MijnOverheid

De gemeente Terneuzen is aangesloten op de Berichtenbox op mijn.overheid.nl. Daarmee heeft de gemeente de mogelijkheid om u digitale post te sturen. De brieven die de gemeente op dit moment digitaal (dus naar de Berichtenbox) stuurt, zijn de herinneringsbrieven voor verlopen reisdocumenten.

Wat is de Berichtenbox?

De Berichtenbox is een persoonlijke brievenbus van MijnOverheid. Hierin kunt u online post van de overheid ontvangen, zoals berichten over uw toeslagen, uw kinderbijslag, of het verlopen van uw APK. Als er nieuwe berichten voor u zijn, ontvangt u een e-mail. De Berichtenbox is overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar.

Wennen aan online verzending

De brieven die de gemeente nu online (dus naar de Berichtenbox) verstuurt, zijn de herinneringsbrieven voor verlopen reisdocumenten. Als u dus de Berichtenbox heeft geactiveerd, ontvangt u deze online. We versturen dit bericht ook nog per post. Zo kunt u alvast wennen aan de online verzending. Brieven over andere zaken ontvangt u voorlopig nog per post. Activeert u de Berichtenbox niet dan blijft u alle brieven per post ontvangen.

Activeer uw account

Hieronder staat een stappenplan voor het activeren van uw account. U kunt ook de instructievideo bekijken: Activeer uw account op MijnOverheid

  1. Ga naar mijn.overheid.nl
  2. Activeer uw account met uw DigiD. Heeft u geen DigiD? Vraag dan eerst een DigiD aan via www.digid.nl/aanvragen.
  3. Ga akkoord dat u post van de overheid voortaan digitaal in uw persoonlijke Berichtenbox van MijnOverheid ontvangt.
  4. Wilt u een e-mail ontvangen als u nieuwe post in uw Berichtenbox heeft ontvangen? Kies dan voor ja.
  5. Geef uw e-mailadres op. U krijgt voortaan op dit e-mailadres een melding als u nieuwe post in uw Berichtenbox heeft ontvangen.
  6. Om te controleren of het e-mailadres correct is, krijgt u een e-mail met een verificatiecode. Vul de code in.

Berichtenbox app

Dit is een app waarin u post van de overheid direct kunt openen. U hoeft dan niet meer in te loggen op MijnOverheid. Het is ook mogelijk om post vanuit de app door te sturen naar een e-mailadres. De app geeft een melding op uw mobiele telefoon of tablet als er nieuwe post is binnengekomen in de Berichtenbox. De app is beschikbaar in de Apple AppStore (iOS) en de Google Play Store (Android).

Hulp nodig?

Lukt het u niet zelf om uw Berichtenbox te activeren? Wellicht kan iemand in uw omgeving u op weg helpen? Ook organiseren de gemeente, aan-z en de bibliotheek regelmatig de cursus ‘Digisterker: werken met de digitale overheid’. Daar leert u hoe u uw Berichtenbox kunt activeren. Aanmelden kan via de website bibliotheekzeeuwsvlaanderen.nl of via aan-z, tel. 0115-563 015.

Afmelden voor de Berichtenbox

Als u van ons géén berichten in uw Berichtenbox wilt ontvangen, kunt u dat instellen op mijn.overheid.nl. U logt in met uw DigiD en gaat naar 'Instellingen'. Op deze pagina kunt u klikken op 'Gemeenten'. U ziet dan een lijst waar ook de gemeente Terneuzen tussen staat. Zorg dat het vinkje uit staat bij de gemeente Terneuzen en klik op 'Bewaren'. U ontvangt nu geen digitale berichten (meer) van ons in uw Berichtenbox.

Meer informatie