakelijke kosten.

 • Start boacampagne met als thema: Onze taak, ons Terneuzen

  11 februari 2021

  Ze dragen een uniform en een insigne, maar het zijn geen politiemensen. U heeft er misschien wel eens mee te maken gehad: de buitengewoon opsporingsambtenaar (boa). Ze doen belangrijk werk. Ze vormen een bekend gezicht in het straatbeeld, maar minder bekend is wat ze precies doen en wat hun bevoegdheden zijn. Daar gaan we verandering in brengen! We starten een boacampagne met als thema: Onze taak, ons Terneuzen.

 • De Tweede Kamerverkiezing van 17 maart: extra mogelijkheden om te stemmen

  09 februari 2021

  Op 17 maart is de Tweede Kamerverkiezing. Ook in deze coronatijd zorgen we ervoor dat iedereen kan stemmen. Want elke stem telt. Daarom zijn er dit jaar extra mogelijkheden om uw stem uit te brengen.

 • Legen afvalcontainers

  08 februari 2021

  Deze week legen we uw PMD+ container. Vanwege de gladheid rijden we voorzichtig en legen we uw container misschien wat later dan u gewend bent.

 • Raad Terneuzen heeft twee nieuwe raadsleden

  04 februari 2021

  Op donderdag 4 februari heeft de gemeenteraad van Terneuzen twee nieuwe raadsleden toegelaten. Paula Stoker treedt aan voor haar partij Terneuzen Sterk. De raad heeft Ivory Mast voor een periode van zestien weken toegelaten als VVD-raadslid. Zij vervangt raadslid Ellen Blommaart.

 • Minder overlast van openliggende stoepen

  02 februari 2021

  De Zeeuwse gemeenten, netbeheerder Enduris, Waterschap Scheldestromen en Evides Waterbedrijf hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

 • Ommetjes Terneuzen met de app van de Hersenstichting

  04 februari 2021

  Nu we met zijn allen in lockdown zitten, blijven er weinig echte sportieve activiteiten over. Wat wel kan, is wandelen! Blijven bewegen is belangrijk voor onze gezondheid. Wandelen in de eigen omgeving is leuk en ontspannend.

 • Reactie Jan Lonink op bericht ‘rellen’ in Terneuzen

  04 februari 2021

  Helaas weten we dat er een bericht is gedeeld waarin wordt opgeroepen tot ‘rellen’ in Terneuzen. Dit hebben inwoners en ondernemers ons en de politie gelukkig direct laten weten. Dat waarderen wij enorm. Uiteraard nemen we deze melding als gemeente en politie heel serieus.

 • Burgemeester Terneuzen sluit pand wegens drugs

  29 januari 2021

  Burgemeester Jan Lonink heeft in januari een pand in Axel gesloten vanwege een drugsovertreding.

 • Reconstructie Westkade Sas van Gent bijna klaar

  27 januari 2021

  De reconstructie van de Westkade, bij kunstmestfabriek Rosier in Sas van Gent, verloopt volgens planning. De nieuwe kade is bijna af, de constructie is weer veilig.

 • Minder overlast van openliggende stoepen

  27 januari 2021

  De Zeeuwse gemeenten, netbeheerder Enduris, Waterschap Scheldestromen en Evides Waterbedrijf hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Ook wij doen mee aan deze overeenkomst, Afstemming Zeeuwse Overheden en Nutsbedrijven (AZON). Het doel is dat de partijen hun werkzaamheden aan riolering, elektriciteits- en waterleidingen op elkaar afstemmen. Daardoor hebben inwoners straks minder overlast van straten en stoepen die meerdere keren open moeten voor werkzaamheden. Bovendien bespaart dit kosten. De eerste samenwerkingsprojecten zijn al in uitvoering.

 • Herverdeling portefeuilles bekend

  01 februari 2021

  Het college van Burgemeester en Wethouders van Terneuzen heeft een besluit genomen over de herverdeling van de portefeuilles en vertegenwoordigingen. Dit naar aanleiding van de benoeming van Frank Deij tot wethouder.

 • Heeft u problemen door de toeslagenaffaire?

  21 januari 2021

  De Belastingdienst heeft fouten gemaakt bij het toekennen van Kinderopvangtoeslag. Dit wordt ook wel de toeslagenaffaire genoemd. De Belastingdienst compenseert ouders daar financieel voor. Maar voor wie in de problemen is geraakt, is dat niet altijd voldoende. Er kunnen bijvoorbeeld ook problemen zijn ontstaan rondom huisvesting, schulden, inkomen, zorg en de opvoeding van kinderen. Wij kunnen u daar wellicht bij helpen.

 • Lichte stijging inwoners gemeente Terneuzen

  19 januari 2021

  Het aantal inwoners in de gemeente Terneuzen is in 2020 licht gestegen met 59 inwoners. De gemeente telt nu in totaal 54.487 inwoners. Vorig jaar was er nog sprake van een daling met 171 inwoners.

 • MOR-melding ingedeeld in nieuwe categorieën

  18 januari 2021

  Een melding openbare ruimte (MOR) doe je eenvoudig en snel via onze website. Om het nog gemakkelijker te maken, hebben we de zaken waarover je een melding kunt doen, in andere categorieën ingedeeld. Zo weet je nog beter waar je moet zijn. En, het komt ook meteen bij de juiste afdeling binnen. Resultaat: melding nog sneller opgelost.

