Buitenspeeldag in Koewacht en Biervliet

Op woensdag 14 juni organiseert de gemeente Terneuzen een buitenspeeldag in Koewacht en in Biervliet. Het kerkplein in Koewacht en de fietsstraat voor de school in Biervliet maken we die dag hiervoor verkeersvrij. Het doel is om kinderen te laten zien dat buitenspelen leuk is.

Wethouder Sonja Suij (jeugd): “Als gemeente stimuleren we buitenspelen. Beweging is goed voor de gezondheid. Bij basisschoolkinderen verhoogt buitenspelen ook nog eens de leerprestaties. Bovendien maakt het een kind sterker en socialer. We hopen dat de kinderen een leuke middag hebben en dat ze door dit initiatief weer vaker samen buitenspelen.”

Leuke activiteiten

De buitenspeeldagen in Koewacht en Biervliet zijn van 13.00 tot 16.00 uur. We organiseren allerlei leuke activiteiten. Er is een stormbaan en de kinderen kunnen oud-Hollandse spelletjes doen. Kinderen kunnen bij Natuur & Zo broodjes bakken en appeltjes stoven. Ook geeft de brandweer demonstraties en neemt spelletjes mee. Daarnaast is er een ijsje voor elk kind. Op 14 juni is het ook nationale buitenspeeldag. Door alle initiatieven maken we van Nederland één grote speelplek!

Vrijwilligers zijn welkom

Om alle activiteiten te begeleiden, zoeken we nog vrijwilligers. Aanmelden kan via Naomi Cornelis, beleidsadviseur Maatschappelijke Ontwikkeling via n.cornelis@terneuzen.nl.