Juli, augustus, september

 • Officiële opening pumptrackbaan Axel

  27 september 2023

  Op vrijdag 22 september is de pumptrackbaan in Axel officieel geopend. Skaters, bmx’ers, steppers, skateboarders en kinderen in een rolstoel waren tijdens de opening van harte welkom.

 • Ondertekening nieuwe Regio Deal

  25 september 2023

  Maandag 25 september zetten partners van Regio Deal North Sea Port District handtekeningen onder de uitgewerkte plannen van de nieuwste regiodeal. In dit investeringsprogramma staat hoe de partners gezamenlijk de brede welvaart in de regio gaan verbeteren. Met de officiële ondertekening start de uitvoering van de deal.

 • Gezocht: deelnemers voor cursus Gastheer van het Landschap

  20 september 2023

  In 2022 werden zeventien ondernemers uit Terneuzen gastheer van het landschap. Dit najaar organiseert IVN Natuureducatie in opdracht van de gemeente Terneuzen en Geopark Schelde Delta, een tweede editie.

 • Eerste stenenlegging Integraal Kindcentrum De Steiger

  14 september 2023

  Op donderdag 14 september hebben kinderen, leerkrachten, medewerkers en bestuurders van basisschool de Steiger, onderwijsorganisatie Elevantio, Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen en de gemeente Terneuzen hun eerste steen geplaatst bij het nieuwe Integraal Kindcentrum (IKC) De Steiger in aanbouw in de Rivierenbuurt in Terneuzen.

 • Informatiepunten Digitale Overheid blijven in Zeeuws-Vlaamse bibliotheken

  13 september 2023

  Contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Voor mensen die dit lastig vinden en daar hulp bij nodig hebben, zijn er Informatiepunten Digitale Overheid (IDO’s) in de bibliotheken in Terneuzen, Oostburg en Hulst. De colleges van de drie Zeeuws-Vlaamse gemeenten Terneuzen, Sluis en Hulst hebben besloten om de van het Rijk ontvangen specifieke uitkering 2023 voor deze informatiepunten beschikbaar te stellen aan de Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen.

 • Met geveltuintjes nog meer groen in gemeente Terneuzen

  12 september 2023

  Geveltuintjes fleuren straten en buurten op en geven de buurt een eigen karakter. Geveltuintjes en beplantte boomspiegels zorgen ook voor meer groen in de gemeente Terneuzen. Iedereen in de buurt geniet mee van deze planten- en bloemenparadijsjes. De gemeente Terneuzen roept daarom op: Zorg ook voor meer groen in uw buurt en vraag een geveltuin aan. Vergroenen doen we samen!

 • Duurzaamheidsfonds Terneuzen: heeft u een duurzaam idee?

  06 september 2023

  In onze gemeente liggen vijf zonneparken. Deze parken leveren groene stroom aan onze regio. Dit is nodig voor het verduurzamen van woningen en industrie. Zodra een park in gebruik is, draagt de beheerder elk jaar een bedrag bij aan ons duurzaamheidsfonds. Dit fonds komt volledig ten goede van mensen die in de buurt van een park wonen. Het fonds financiert initiatieven die bijdragen aan het verduurzamen van de lokale gemeenschap.

 • Uitdeelactie gratis boompjes

  05 september 2023

  Het wordt al bijna traditie: dit jaar doen we voor de derde keer mee aan de uitdeelactie van de Zeeuwse Milieufederatie (ZMf).

 • Een stem voor de jeugd in het eerste kindercollege

  11 september 2023

  De gemeente Terneuzen roept leerlingen van groep 7 op om zich aan te melden voor het eerste kindercollege van onze gemeente. Wij zoeken kinderen die bij grote en kleine activiteiten in onze gemeente willen zijn. Zij weten goed wat er speelt in hun buurt of op school en kunnen hierover in gesprek met de burgemeester of wethouders. Zoals het een echt college betaamt, laten zij zich zien in hele gemeente en voeren zij belangrijke taken uit. Aanmelden kan tot en met 21 september. In oktober installeert de burgemeester het kindercollege.

