Zet de Scheldeprijs in uw agenda!

Op woensdag 5 april start vanuit hartje Terneuzen voor de vijfde keer de grote wielerklassieker, de Scheldeprijs! U kunt die dag bekende wielrenners van dichtbij zien. Iedereen is van harte welkom om dit spektakel mee te maken. De toegang is gratis.

Programma
10.30 uur: rennersbussen arriveren op het Stadhuisplein
11.30 uur: voorstelling renners op het podium op de Markt
12.45 uur: startschot naast het stadhuis door burgemeester Erik van Merrienboer

Langs en onder de Schelde

De rit van ruim 200 kilometer gaat vanaf Terneuzen, via het sluizencomplex en de Westerscheldetunnel, richting het Vlaamse Schoten. Er wordt letterlijk langs en onder de Schelde gereden. Daarmee doet de Scheldeprijs zijn naam eer aan. Wie volgt Alexander Kristoff op 5 april op en gaat als eerste over de eindstreep?

Tien UCI World teams

Op dit moment hebben 21 ploegen zich aangemeld, waaronder tien ploegen van het hoogste UCI World-Tour niveau. Aan de start in Terneuzen verschijnen o.a. de UCI World-Tour Teams van Alpecin Deceuninck, Astana Qazaqstan, Bora Hansgrohe, Cofidis, Intermarché Circus-Wanty, Soudal Quick-Step, Arkea-Samsic, DSM, Jayco Alula en Trek Segafredo. Onder de tien Pro Teams die zich hebben ingeschreven, bevinden zich o.a. Bingoal WB en Bolton Equities Black Spoke. De Nederlandse Beat Cycling Club doet mee als Continental Team. Als vanouds nemen deze teams hun beste sprinters mee die zich kunnen meten in de eindsprint in Schoten waar de Scheldeprijs zo bekend om is.

Meer informatie: www.scheldeprijs.be