Nieuwe NL-Alert-app voor beter bereik in grensgebied

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat u via een noodmelding op uw mobiele telefoon waarschuwt over noodsituaties bij u in de buurt. Vanaf nu is er ook de NL-Alert-app. De app is speciaal voor mensen die dicht bij de grens wonen of werken en voor mensen met een visuele of auditieve beperking.

Als u in een grensgebied bent, kan het zijn dat uw mobiele telefoon verbonden is met bijvoorbeeld een Belgische zendmast. Als er dan bij u in de buurt een noodsituatie is, ontvangt u geen NL-Alert. Met de NL-Alert-app kunt u de melding wel ontvangen als uw telefoon met internet of wifi is verbonden.

Auditieve of visuele beperking

Als u slechter ziet of blind bent, moet een NL-Alert ook duidelijk zijn. De app heeft functies die hierbij helpen. U kunt bijvoorbeeld tekst op uw mobiele telefoon laten voorlezen. Daarnaast kunt u inzoomen in de app, het contrast veranderen en kiezen uit verschillende weergaves zoals een donkere modus. Als u slechter hoort of doof bent, kunt u op een kaart zien voor welke locatie een NL-Alert is. De app ondersteunt ook meldingen met lichtflitsen via uw mobiele telefoon.

Zeeland Veilig-app

Voor minder grote incidenten is er de Zeeland Veilig-app. Ook deze app werkt met pushmeldingen. U kunt zelf de locatie instellen waarvoor u meldingen wilt ontvangen.

Downloaden

U kunt de NL-Alert-app en de Zeeland Veilig-app gratis downloaden in de Apple App Store en Google Play Store.