Subsidie voor een groen dak

Woont u in Zeeland en wilt u een groen dak maken op uw woning, bedrijfspand of bijgebouw? Dan kunt u hier misschien een financiële bijdrage voor vragen van maximaal € 5.000. Provincie Zeeland stelt dit jaar €125.000 beschikbaar voor de Subsidieregeling Groene Daken.

Nieuw dit jaar is dat ook tuinhuisjes, veranda’s en andere bijgebouwen meedoen voor een subsidie! Ook VvE’s kunnen een aanvraag doen. Hebt u interesse? Kijk voor informatie en voorwaarden op de website van de Provincie Zeeland.

Waarom deze subsidieregeling?

Het klimaat verandert. Daardoor krijgen wij meer te maken met wateroverlast, hittestress en droogte. U kunt zelf ook maatregelen nemen om te zorgen dat de gevolgen van het veranderende klimaat in uw omgeving worden beperkt. Eén van die maatregelen zijn groene, of groenblauwe daken. Groene daken zijn (het liefst) platte daken, met bij-vriendelijke en waterbergende planten, struiken of zelfs bomen. Groene daken slaan water op, zodat u minder wateroverlast heeft. Groene daken zorgen voor verkoeling in de zomer en meer biodiversiteit. Ook gaat een groen dak twee keer langer mee dan een traditioneel dak.