Nieuws

 • NL-Alert testbericht op 5 december

  02 december 2022

  Heeft u een mobiele telefoon? En wilt u bij een acute noodsituatie gealarmeerd en geïnformeerd worden via uw mobiele telefoon? Zorg er dan voor dat uw mobiel ook NL-Alerts ontvangt. NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat u waarschuwt en informeert over noodsituaties.

 • Zon zoekt grote daken!

  29 november 2022

  Niet iedereen heeft een dak dat geschikt is voor zonnepanelen. Een interessant alternatief is een postcoderoosproject. Hierin worden zonnepanelen gelegd op een groot dak waar dit wel kan. Particulieren, stichtingen en MKB-bedrijven kunnen lid worden van een lokale energiecoöperatie en certificaten kopen in deze gezamenlijke zonnepaneleninstallatie op het dak van een derde. Ook voor bedrijven, stichtingen of personen die hun grote dak ter beschikking stellen is dit interessant.

 • Jongeren in Beeld

  29 november 2022

  Ben jij tussen de 23 en 27 jaar en heb je geen inkomen of opleiding (havo- of mbo 2-diploma)? Dan ontvang je binnenkort een brief van het Jongerenloket.

 • Ga jij de uitdaging aan?

  29 november 2022

  Heb je onbewust een patroon ontwikkeld waarbij je wekelijks of dagelijks alcohol drinkt? Wil je zien wat er gebeurt als je dat gewoontegedrag doorbreekt? En wil je graag het goede voorbeeld geven aan de jeugd? Dan is IkPas iets voor jou!

 • Kent u Code Groen?

  28 november 2022

  Sinds eind september zendt Omroep Zeeland de serie Code Groen uit. Dit is een veertiendelige Zeeuwse tv-serie over hoe we ons in Zeeland gereed maken voor de klimaatverandering.

 • Samenwerken voor toekomstbestendige waterhuishouding

  24 november 2022

  De Samenwerking Afvalwaterketen Zeeland + (SAZ+) krijgt een vervolg! Op 24 november ondertekenden alle Zeeuwse gemeenten, waterschap Scheldestromen en Evides Waterbedrijf een overeenkomst om intensief te blijven samenwerken in de (afval)waterketen. Dat betekent dat partijen de inrichting van openbare ruimte, riolering, rioolwaterzuivering en drinkwatervoorziening op elkaar afstemmen en waar mogelijk taken samen uitvoeren. Wethouder Jurgen Vervaet is de nieuwe voorzitter van de SAZ+.

 • NK Tegelwippen krijgt vervolg

  23 november 2022

  Tussen 21 maart en 31 oktober deden wij mee aan het Nederlands Kampioenschap Tegelwippen. Van alle middelgrote gemeentes in Nederland (tussen de 50.000 en de 100.000 inwoners) eindigden wij uiteindelijk op de 24e plaats. In totaal hebben inwoners in onze gemeente er 2.581 tegels uitgehaald en doorgegeven aan de organisatie. Dit zijn ruim 47 tegels per 1000 inwoners. Niet gek voor een eerste keer! Maar volgend jaar gaan we natuurlijk nog veel beter ons best doen.

 • Bruggetje kleurt oranje: aandacht voor geweld tegen vrouwen

  23 november 2022

  Wereldwijd vragen nationale en lokale overheden aandacht voor de 'Orange the World-campagne'. Van 25 november (de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen) tot 10 december (de Internationale Dag van de Rechten van de Mens) vragen ze jaarlijks gedurende zestien dagen aandacht voor acties tegen ‘geweld tegen vrouwen’. Ook wij doen mee. We vinden het belangrijk om aandacht te vragen voor het bestrijden van geweld. Daarom kleurt het bruggetje tussen de Herengracht en de Rosegracht in die periode oranje.

 • Bekendmaking aanwijzing vuurwerkvrije zones jaarwisseling 2022-2023

  16 november 2022

  Burgemeester en wethouders van Terneuzen maken bekend, dat zij zestien vuurwerkvrije zones hebben aangewezen.

 • Horecapand gesloten wegens drugsoverlast

  11 november 2022

  Café ’t Sooszje aan de Nieuwstraat in Terneuzen is dicht op last van de burgemeester. Ook de bovengelegen woningen zijn gesloten. De directe aanleiding vormt de politie-inval in samenwerking met de gemeente die afgelopen weekeinde plaatsvond in het pand. Uit de bevindingen tijdens deze controle en het onderzoek dat hieraan vooraf is gegaan staat vast dat er harddrugs werden gedeald in het café. In de bovengelegen woningen waren tijdens de controle drugsgerelateerde attributen aanwezig, waaruit bleek dat er cocaïne werd bereid.

 • Terneuzen ondertekent voorstel voor nieuwe Regio Deal

  09 november 2022

  Op 8 november zetten vertegenwoordigers van Zeeuwse overheden, ondernemers en (culturele) organisaties hun handtekening onder een propositie voor een nieuwe Regio Deal. Dat gebeurde op het Provinciehuis in Middelburg. De aanvraag verzoekt het Rijk om 35 miljoen euro mee te investeren in het grensoverstijgende NOVEX-gebied North Sea Port District en haar directe omgeving aan beide zijden van de grens. Bij het zetten van zijn handtekening zei burgemeester Erik van Merrienboer: “De Regio Deal is een buitenkans is om bestaande ontwikkelingen te versnellen.”

 • Kaartspel nu ook te koop

  08 november 2022

  Afgelopen week informeerden wij u over het gratis kaartspel voor 75-plussers in onze gemeente. Dit bericht leverde heel veel reacties op, waaronder de vraag of je dit unieke kaartspel kunt kopen.

 • Proefproject kabelgoten elektrisch laden

  08 november 2022

  In de gemeente Terneuzen start een proefproject met de toepassing van kabelgoten bij het elektrisch laden van de auto met eigen opgewerkte zonne-energie. Eigenaren van elektrische auto’s die deze op de openbare weg moeten parkeren en werkende zonnepanelen hebben, kunnen hiervoor een aanvraag doen.

 • Sinterklaas in de gemeente Terneuzen

  08 november 2022

  Sinterklaas arriveert zaterdag 12 november weer in ons land. Hieronder een overzicht van de Sinterklaasintochten in de gemeente Terneuzen.

 • Aziatische hoornaar gezien? Doe een melding

  08 november 2022

  De afgelopen tijd zijn er nesten van de Aziatische hoornaar gevonden in de gemeente Terneuzen. De hoornaar is schadelijk voor honingbijen, hommelsoorten en andere bestuivende insecten. Daarom worden de nesten verwijderd door een professionele ongediertebestrijder. Ziet u een nest of een Aziatische hoornaar? Doe er dan melding van!

 • Alle kinderen doen mee

  01 november 2022

  Wakker liggen omdat je kind niet kan meedoen op school, bij een sportclub of bij culturele activiteiten? Als het aan de drie Zeeuws-Vlaamse gemeenten ligt, is dat beslist niet nodig. Hiervoor ondertekende wethouder Jurgen Vervaet samen met zijn collega-wethouders van de gemeenten Sluis en Hulst een nieuwe overeenkomst met Stichting Leergeld Zeeuws-Vlaanderen.

 • Nieuwsarchief 2022

  Overzicht van alle nieuwsberichten in 2022.

 • Nieuwsarchief 2021

  Overzicht van alle nieuwsberichten in 2021.

 • Nieuwsarchief 2020

  Overzicht van alle nieuwsberichten in 2020.