 • Eerste Skaeve Huse project in Zeeland geopend

  05 september 2023

  Maandagmiddag vond de opening plaats van het eerste Skaeve Huse project in Zeeland. Voor de uitvoering van dit project werken wij samen met het Leger des Heils en de woningcorporaties Woongoed Zeeuws-Vlaanderen en Clavis.

 • Van grijs naar groen: Binnenstadbewoners Terneuzen gaan de strijd aan tegen verstening van de buurt in nieuw Tv-programma 12 straten groen!

  01 september 2023

  Op zaterdag 2 september start het nieuwe KRO-NCRV programma ‘12 straten groen’ met Anita Witzier en Tim Hogenbosch, wekelijks te zien om 19.00 uur op NPO1. Op zaterdag 7 oktober is het de beurt aan de provincie Zeeland. Bewoners van Achter de Kerk, een (voorheen) versteend hofje in de binnenstad van Terneuzen, staken de handen uit de mouwen om hun straat groener te maken.

 • Milieustraat vanaf september weer geopend tijdens reguliere openingstijden

  30 augustus 2023

  In de maanden juli en augustus was de milieustraat in Terneuzen vanwege het zomerrooster op andere tijden open dan u gewend was. Vanaf vrijdag 1 september gelden weer de reguliere openingstijden.

 • 8-11 september weekendafsluiting sluizencomplex

  30 augustus 2023

  Het project Nieuwe Sluis Terneuzen werkt aan de definitieve wegen over het sluizencomplex. In het weekend van 8 tot 11 september legt het project de weg via de noordbrug van de Nieuwe Sluis aan en bereidt de aansluiting op de bestaande weg voor. Daardoor is het hele sluizencomplex afgesloten voor wegverkeer van vrijdag 8 september 19.00 uur tot maandag 11 september 06.00 uur.

 • Subsidie voor ideeën die bijdragen aan een gezonde leefstijl

  01 september 2023

  Wie goede ideeën en initiatieven heeft die bijdragen aan een gezonde leefstijl, kan hiervoor subsidie aanvragen. Er is 30.000 euro beschikbaar. Inwoners kunnen tot uiterlijk 15 oktober hun idee indienen via doemee.terneuzen.nl.

 • Toekomstbestendig parkeerbeleid in Terneuzen

  28 augustus 2023

  De gemeente Terneuzen heeft gewerkt aan een nieuw toekomstbestendig parkeerbeleid om de aantrekkelijkheid van de centra te stimuleren. Inwoners en ondernemers hebben hierbij meegedacht. Vernieuwing van het huidige parkeerbeleid was nodig om bij te blijven met de ontwikkelingen in de samenleving en aan te sluiten bij de behoeften van de omgeving.

 • Nieuwe promotiebrochure gemeente Terneuzen

  23 augustus 2023

  De nieuwe promotiebrochure van de gemeente Terneuzen is beschikbaar. Ontdek de vele gezichten en charmes van onze historische, waterrijke en prettige gemeente.

 • Vervolg ontwikkeling winkelhart Axel

  17 augustus 2023

  Op 12 juli vond er een inloopbijeenkomst plaats over de ontwikkeling van het winkelhart Axel. Tijdens de bijeenkomst konden bezoekers een eerste reactie geven op de plannen. Ongeveer 150 geïnteresseerden kwamen de plannen bezichtigen. Daarnaast stond er vanaf 13 juli tot en met 6 augustus een enquête op het participatieplatform doemee.terneuzen.nl. Op het participatieplatform lieten 48 personen een reactie achter op de plannen.

