Breng textiel naar textielbak bij u in de buurt

Kleding en schoenen die u zelf niet meer draagt, kunt u inleveren in een verzamelcontainer voor textiel. Alles wat nog in goede staat is, wordt hergebruikt. Is het niet meer draagbaar, dan worden de materialen gerecycled.

Van linnengoed en versleten of gescheurde kleding worden bijvoorbeeld poetslappen, isolatiemateriaal of vulling van autostoelen gemaakt. En steeds vaker worden gerecyclede vezels in nieuwe stoffen verwerkt.

Verzamelcontainers

In de gemeente Terneuzen staan in totaal dertien containers waar u textiel naartoe kunt brengen. U vindt ze bij winkelcentra en andere centrale plaatsen in de gemeente.

Wat mag er wel en niet in de verzamelcontainers?

Textiel is schone kleding, linnengoed, handdoeken, gordijnen en schoenen (knoop deze per paar aan elkaar).
Dekbedden, slaapzakken en kussens mogen niet in een textielbak, want deze zijn niet recyclebaar. Die doet u bij het restafval dus in de grijze PMD+ bak bij u thuis.

Handige tips

  • Verpak kleding in een plastic zak en maak die goed dicht voordat u hem in de container gooit. Er kan dan geen vocht bij komen. Schoenen kunt u per paar en samengebonden in de container doen.
  • Gescheurd of versleten? Geen probleem: ook gescheurde en versleten kleding en textiel mag in de bakken. Dit is met de grootste inzamelaars afgesproken.
  • Bij steeds meer kledingwinkels vindt u een inleverpunt voor gebruikte kleding. Daar kunt u dus op dezelfde manier kleding inleveren als in de textielcontainer.