Nieuws

 • Nieuwsarchief 2019

 • Nieuwsarchief 2018

 • Vanaf 1 juli: sluiting balie Axel en start thuisbezorging

  13 juni 2019

  Sinds begin maart is de balie in Axel één dag in de week open. Uit een evaluatie blijkt deze balie minder klanten te krijgen dan verwacht. Daarom willen we per 1 juli de balie in Axel sluiten en tegelijkertijd starten met thuisbezorging (proef) van reisdocumenten. De spreekuren in verzorgingshuizen worden voortgezet.

 • Aanmelden activiteiten rond 75 jaar vrijheid

  26 februari 2019

  In 2019 en 2020 vieren we dat ons land 75 jaar geleden is bevrijd en dat we sindsdien in vrijheid leven. De viering van dit lustrumjaar start op zaterdag 31 augustus 2019 met een groot nationaal festival in Terneuzen. Hierbij staat de herdenking van de Slag om de Schelde centraal. Ook in de andere kernen worden op diverse data activiteiten georganiseerd.

 • Doe ff gewoon, houd onze gemeente schoon!

  16 april 2019

  Afval op straat is helaas ook in onze gemeente een probleem. Het ligt in winkelcentra, langs de kant van de weg, in parken, op parkeerplaatsen, bij horecagelegenheden en scholen. Op veel plaatsen is het een doorn in het oog. We besteden hier daarom de komende tijd aandacht aan. Onder de noemer ‘Doe ff gewoon, houd onze gemeente schoon!’ proberen we iedereen te overtuigen om afval niet op straat te gooien, maar in de afvalbak.

 • Deel Sasse Westkade blijft langere tijd dicht

  02 april 2019

  De Westkade in Sas van Gent is ter hoogte van Rosier afgesloten. Dit blijft langere tijd zo. Het centrum van Sas van Gent is bereikbaar. Verkeer van en naar België wordt omgeleid via de Tractaatweg. Voor fietsers (en voetgangers) loopt de route langs de Westdam en de Poeldijkstraat.

 • Wilt u een grotere of extra groene container?

  16 april 2019

  Heeft u een kleine groene container (140 liter) en zou u liever een grotere willen (240 liter)? Of wilt u een extra groene container? Dat kan! Het omwisselen of brengen van een extra container is gratis.

 • Altijd op afspraak naar de gemeente

  16 april 2019

  Wij werken altijd op afspraak. Moet u voor bijvoorbeeld een reisdocument bij ons zijn, dan is het dus belangrijk om vooraf een afspraak te maken.

 • Openluchtbaden gemeente Terneuzen vanaf 30 mei weersafhankelijk open

  29 april 2019

  Donderdag 30 mei gaan alle vijf de openluchtbaden in de gemeente Terneuzen open.

 • Informatieplicht energiebesparing voor bedrijven

  21 mei 2019

  Verbruikt uw bedrijf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas of meer per jaar? Dan heeft u informatieplicht; u moet uw genomen energiebesparende maatregelen melden.

 • Voorbereiding herinrichting van begraafplaatsen

  08 mei 2019

  De komende jaren willen wij een groot deel van de gemeentelijke begraafplaatsen herinrichten. Dit is nodig omdat de begraafplaatsen te groot zijn en daardoor veel kosten met zich meebrengen. Tegelijkertijd willen we de rechtsongelijkheid opheffen voor nabestaanden.

 • Breng uw geldzaken in balans

  11 juni 2019

  Komt u maandelijks geld tekort? Zou u elke maand geld willen overhouden of houdt u regelmatig geld over? Startpunt Geldzaken biedt geldplannen aan die u stap voor stap helpen om uw geldzaken in balans te brengen en te houden.

 • Koningsdag 2020: Kom met een voorstel

  15 mei 2019

  Op vrijdag 26 april 2019 heeft burgemeester Jan Lonink twaalf inwoners van onze gemeente mogen onderscheiden tijdens de traditionele lintjesregen. Kent u iemand die een Koninklijke onderscheiding verdient? Doe dan voor 1 augustus aanstaande een voorstel.

 • Adviesraad Wmo zoekt nieuw lid

  21 mei 2019

  Voor advisering op het brede terrein van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) laat de gemeente Terneuzen zich bijstaan door de Adviesraad Wmo. Dit orgaan heeft als doel het college van Burgemeester en Wethouders en de gemeenteraad te adviseren over de manier waarop burgers optimaal betrokken kunnen worden bij de voorbereiding, vaststelling en uitvoering van het beleid.

 • Legionellabesmettingen in Vlaanderen

  06 juni 2019

  Er is sprake van een legionella-uitbraak in de omgeving van Evergem en Gent. De GGD Zeeland besteedt hier in een nieuwsbericht op haar website aandacht aan.

 • Westerscheldetunnel dicht voor onderhoud op 18 juni

  19 juni 2019

  De Westerscheldetunnel is dicht van dinsdag 18 juni 20.30 uur tot woensdag 19 juni 05.00 uur, of eerder indien mogelijk. De tunnel wordt volledig afgesloten om groot onderhoud uit te voeren. Verkeer wordt omgeleid via Antwerpen. Tijdelijke gele verkeersborden geven de route van de omleiding aan.

 • 75 jaar vrijheid en Slag om de Schelde

  12 juni 2019

  In 2019 en 2020 vieren we in heel Nederland dat de Tweede Wereldoorlog vijfenzeventig jaar geleden werd beëindigd. We leven sindsdien in vrijheid. Het lustrumjaar start op zaterdag 31 augustus in Terneuzen. Het wordt een publieksevenement voor jong en oud, aan en op de Westerschelde. Iedereen is welkom. Ook koning Willem-Alexander, vertegenwoordigers van de geallieerde landen en veteranen zijn erbij.

 • Hebben wij het ‘Schoonste Winkelgebied’?

  12 juni 2019

  De gemeente Terneuzen is met drie winkelgebieden in de race voor de titel ‘Schoonste Winkelgebied van Nederland’. Zouden we met het centrum van Terneuzen, het centrum van Axel of het centrum van Sas van Gent deze titel in de wacht kunnen slepen? Wij houden ze met veel plezier schoon en krijgen nauwelijks klachten.

 • Bezoek de Havendagen Terneuzen

  19 juni 2019

  Van vrijdag 28 tot en met zondag 30 juni vinden de Havendagen Terneuzen plaats. Dit is een driedaags evenement op en rond de Westerschelde. De Havendagen Terneuzen beginnen vrijdag 28 juni met onder andere een kermis, foodtruckfestival en vlootschouw. De optredens van tal van bekende en minder bekende artiesten zorgen ook dit jaar ongetwijfeld weer voor veel sfeer en gezelligheid.