Lege batterijen 'Doe maar apart'

Nog steeds verdwijnen er veel batterijen in de PMD+bak. Dat is zonde en slecht voor het milieu! In lege batterijen zitten namelijk veel waardevolle metalen.

Door batterijen te recyclen, winnen we metalen zoals ijzer, lood, zink en mangaan terug. Deze metalen zijn een grondstof voor het maken van nieuwe producten. Denk aan een fiets, dakgoot of kaasschaaf. Zo krijgt uw batterij een tweede leven! En hoeven we geen metalen uit de natuur te halen. Wilt u weten hoe dit gaat? Bekijk dan het filmpje op www.legebatterijen.nl.

Gevaar

Batterijen zelf zijn niet gevaarlijk als ze in het PMD+ zitten. Maar bij het legen van de containers in de wagen kunnen ze kapot gaan. Dit kan brand veroorzaken. Dat willen we niet en is gevaarlijk. Daarom is het belangrijk batterijen apart te houden!

Doe maar apart

Genoeg redenen om batterijen apart in te leveren. Breng batterijen naar de milieustraat of naar een van de inleverpunten in de gemeente. Wilt u weten waar inleverpunten zijn? Kijk dan op www.legebatterijen.nl en zoek op inleveren.