Gemeente Terneuzen, Porgy en Bess en De PIT richten zich op de toekomst

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om een eenmalige subsidie beschikbaar te stellen aan cultureel centrum Porgy en Bess. Hiermee kan de stichting een tijdelijke extern adviseur aanstellen. Deze adviseur gaat per direct aan de slag met de ontwikkeling van Porgy en Bess en De PIT.

De stichtingen van beide cultuurcentra zijn verantwoordelijk voor toekomstige ontwikkelingen. Samen hebben zij een subsidieaanvraag ingediend. De gemeente is al langer betrokken bij de toekomst van Porgy en Bess en De PIT en denkt hierin mee waar mogelijk.   

Vaste waarde

Wethouder Jeroen de Buck (Cultuur): “Beide podia zijn al jaren een vaste waarde in Terneuzen. Als gemeente dragen we met veel plezier ons steentje bij aan het behoud van cultuur. Dat komt ook terug in het totaalplan Binnenstad. Met deze subsidie hopen we dat Porgy en Bess en De PIT de juiste stappen kunnen zetten om zich door te ontwikkelen.”

Opdracht adviseur

Extern adviseur Frank van Iersel neemt de taak op zich de stichtingen te adviseren over de toekomstige ontwikkeling en de uitvoering daarvan. Met verschillende leidinggevende functies in de cultuursector op zijn naam krijgt hij hiervoor het vertrouwen van beide organisaties. Zijn opdracht loopt tot en met 31 december 2023.

Vrijwilligers betrekken

Porgy en Bess en De PIT vinden het belangrijk dat de extern adviseur de vrijwilligers betrekt en hen meeneemt in het proces. De organisaties hebben veel aan hen te danken en zijn daar erg dankbaar voor. De gemeente en de stichtingen blijven met elkaar in gesprek, zodat de gemeente betrokken blijft bij toekomstige ontwikkelingen.