Aanmelden lintje voor 1 augustus 2023

Overal in Nederland zetten mensen zich in voor de samenleving. Kent u iemand die zich al lange tijd op een bijzondere manier inzet zonder daar zelf belang bij te hebben?

Het grootste compliment is het krijgen van een Koninklijke onderscheiding. Ook wel 'lintje' genoemd. Iemand verdient bijvoorbeeld een lintje als die persoon al vijftien jaar of langer (6/8 uur per week)  als vrijwilliger actief is op maatschappelijk, kerkelijk of sportief terrein. Ook iemand die in zijn werk bijzondere prestaties levert (die van maatschappelijk belang zijn of waren), kunt u aanmelden voor een lintje.

Aanmelden
Iedereen kan iemand voorstellen voor een lintje. Vragen over uw voorstel kunt u stellen aan het bestuurssecretariaat. Neem contact op met Albertien van de Wege of Theuni Oosterling via tel. 14 0115. Zij kunnen beoordelen of de prestaties in aanmerking komen voor een Koninklijke onderscheiding.

Indienen voor 1 augustus
De burgemeester reikt de Koninklijke onderscheidingen uit om de verjaardag van koning Willem-Alexander te vieren. Dat gebeurt tijdens de jaarlijkse lintjesregen. Deze algemene uitreiking vindt plaats op de laatste werkdag vóór Koningsdag. Het is belangrijk dat u de aanvraag voor Koningsdag 2024 voor 1 augustus 2023 indient. Zorg ervoor dat de verenigingen en organisaties waarvoor de persoon zich inzet een brief schrijven met uitleg. Deze voegt u toe aan de aanvraag. Het aanvraagformulier vindt u op www.lintjes.nl/voordragen.

Meer informatie
Informatie over onderscheidingen en hoe we de aanvragen beoordelen, vindt u op www.lintjes.nl.