Nationale Tuinvogeltelling

Van vrijdag 26 tot en met zondag 28 januari is het Nationale Tuinvogeltelling. Doet u mee? Kies op een van deze drie dagen een halfuurtje om mee te tellen. In 2023 was de top vijf van vogels in de omgeving van het stadhuis: koolmees, pimpelmees, vink, spreeuw en Turkse tortel. Wat is uw top vijf?

Op deze website vindt u alle informatie, zoals een handige telkaart. Ook leuk: kom op woensdag 24 januari tussen 9.30 en 16.30 uur naar het Open Huis Natuur&Zo en leer meer over tuinvogels. Locatie: voormalige basisschool de Zeemeeuw, Schuberthof 31, Terneuzen. Kijk voor meer informatie op de website van Natuur&Zo.

Vogels trekken

Om meer vogels naar uw tuin te trekken, laat u uw tuin zo gevarieerd mogelijk. Richt uw tuin in met groen en maak een vaste voederplek. Zorg voor gevarieerd en zo natuurlijk mogelijk voer. Zo kunt u zelf binnenkort ook genieten van een gezellige vogeldrukte in uw tuin en helpt u de vogels.

Wintervogels in beeld

Alle tellingen samen geven een beeld van de aantallen vogels die op dat moment in Nederlandse tuinen zijn. Zo houdt de Vogelbescherming de ontwikkelingen van Nederlandse wintervogels goed in de gaten.