Zet de Scheldeprijs in uw agenda

Op woensdag 3 april start vanuit hartje Terneuzen voor de zesde keer de grote wielerklassieker, de Scheldeprijs! U kunt die dag bekende wielrenners van dichtbij zien. Iedereen is van harte welkom om dit spektakel mee te maken. De toegang is gratis.

Het programma deze dag ziet er als volgt uit:
10.30 uur: rennersbussen arriveren op het Stadhuisplein
11.30 uur: voorstelling renners op het podium op de Markt
13.00 uur: startschot naast het stadhuis door wethouder Laszlo van de Voorde

Langs en onder de Schelde

De rit van ruim 200 kilometer gaat vanaf Terneuzen, via het sluizencomplex en de Westerscheldetunnel, richting het Vlaamse Schoten. Er wordt letterlijk langs en onder de Schelde gereden. Daarmee doet de Scheldeprijs zijn naam eer aan. Wie volgt Jasper Philipsen als winnaar op 3 april op en gaat als eerste over de eindstreep?

Elf UCI World teams en grote sprintersnamen

Op dit moment hebben 22 ploegen zich aangemeld, waaronder elf ploegen van het hoogste UCI World-Tour niveau. Aan de start in Terneuzen verschijnen de UCI World-Tour Teams van Alpecin Deceuninck, Arkea B&B Hotels, Astana Qazaqstan, Bora Hansgrohe, Cofidis, Intermarché Circus-Wanty, Lidl Trek, Soudal Quick-Step, DSM, Jayco Alula en UAE Emirates. Onder de elf Pro Teams die zich hebben ingeschreven, bevinden zich onder andere de twee Nederlandse teams TDT Unibet en Beat Cycling Club. Maar ook Bingoal WB en Lotto Dstny zijn erbij. Als vanouds nemen deze teams hun beste sprinters mee die zich kunnen meten in de eindsprint in Schoten waar de Scheldeprijs zo bekend om is.

Meer informatie: www.scheldeprijs.be