Speel- en ontmoetingsplekken Philippine

Van boomhutten tot speelkooien met mooie verhalen en bijpassende maquettes. Op 26 januari presenteerden Technasiumleerlingen van het Lodewijk College hun plannen voor speel- en ontmoetingsplekken in Philippine. Ze presenteerden hun plannen in de raadzaal van het stadhuis aan enkele leerlingen uit Philippine, een bestuurslid van de voetbalvereniging en vertegenwoordigers van de gemeente waaronder (wijk)wethouder Sonja Suij (jeugd).

Sonja Suij: “Meerdere kinderen uit Philippine meldden zich eerder bij de gemeente met het verzoek om te kijken naar uitdagendere speelvoorzieningen en een ontmoetingsplek. Mooi om te zien hoe jongeren samenwerken en participeren in dit project. En het resultaat mag er zijn. Ik ben onder de indruk van de getoonde plannen. Binnen de gemeente bespreken we nu hoe we hiermee verder kunnen.”

Meer uitdaging
Begin november 2021 stuurden de leerlingen van basisschool Laureyn een brief aan wethouder Sonja Suij. Hierin gaven zij aan behoefte te hebben aan uitdagendere speeltoestellen. Eind 2021 is toen al een kabelbaan aangeschaft voor de speeltuin van het Spuikom.

Maak een plan
De wethouder heeft op een later moment een ronde gemaakt met de wijkcoördinator. Toen bleek dat het spelen in Philippine nog beter kon. De wethouder daagde de jeugd uit om een plan te maken. Dit werd door de dorpsraad van Philippine opgepakt. Zij namen hiervoor contact op met de oudere jeugd. Zij gaven aan ook behoefte te hebben aan een ontmoetingsplek in het dorp.

Opdracht
De oudere jeugd van Philippine stelde voor om het spelen en ontmoeten in Philippine als opdracht te geven aan de Technasiumklassen van het Lodewijk College. In september zijn de Technasiumleerlingen aan de slag gegaan. In oktober maakten zij samen met de wijkcoördinator een inspiratietour langs speeltuin de Speeldroom in Sas van Gent en de pumptrackbaan in het nieuwe sportpark in Sluiskil.

20230126 Presentatie speel- en ontmoetingsplekken Philippine (2)