Nieuws

 • Steven de Waal nieuwe gemeentesecretaris Terneuzen

  28 juni 2022

  Met de aanstaande pensionering van Jan Princen is Steven de Waal per 1 oktober 2022 de nieuwe gemeentesecretaris van Terneuzen. Met instemming van de ondernemingsraad heeft het college van burgemeester en wethouders hem vandaag benoemd als gemeentesecretaris/algemeen directeur. Steven de Waal neemt het stokje vanaf 1 oktober 2022 over van Jan Princen die per 1 januari met pensioen gaat.

 • Aanleg glasvezel in de gemeente

  22 juni 2022

  DELTA Fiber en KPN leggen op dit moment glasvezel aan in verschillende grotere kernen in Terneuzen. Ondertussen voert GlasDraad campagne in Zeeuws-Vlaanderen om glasvezel in het buitengebied en de kleinere kernen mogelijk te maken. Wij zijn blij met deze initiatieven. Glasvezel kan zorgen voor een snelle en betrouwbare internetverbinding. Vooral voor onze inwoners en ondernemers in het buitengebied een mooie oplossing!

 • Aangepaste openingstijden milieustraat Terneuzen

  21 juni 2022

  In de maanden juli en augustus is de milieustraat in Terneuzen geopend volgens aangepaste openingstijden. U kunt er dan terecht van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 15.00 uur. Op zaterdag van 9.00 tot 15.00 uur.

 • Kent u iemand die een onderscheiding verdient? Meld hem of haar dan aan!

  21 juni 2022

  Overal in Nederland zetten mensen zich in voor de samenleving. Meestal doen ze dat onopvallend en op de achtergrond. Maar deze personen zouden best eens in het zonnetje gezet mogen worden. Kent u zo iemand, en vindt u dat deze persoon publieke erkenning verdient? De meest waardevolle waardering is het toekennen van een Koninklijke Onderscheiding. Ook wel ‘lintje’ genoemd.

 • Burgemeester van Terneuzen sluit deel loods wegens drugsovertreding

  10 juni 2022

  Burgemeester Erik van Merrienboer heeft op 8 juni een deel van een loods in Sluiskil gesloten vanwege een drugsovertreding. Op 16 februari 2022 werd in een deel van een loods aan de Stroodorpestraat een hennepkwekerij aangetroffen met 103 hennepplanten. De sluiting geldt voor drie maanden.

 • Wat mag in de groene gft-bak?

  07 juni 2022

  Nog steeds verdwijnt veel gft-afval in de grijze PMD+ bak. Dat is zonde, want dan wordt het verbrand terwijl het kan worden hergebruikt. We maken er vruchtbare compost van. Dus doe voortaan al je gft-afval in de groene gft-container.

 • Stal uw fiets in de privé-fietsenstalling bij het busstation

  07 juni 2022

  Het busstation bij de sluizen van Terneuzen is een belangrijke opstapplaats. Veel reizigers komen met de fiets en stappen hier in de bus. Er staan elke dag veel fietsen in de rekken. Voor reizigers die hun fiets extra veilig willen stallen, zijn er privé fietsenstallingen te huur.

 • TERNEUZEN ZET KOMENDE JAREN FINANCIËN IN VOOR GROTE OPGAVEN

  01 juni 2022

  Het nieuwe college van B&W van de gemeente Terneuzen wil de financiën voor de komende jaren inzetten voor grote opgaven. Zo staat het in de kaderbrief aan de gemeenteraad. De kaderbrief is een financiële vertaling van het Bestuursakkoord 2022-2026 ‘Goed leven in Terneuzen. Verder bouwen aan een duurzame toekomst’.

 • Het jongerenloket is er (ook) voor jou!

  31 mei 2022

  Ben jij tussen de 18 en 28 jaar? Heb je vragen over wonen, opleiding of werk? Heb je geldvragen of schulden? Of zit je met andere
  vragen waar je zelf niet uit komt? Dan is het jongerenloket er voor jou!

 • Laag inkomen? Vraag nu de energietoeslag aan

  26 mei 2022

  De prijzen van energie zijn afgelopen tijd hard gestegen. Huishoudens met een laag inkomen krijgen een extra tegemoetkoming vanuit het Rijk: de eenmalige energietoeslag van € 800. U ontvangt deze toeslag van de gemeente waar u woont, maximaal één per huishouden. De energietoeslag is voor het betalen van de hogere energierekening.

 • Nieuw: de Zeeland Veilig App, met melding bij groot incident

  26 mei 2022

  Bij een dreiging of groter incident in Zeeland kijkt u voor informatie en advies op de website www.zeelandveilig.nl. Daarnaast is er nu de gratis app Zeeland Veilig.

 • Gratis scan voor meer natuur op bedrijventerreinen

  26 mei 2022

  Op donderdag 19 mei reikten wethouder Laszlo van de Voorde (Transities klimaat en duurzaamheid) en Gijsbrecht Gunther van Yara vouchers uit voor een gratis natuurscan. Astrid Hamelink van Kelvin Terminals en Jochem Smits van DEHA Engineering namen de vouchers in ontvangst. Dit gebeurde tijdens de informatiebijeenkomst ‘Ecologisch beheer en monitoring van natuur op bedrijventerreinen’ van het Europese 2B Connect-project.

 • English summary Municipality Agreement 2022-2026 online

  20 mei 2022

  Last week the Council of Terneuzen has discussed the Municipality Agreement 2022-2026 with the title ‘A good standard of living in Terneuzen. Building further on a sustainable future’.

 • Sas van Gent krijgt een Droomspeeltuin

  11 mei 2022

  Kinderen uit Sas van Gent kunnen deze zomer hun hart ophalen. Aan de Baljuwstraat komt eind juli een echte Droomspeeltuin. De kinderen en ouders uit de wijk Sint Albert hebben de speeltuin samen met de gemeente ontworpen.

 • Rookmelders verplicht per 1 juli

  03 mei 2022

  Per 1 juli zijn rookmelders verplicht. Op elke verdieping in huis moet minimaal een rookmelder hangen.

 • Bestuursakkoord ‘Goed leven in Terneuzen’ klaar

  11 mei 2022

  Het bestuursakkoord 2022-2026 ‘Goed leven in Terneuzen. Verder bouwen aan een duurzame toekomst’ is klaar. Het is een akkoord op hoofdlijnen. Dit kan nog verder worden uitgewerkt en aangevuld om zo in te spelen op (nieuwe) vraagstukken. De gemeenteraad wordt in de raadsvergadering van 12 mei gevraagd om steun uit te spreken voor de thema’s en hoofdlijnen in het bestuursakkoord.

 • Oekraïne

  23 maart 2022

  We krijgen nogal wat vragen over mogelijke hulpverlening aan mensen uit Oekraïne. Het is mooi om te zien en te horen dat onze inwoners zo betrokken zijn. We hebben meer informatie en antwoorden op veel gestelde vragen op een rijtje gezet.

 • Wijziging werkwijze bestemmingsplanprocedures

  28 februari 2022

  Naar verwachting treedt op 1 januari 2023 de Omgevingswet in werking. Dit betekent dat er per 1 februari een verandering komt in de werkwijze rondom bestemmingsplanprocedures.

 • Nieuwsarchief 2022

 • Nieuwsarchief 2021

  Overzicht van alle nieuwsberichten in 2021.

 • Nieuwsarchief 2020

  Overzicht van alle nieuwsberichten in 2020.