Praat mee over toekomst centrum en detailhandel Sas van Gent en Axel

De detailhandel en centrumgebieden in onze regio veranderen. Dat geldt zeker voor het centrum en de detailhandel in Sas van Gent en Axel. Actueel zijn de verplaatsingen van de supermarkten Albert Heijn en Lidl naar bedrijventerrein Sasse Poort en de uitbreiding van Albert Heijn in Axel.

Het is daarom belangrijk om vooruit te kijken en een visie te ontwikkelen op de gewenste ontwikkeling van de detailhandel in het centrumgebied.

Onderzoek

In opdracht van de gemeente Terneuzen voerde adviesbureau Rho Adviseurs een analyse uit van de ontwikkelingen in de detailhandel en centrumgebieden in het algemeen en in Sas van Gent en Axel in het bijzonder. Op basis van die analyse zijn de eerste ideeën ontwikkeld voor de toekomst van het centrum en de detailhandel in Sas van Gent en Axel.

Laat uw mening horen

Wij zijn benieuwd naar de meningen en inzichten van pandeigenaren en huurders in beide centra en overige geïnteresseerden, zodat we deze kunnen meenemen in de verdere uitwerking van de visie. Daarom organiseren we twee bijeenkomsten waar Rho Adviseurs de analyses presenteren en we de eerste ideeën voor de toekomst bespreken.

Deze bijeenkomsten vinden plaats op:
•    maandag 19 juni om 19.30 uur in MFC De Statie in Sas van Gent;
•    woensdag 21 juni om 19.30 uur in de Halle in Axel.
U hoeft hiervoor niet aan te melden.

Online enquête

Ook polsen we via een online enquête de meningen over de eerste ideeën voor de toekomst van het centrum en de detailhandel van Sas van Gent en Axel. Deze enquête kunt u tussen 21 juni en 10 juli invullen via ons online participatieplatform doemee.terneuzen.nl.

Kernwinkelgebied Terneuzen

Voor het kernwinkelgebied van Terneuzen volgen we een apart traject binnen het Totaalplan binnenstad Terneuzen.