April, mei, juni

 • Rijbewijs online verlengen

  05 mei 2023

  Weer een stap in onze dienstverlening: U kunt uw rijbewijs nu ook ook online verlengen. U laat hiervoor een pasfoto maken bij een erkende fotograaf. Daarna vraagt u de verlenging online aan via onze website.

 • Informatiebijeenkomst over kernenergie en -centrales

  26 april 2023

  De ministeries van Economische Zaken en Klimaat en van Infrastructuur en Waterstaat organiseren drie informatieavonden en een digitale informatiesessie over kernenergie, het langer openhouden van de huidige kerncentrale en de mogelijke bouw van nieuwe centrales in Borssele.

 • Aanpassingen vergaderschema gemeenteraad

  24 april 2023

  Het vergaderschema van de gemeenteraad is gewijzigd voor het najaar van 2023.

 • Denk en doe mee!

  19 april 2023

  Doe mee en deel je mening of idee op het online participatieplatform doemee.terneuzen.nl. Op dit platform kunnen inwoners en ondernemers meedenken en meedoen bij verschillende projecten van de gemeente.

 • Rioolverstopping: bel bij twijfel eerst de gemeente

  19 april 2023

  De gemeente is verantwoordelijk voor de aanleg, het onderhoud en het beheer van het rioolstelsel op gemeentegrond. Als bewoner bent u verantwoordelijk voor de riolering op uw eigen terrein.

 • De visdiefjes zijn er weer

  18 april 2023

  De visdiefjes (een beschermde vogelsoort) zijn weer in Terneuzen gearriveerd. Ze broeden van begin mei tot eind juli.

 • Gemeente Terneuzen maakt korte metten met hoge nood

  13 april 2023

  Ontzettend vervelend als je naar het toilet moet en niet weet waar je naar toe kunt. De gemeente Terneuzen wil een gastvrije gemeente zijn voor haar inwoners en bezoekers. Dat betekent ook voldoende openbare toiletgelegenheden bieden. Daarom sluiten wij ons als partner aan bij de HogeNood app. Aan toiletten geen gebrek, als het aan de gemeente ligt.

 • Energiecompensatie maatschappelijke instellingen

  26 april 2023

  Op 22 maart startte de regeling energiecompensatie maatschappelijke instellingen. De gemeente wil hiermee voorkomen dat financiële problemen bij maatschappelijke instellingen door de toegenomen energielasten leidt tot beëindiging van de activiteiten.

 • Terneuzen is regenbooggemeente

  13 april 2023

  Gemeente Terneuzen wil een gastvrije gemeente zijn voor alle inwoners en bezoekers. Daarom zijn we vanaf heden een regenbooggemeente. Een regenbooggemeente ontwikkelt beleid en zet zich actief in voor de veiligheid, acceptatie en emancipatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transpersonen, intersekse personen en queerpersonen (LHBTIQ+ personen). We sluiten hiervoor aan bij het Zeeuwse LHBTI-project.

 • Denk mee over de nieuwe Parkeernota

  13 april 2023

  De gemeente Terneuzen nodigt inwoners en ondernemers uit om hun stem te laten horen bij de vernieuwing van de Parkeernota. Dit document beschrijft hoe we het parkeren in de gemeente regelen. De gemeente is benieuwd naar de ideeën en suggesties van inwoners en ondernemers en streeft naar een nieuwe Parkeernota die aansluit bij de wensen en behoeften.

 • Aanvragen nieuwe sticker afvalcontainer

  05 april 2023

  Zit er geen adressticker meer op uw afvalcontainer(s) of is de sticker onleesbaar geworden? Het hebben van een sticker op de afvalcontainer is verplicht. De kans is groot dat een afvalcontainer zonder sticker niet wordt geleegd of zelfs wordt ingenomen. Daarom vragen we iedereen om dit even te checken en eventueel een gratis nieuwe sticker aan te vragen.

 • Denk en doe mee op 'doemee.terneuzen.nl'

  13 april 2023

  Vandaag lanceert de gemeente Terneuzen het online participatieplatform doemee.terneuzen.nl. Op dit platform kunnen inwoners meedenken en meedoen met projecten van de gemeente. De gemeente vindt het belangrijk dat mensen makkelijk mee kunnen praten over bijvoorbeeld veranderingen in hun straat of het opknappen van het dorpsplein. Het digitale platform is een extra manier om te kunnen participeren en vervangt geen bestaande mogelijkheden.