The Passion naar Terneuzen

Terneuzen is de gaststad voor de vijftiende jubileumeditie van KRO-NCRV’s The Passion, dat in 2025 plaatsvindt op Witte Donderdag (17 april). We kijken uit naar de komst van dit muzikale paasverhaal naar onze gemeente.

Erik van Merrienboer, burgemeester van Terneuzen: “Vol energie werken we aan een gemeente waar op cultureel gebied van alles te beleven is voor inwoners, ondernemers en bezoekers. We zijn daarom trots dat Terneuzen volgend jaar het decor is van het grootste live muziekspektakel van Nederland. Het is een prachtige gelegenheid om Terneuzen, onze bruisende stad aan de Westerschelde, aan iedereen te laten zien. En ik heet iedereen van harte welkom om dit evenement met ons mee te beleven!”

Live vanuit Terneuzen

The Passion is de muzikale paasvertelling van KRO-NCRV voor iedereen. Jezus' verhaal van geloof, hoop en liefde inspireert ons om het goede te doen en naast elkaar te staan. Wie de hoofdrollen vervullen, wordt op een later moment bekend gemaakt. The Passion 2025 wordt live vanuit Terneuzen uitgezonden op 17 april om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1. De gemeente Sluis is het decor van The Passion Hemelvaart, die is te zien op donderdag 29 mei 2025.