 • Zomermanifestatie Brute Verwondering in stadhuis Terneuzen

  03 augustus 2023

  Deze nazomer openen we de deuren van het stadhuis van Terneuzen voor publiek. Vanaf vrijdag 25 augustus kunnen bezoekers op vrijdagavond en op zaterdag terecht voor de zomermanifestatie Brute Verwondering. In de Burgerzaal staan tien spinningfietsen, voor een sportieve activiteit met uitzicht over de Westerschelde. Daarnaast zijn er creatieve workshops, muziek, kinderactiviteiten, rondleidingen en een vooruitblik naar een komende kunstmanifestatie. Het evenement duurt drie weekenden, tot en met Open Monumentendag op 9 september.

 • Tijdelijk voetpad Sas van Gent

  02 augustus 2023

  In overleg met de gemeente, ontwikkelaar Hillgate en de Albert Heijn is er voor gekozen om een tijdelijk voetpad aan te brengen aan de kant van de Westkade in Sas van Gent. Het voetpad was vorige week vrijdagmiddag klaar voor gebruik. Na de bouwvak vindt verdere afwerking plaats. Voetgangers kunnen zo via de Westkade bij de nieuwe supermarkten komen. Fietsers kunnen over het fietspad langs de Westkade.

 • Zeilweek 2023

  02 augustus 2023

  Op maandag 24 juli opende wethouder Jurgen Vervaet de zeilweek op locatie de Braakman. Watersportvereniging Vremdijck organiseerde, net zoals voorgaande jaren, het evenement. Tijdens de zeilweek maakten kinderen kennis met de zeilsport en wat daar allemaal bij komt kijken. Ze leerden niet alleen hoe ze moeten zeilen, maar ook hoe ze samen en alleen dingen oplossen. Het evenement was daarom een mooie combinatie van leren zeilen, lekker sporten, genieten van de prachtige omgeving en gezellig samen zijn.

 • Realisatie IKC De Kreeke (Westdorpe) loopt vertraging op

  28 juli 2023

  In Westdorpe is de gemeente Terneuzen bezig met de voorbereidingen voor de vernieuwbouw van integraal kindcentrum (IKC) De Kreeke. In bouwteamverband zijn we in 2022 gestart met het uitwerken van de plannen. De werkzaamheden lopen niet zoals verwacht en gepland. Ook is er sprake van een verschil tussen het voorliggende ontwerp en het beschikbaar gestelde budget. Daarom is besloten om de overeenkomst met de bouwteampartner te ontbinden. Hierdoor loopt de vernieuwbouw van het IKC vertraging op.

 • Doe op zaterdag 23 september mee aan Burendag!

  26 juli 2023

  Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Het wordt ieder jaar op de vierde zaterdag in september gevierd. Burendag is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Want goede buren doen ertoe.

 • Programma’s speelweken bekend

  26 juli 2023

  Binnenkort komen de speelweken er weer aan! Ook dit jaar vinden er in verschillende kernen van de gemeente weer allerlei leuke
  activiteiten plaats voor kinderen.

 • Regenboogzebrapad Biervliet

  20 juli 2023

  Afgelopen nacht is het nieuwe regenboogzebrapad in Biervliet zwart geverfd. We doen hiervan vandaag aangifte bij de politie. Ook bekijken we hoe we het zebrapad kunnen herstellen. De oversteekplaats zorgt ervoor dat veilig kan worden overgestoken op de Braakmanlaan. Een plek waar veel kinderen en ouders oversteken in verband met de kinderopvang, school en speelweide in de buurt.

 • Pumptrackbaan Axel open

  19 juli 2023

  De pumptrackbaan in Axel is vanaf donderdag 13 juli open! Skaters, bmx’ers, steppers, skateboarders en kinderen in een rolstoel zijn van harte welkom om de baan uit te proberen en hun trucs te laten zien. Heel fijn dat ze er, nu de zomervakantie start, volop gebruik van kunnen maken.

