Gratis wieleravond op 1 april in het Scheldetheater

Op woensdag 3 april start voor de zesde keer de grote wielerklassieker de Scheldeprijs vanuit Terneuzen. De gemeente Terneuzen organiseert in samenwerking met wielercomité Leve de Koers, het Scheldetheater, Flanders Classics en de Schotense Wielerclub een wieleravond op maandag 1 april in het Scheldetheater.

Presentator Frits Bakker blikt deze wieleravond vooruit op de 112e editie van de Scheldeprijs. Aan het woord komen ex-winnaars Adrie van der Poel (1985) en Roger de Vlaeminck (1970), Sporza analist en wielermonument José de Cauwer, koersdirecteur van de Scheldeprijs Frank van Zitteren, teammanager en ex-renster Natascha Knaven den Ouden van damesploeg AG Insurance NXTG en namens de gemeente Terneuzen wethouder en wielerliefhebber Frank van Hulle. 

Gratis toegangskaarten

Het wielercafé begint om 19.30 uur en duurt tot 22.00 uur, inloop vanaf 19.00 uur. Gratis toegangskaarten zijn verkrijgbaar via de website van het Scheldetheater.

Wielergemeente

Wethouder Laszlo van de Voorde (Sport): “Wie voorafgaand aan de Scheldeprijs de wielersfeer al wil opsnuiven, kan op maandag 1 april (tweede paasdag) gratis aansluiten bij de tweede editie van de wieleravond in het Scheldetheater in Terneuzen. Terneuzen is een echte wielergemeente. We zijn er trots op dat de Scheldeprijs dit jaar voor de zesde keer in Terneuzen start. Om de wielersport nog dichterbij de mensen te brengen, geven we met de wieleravond iedereen de mogelijkheid om te genieten van een avondvullend programma.”