 • Toeristische informatie

  11 januari 2021

  Per 1 januari 2021 is de VVV Zeeland opgeheven. Voor de gemeente Terneuzen betekent dit het eind van het VVV-inspiratiepunt in de Noordstraat. Toeristische informatie is online beschikbaar via www.zeeland.com. Ook werken wij aan een nieuwe locatie voor het informatiepunt. In het voorjaar van 2021 kunt u weer op een fysieke locatie in Terneuzen terecht voor toeristische informatie.

 • Subsidie projecten Regio Deal Zeeuws-Vlaanderen officieel vastgesteld

  07 januari 2021

  Vanuit de Regio Deal Zeeuws-Vlaanderen ‘Zeeuwen zelf aan zet’ is 20 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan een leefbaar, zelfredzaam en toekomstbestendig Zeeuws-Vlaanderen, waar de inwoners trots op zijn. Het college van Burgemeester en Wethouders van Terneuzen heeft inmiddels negen projecten goedgekeurd. Dit betekent dat deze projecten officieel van start kunnen!

 • Commissie aan-z en verbonden partijen van start

  05 januari 2021

  Op 17 december 2020 heeft de gemeenteraad van Terneuzen een eigen onderzoekscommissie gestart. Deze commissie van raadsleden gaat onderzoek doen naar de ontstane situatie en problematiek tussen de gemeente en aan-z. De commissie vraagt om uw medewerking aan dit onderzoek.

 • Afsluiting tijdelijk fietspad Westkade Sas van Gent

  05 januari 2021

  Sinds februari 2019 is de Westkade in Sas van Gent bij kunstmestfabriek Rosier afgesloten voor doorgaand verkeer. Fietsers konden tussen Sas van Gent en Zelzate gebruik maken van het tijdelijke fietspad over het terrein van Rosier. Dit fietspad gaat vanaf maandag 18 januari dicht. Fietsers kunnen dan de omleidingsroute via de Poeldijkstraat volgen.

 • Nieuwjaarsgroet gemeente Terneuzen

  04 januari 2021

  Burgemeester en wethouders van de gemeente Terneuzen brengen een digitale nieuwjaarsgroet aan iedereen die hier woont of werkt.

 • Corona-steunfonds dorps- en buurthuizen gemeente Terneuzen

  19 december 2020

  Dorps- en buurthuizen in de gemeente Terneuzen kunnen een beroep doen op het gemeentelijke Corona-steunfonds dat onze gemeente voor dat doel heeft ingesteld. De gemeente wil daarmee dorps- en buurthuizen helpen die het financieel lastig hebben als gevolg van de coronapandemie.

 • Eindejaarsboodschap

  09 februari 2021

  Burgemeester Jan Lonink heeft een digitale eindejaarsboodschap gemaakt. Dit deed hij mede namens het gemeentebestuur en de medewerkers. Jan Lonink: “Blijf gezond, kop op! Er komt een goed jaar aan, hopen we, met in de loop van 2021 weer ons normale leven zoals we dat gewend waren.”

 • Frank Deij benoemd als wethouder

  17 december 2020

  Op donderdag 17 december heeft de gemeenteraad van Terneuzen Frank Deij (TOP/Gemeentebelangen) benoemd als wethouder. Hij vervangt Paula Stoker die eind oktober haar functie als wethouder neerlegde. Frank Deij (67) was tijdens de bestuursperiode 2014-2018 ook al wethouder.

 • Nieuwe afvalkalender

  15 december 2020

  De nieuwe afvalkalender staat online. Deze kalender is geldig vanaf 1 januari 2021 tot en met 31 januari 2022.

 • Wij zoeken enthousiaste stembureauleden en tellers

  09 december 2020

  Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons willen helpen op één van de stembureaus voor de Tweede Kamerverkiezing op 17 maart 2021.

 • Tijdelijke verdeling portefeuilles oud-wethouder Paula Stoker

  12 november 2020

  Paula Stoker heeft op 27 oktober 2020 haar functie van wethouder per direct neergelegd. Daarom is besloten om de portefeuilles van oud-wethouder Stoker tijdelijk te verdelen.

 • Rioolverstopping: bel bij twijfel altijd eerst de gemeente

  29 september 2020

  De gemeente is verantwoordelijk voor de aanleg, het onderhoud en het beheer van het rioolstelsel op gemeentegrond. Als bewoner bent u verantwoordelijk voor de riolering op uw eigen terrein. In de afbeelding is dit schematisch weergegeven. Zit de verstopping op uw eigen terrein? Dan bent u (of de verhuurder van de woning) zelf verantwoordelijk voor het oplossen van de verstopping.

 • Nieuwsberichten Coronavirus

  Overzicht van alle nieuwsberichten over het coronavirus in onze gemeente.

 • Meld een kapotte lantaarnpaal op ovstoringzeeland.nl

  03 augustus 2020

  Stel, je fietst over straat en ziet dat een lantaarnpaal kapot is. Dan denk je waarschijnlijk dat jij daar weinig aan kunt doen. De gemeente lost dat wel op. Begrijpelijk, maar ook jij kunt helpen. Een storing aan een lantaarnpaal geef je namelijk simpel en snel door via de website ovstoringzeeland.nl

 • Altijd op afspraak naar de gemeente

  26 mei 2020

  Wij werken altijd op afspraak. Moet u voor bijvoorbeeld een reisdocument bij ons zijn, dan is het dus belangrijk om vooraf een afspraak te maken.

 • Nieuwsarchief 2021

  Overzicht van alle nieuwsberichten in 2021.

 • Nieuwsarchief 2020

  Overzicht van alle nieuwsberichten in 2020.