Gemeente Terneuzen maakt korte metten met hoge nood

Ontzettend vervelend als je naar het toilet moet en niet weet waar je naar toe kunt. De gemeente Terneuzen wil een gastvrije gemeente zijn voor haar inwoners en bezoekers. Dat betekent ook voldoende openbare toiletgelegenheden bieden. Daarom sluiten wij ons als partner aan bij de HogeNood app. Aan toiletten geen gebrek, als het aan de gemeente ligt.

Met de HogeNood app op je smartphone vind je snel de weg naar het dichtstbijzijnde openbare toilet. De app laat ook de faciliteiten zien, bijvoorbeeld of een toilet toegankelijk is voor iemand in een rolstoel.

Toilet aanmelden

De gemeente moedigt ondernemers en organisaties aan om hun toilet ook aan te melden. Dit kan via het aanmeldformulier op de website van HogeNood: www.hogenood.nl/toilettoevoegen.

Iedereen telt mee

Wethouder Laszlo van de Voorde (Inclusie): “Iedereen in onze gemeente telt mee! Daarom moeten we het voor iedereen mogelijk maken om er eens op uit te kunnen zonder je zorgen te hoeven maken over een toilet. Om te beginnen, hebben wij de openbare locaties in onze gemeente aan de app toegevoegd. In het stadhuis en Sportcentrum Vliegende Vaart kijkt niemand vreemd op van een toiletganger. Een aantal andere locaties zoals De Molenhof in Zaamslag, Texaco in Biervliet en de bibliotheek in Axel hebben zichzelf al aangemeld. Dat willen we voor nog veel meer locaties bereiken om een écht gastvrije gemeente te zijn.”

Een gastvrije en aantrekkelijke gemeente 

Het is belangrijk dat er in de gemeente Terneuzen genoeg toiletten beschikbaar zijn. Meer beschikbare toiletten maken de omgeving aantrekkelijker en gastvrijer voor een langer verblijf. Het voorkomt ook dat mensen gezondheidsproblemen ontwikkelen of verergeren (door ophouden en minder drinken) en ongelukjes. Daarnaast kan een tekort aan openbare toiletten mensen ervan weerhouden de deur uit te gaan. Door het aanbod met de HogeNood app in kaart te brengen, maken we het voor iedereen makkelijk om ergens naar het toilet te gaan.