Wielercafé tijdens jubileumeditie Scheldeprijs

Op woensdag 5 april start voor de vijfde keer de grote wielerklassieker de Scheldeprijs vanuit Terneuzen. Om dit jubileum te vieren, organiseert de gemeente Terneuzen in samenwerking met wielercomité Leve de Koers, het Scheldetheater, Flanders Classics en de Schotense Wielerclub een wielercafé op maandag 3 april in het Scheldetheater.

Vier wielerkenners, José de Cauwer, Brian van Goethem, Tomas Van Den Spiegel en Marcel Kittel, blikken tijdens deze avond vooruit op de 111e editie van de Scheldeprijs. In een relaxte setting gaan de gasten in gesprek met presentator Frits Bakker. Het wielercafé begint om 19.30 uur en duurt tot 22.00 uur, inloop vanaf 19.00 uur. Gratis toegangskaarten zijn vanaf dinsdag 14 maart 9.00 uur verkrijgbaar via de website www.scheldetheater.nl.

Wielergemeente

Wethouder Laszlo van de Voorde (Sport): “Terneuzen is een echte wielergemeente. De liefhebber kan elk jaar zo tien wielerkoersen in onze gemeente in de agenda zetten. We zijn er trots op dat de Scheldeprijs dit jaar voor de vijfde keer in Terneuzen start. Topsport inspireert mensen om ook zelf actief bezig te zijn. Dat is wat wij willen vanuit ons Sportakkoord. Om de wielersport nog dichterbij de mensen te brengen, geven we met het wielercafé iedereen de mogelijkheid om te genieten van een avondvullend programma.”