Start 111e editie Scheldeprijs opnieuw vanuit Terneuzen

De 111e editie van de Scheldeprijs start op 5 april opnieuw vanuit Terneuzen. Vandaag werd het parcours van de Scheldeprijs gepresenteerd. Ook kondigde de organisatie samen met de gemeente Terneuzen en provincie Zeeland aan dat zij de samenwerking na 2023 met drie jaar willen verlengen.

Laszlo van de Voorde, wethouder Sport: "Wij zijn trots dat wij als gemeente Terneuzen ook de komende jaren deel uit blijven maken van dit sportieve evenement. Dit soort evenementen inspireert, want dat is wat topsport doet. Het inspireert mensen om ook zelf actief bezig te zijn. En dat is ook wat wij willen vanuit ons Sportakkoord. Met het verlengen van de samenwerking onderstrepen wij onze ambitie om verder koers te zetten als sportgemeente. Daarnaast zet het ons als Scheldestad op de kaart. Met veel plezier verwelkomen wij wielerliefhebbers uit alle windstreken die de start van dit groots en meeslepend spektakel mee willen maken!"

111e editie

Op woensdag 5 april staan er in Terneuzen 21 teams aan de start van de mannenwedstrijd: 10 UCI WorldTeams, 10 UCI ProTeams en 1 UCI Continental Team. Het startschot klinkt om 12.45 uur waarna een rit van 205,2 km wacht tot de finish in Schoten. Via de Scheldeboulevard, het sluizencomplex en het Maintenance Valuepark (Innovatieweg) duiken ze de Westerscheldetunnel in. Vervolgens baant het peloton zich via Borsele, Kapelle, Reimerswaal, Woensdrecht en Bergen-Op-Zoom een weg naar België. Eenmaal in Schoten aangekomen, beginnen de renners aan 3 lokale ronden. Rond 17.15 uur weten we wie de opvolger van Alexander Kristoff is.

Meer informatie: www.scheldeprijs.be