Nieuws

 • Gemeenten verhogen eenmalig subsidie aan Voedselbank

  17 september 2020

  De drie Zeeuws-Vlaamse gemeenten hebben op woensdag 16 september een afspraak gemaakt met de Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen over haar verzoek om extra subsidie.

 • Veiligheidsmonitor: resultaten 2019

  16 september 2020

  Veiligheid is en blijft prioriteit in de gemeente Terneuzen. Mensen moeten zich prettig en veilig kunnen voelen in hun directe woonomgeving. Door deelname aan de Veiligheidsmonitor peilen we hoe inwoners de (on)veiligheid in hun buurt beleven en waar de knelpunten zitten. In 2019 heeft Terneuzen voor de vijfde keer meegedaan aan de Veiligheidsmonitor.

 • De kermiskrant is uit!

  16 september 2020

  De kermis in Terneuzen gaat door van vrijdag 18 t/m zondag 27 september. En daarom hebben we weer een kermiskrant uitgebracht. Hierin staan kortingsbonnen waarmee u voor een lagere prijs kunt genieten van de verschillende attracties.

 • FMR Producties stelt gemeentegids Terneuzen samen

  09 september 2020

  Bent u contactpersoon voor een vereniging of stichting? Dan kunt u de komende periode gebeld worden door FMR Producties. Dit bedrijf stelt de gemeentegids van Terneuzen samen. Bedrijfseigenaren kunnen gebeld worden met de vraag om te adverteren in de gids.

 • Doe mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route

  16 september 2020

  Terneuzen doet dit jaar mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route. De Duurzame Huizen Route is een onafhankelijk platform waar ervaringen van huiseigenaren met duurzaam bouwen en wonen centraal staan. Heeft u in uw woning interessante maatregelen toegepast en vindt u het leuk om uw ervaring en kennis te delen? Meld uw huis dan aan via www.duurzamehuizenroute.nl om anderen op weg te helpen in hun zoektocht naar het energiezuiniger maken van hun huis.

 • Medewerkers onderwijs en kinderopvang, dankjewel!

  16 september 2020

  Sinds medio maart 2020 heeft het leven een bizarre wending gekregen. Wat voordien de normaalste zaak van de wereld was, is dat nu niet meer. Zeker ook niet voor zij die werkzaam zijn in het onderwijs en de kinderopvang. Zij hebben met zijn allen keihard gewerkt om het onderwijs en de kinderopvang onder die moeilijke omstandigheden vorm te geven. Daarvoor hebben de Zeeuws-Vlaamse gemeentebesturen grote bewondering. Als dank voor de tomeloze inzet en de fijne samenwerking, werd bij hen namens de drie Zeeuws-Vlaamse wethouders van Onderwijs en Kinderopvang een klein presentje bezorgd.

 • Procedure vergunningverlening exploitatie van een speelautomatenhal in Terneuzen

  27 augustus 2020

  Bijgaand vindt u de procedure exploitatie van een speelautomatenhal in Terneuzen; verdelingsprocedure ‘schaarse vergunningen’. Daaraan is toegevoegd de nota van inlichtingen met daarin de antwoorden op de ontvangen vragen.

 • Masterplan Sas van Gent / Sasse Poort

  27 augustus 2020

  Eind mei 2020 besloot de gemeenteraad medewerking te verlenen aan de verplaatsing van de Albert Heijn en de Lidl naar bedrijventerrein Sasse Poort en woningbouw op de huidige winkellocaties in het centrum. Om inwoners van Sas van Gent over deze ontwikkeling op de hoogte te houden, is deze week een eerste nieuwsbrief huis aan huis in Sas van Gent verspreid.

 • Rioolverstopping: bel bij twijfel altijd eerst de gemeente

  19 augustus 2020

  De gemeente is verantwoordelijk voor de aanleg, het onderhoud en het beheer van het rioolstelsel op gemeentegrond. Als bewoner bent u verantwoordelijk voor de riolering op uw eigen terrein. In de afbeelding is dit schematisch weergegeven. Zit de verstopping op uw eigen terrein? Dan bent u (of de verhuurder van de woning) zelf verantwoordelijk voor het oplossen van de verstopping.

 • Aanvraag nieuw paspoort, ID-kaart of rijbewijs

  13 augustus 2020

  Verloopt uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs binnenkort?

 • Aanvraag evenementenvergunning voor alle evenementen verplicht

  04 augustus 2020

  Sinds 1 juli mogen evenementen onder bepaalde voorwaarden weer plaatsvinden. Evenementen vormen een risico op een snelle en brede verspreiding van het coronavirus. Daarom is het noodzakelijk dat we alle aanvragen voor een evenementenvergunning toetsen.

 • Oproep tot mededinging schaarse vergunning exploitatie speelautomatenhal en omgevingsvergunning

  03 augustus 2020

  Op 22 juli 2020 roept de gemeente Terneuzen op tot mededinging voor de schaarse vergunning voor de exploitatie van een speelautomatenhal als onderdeel van een recreatief complex en de daarbij behorende schaarse omgevingsvergunning.

 • Jan Lonink (69) stopt per 1 mei 2021 als burgemeester van Terneuzen

  01 juli 2020

  Burgemeester Jan Lonink (69) heeft 30 juni de gemeenteraad medegedeeld dat hij per 1 mei 2021 stopt als burgemeester van Terneuzen. “Via de Commissaris van de Koning in Zeeland, Han Polman, heb ik de koning gevraagd om mij volgend jaar eervol ontslag te verlenen. Ik stop net voor mijn 70ste verjaardag. Dat is een mooi moment om plaats te maken voor een nieuwe burgemeester. Graag geef ik nu al duidelijkheid. Zo is er ruim de gelegenheid om de selectieprocedure voor mijn opvolger of opvolgster zorgvuldig te doorlopen.”

 • Ommetjes vanuit alle kernen

  03 augustus 2020

  Bewegen is belangrijk voor onze gezondheid. Nu velen van ons vanwege het coronavirus thuis werken en binnen sporten nog niet mag, is wandelen in de eigen omgeving leuk en ontspannend. Vandaar dat wij vanaf nu iedere week een ommetje belichten in het Advertentieblad. We maken er 14. Een vanuit elke kern. De ommetjes zijn 3 tot 6 kilometer lang.

 • Nieuwsberichten Coronavirus

  Overzicht van alle nieuwsberichten over het coronavirus in onze gemeente.

 • Meld een kapotte lantaarnpaal op ovstoringzeeland.nl

  03 augustus 2020

  Stel, je fietst over straat en ziet dat een lantaarnpaal kapot is. Dan denk je waarschijnlijk dat jij daar weinig aan kunt doen. De gemeente lost dat wel op. Begrijpelijk, maar ook jij kunt helpen. Een storing aan een lantaarnpaal geef je namelijk simpel en snel door via de website ovstoringzeeland.nl

 • Altijd op afspraak naar de gemeente

  26 mei 2020

  Wij werken altijd op afspraak. Moet u voor bijvoorbeeld een reisdocument bij ons zijn, dan is het dus belangrijk om vooraf een afspraak te maken.

 • Nieuwsarchief 2019

  Overzicht van alle nieuwsberichten in 2019.

 • Nieuwsarchief 2020

  Overzicht van alle nieuwsberichten in 2020.