 • Negende editie Zomerschool Terneuzen bijna van start

  19 juli 2023

  Donderdag 20 juli opent de Zomerschool in Terneuzen voor de negende keer ruim twee weken haar deuren. De gemeente Terneuzen, schoolbestuur Elevantio en kinderopvangorganisaties uit de gemeente Terneuzen organiseren de Zomerschool. Het zomerschoolteam bestaat uit een directeur, vijf leraren en drie onderwijsassistenten. Samen begeleiden zij bijna 65 kinderen van 4 tot en met 12 jaar. In totaal nemen kinderen van dertien verschillende scholen uit de gemeente Terneuzen deel aan de Zomerschool.

 • Melding Openbare Ruimte

  19 juli 2023

  Ziet u iets op straat dat niet zo hoort? Is er iets kapot, is er sprake van overlast of ziet u een gevaarlijke situatie? Dan kunt u een melding openbare ruimte (MOR) doen via onze website www.terneuzen.nl/mor. Het formulier voor meldingen is eenvoudig. U brengt ons in een paar stappen op de hoogte van iets dat in de omgeving opgelost moet worden.

 • Denk mee over locatie regionale hub in Terneuzen

  12 juli 2023

  Het vervoerssysteem in Zeeland gaat veranderen. Vanaf 2025 kunnen reizigers in Zeeland kiezen uit een mix van (openbare) vervoersmiddelen (klein en groot). Ze kunnen daarbij gebruik maken van vervoersknooppunten (hubs) om comfortabel te wachten. Hun reis plannen en betalen ze via slimme apps of boeken ze via de mobiliteitscentrale. In Terneuzen komt een hub waar zes bussen en andere vormen van vervoer aankomen en vertrekken. We zijn op zoek naar een goed bereikbare, sociaal en verkeersveilige plaats voor dit vervoersknooppunt. Welke locatie heeft uw voorkeur?

 • Maak kennis met het jongerenloket

  12 juli 2023

  Michel Verkouter en Eveline Moes vormen samen het jongerenloket van de gemeente Terneuzen. Zij zijn het aanspreekpunt voor jongeren tussen de 18 en 28 jaar die vragen hebben over bijvoorbeeld werk, wonen, opleiding en geld.

 • Maatregelen openluchtzwembaden gemeente Terneuzen

  20 juli 2023

  Vanaf 15 juli zijn de openluchtzwembaden in de gemeente Terneuzen uitsluitend toegankelijk voor inwoners van de gemeente en inwoners van buurgemeenten. Ook geldt vanaf dat moment een identificatieplicht. Deze maatregelen duren zolang de openluchtzwembaden zijn geopend. De gemeente heeft dit besloten na overlast door grote groepen bezoekers in de afgelopen weekenden in de zwembaden in Axel en Sas van Gent.

 • Mia De Buck bezoekt Ballerina van de Zeeman

  12 juli 2023

  Vrijdagmiddag verwelkomde wethouder Jeroen de Buck (Cultuur) de weduwe van kunstenaar Walter De Buck in het Industrieel Museum Zeeland in Sas van Gent. Mia De Buck bezocht het museum in het kader van haar 2.000 kilometer lange wandeltocht vanuit Noord-Spanje naar Gent. Met deze wandeltocht haalt ze geld op voor het financieren van een beeldentuin om 75 kunstwerken van Walter te exposeren.

 • Verbeeldingsroute van start

  06 juli 2023

  Vanaf 1 juli golft en spettert het rond de Scheldeboulevard en de Oostkolk. Wethouder Jeroen de Buck opende zaterdag de Verbeeldingsroute 2023. Het thema is ‘De zee, de zee’. Hier en daar kom je zelfs een visdiefje tegen, een knipoog naar de veelbesproken vogel die hoort bij een stad aan het water.

 • Breng textiel naar textielbak bij u in de buurt

  06 juli 2023

  Kleding en schoenen die u zelf niet meer draagt, kunt u inleveren in een verzamelcontainer voor textiel. Alles wat nog in goede staat is, wordt hergebruikt. Is het niet meer draagbaar, dan worden de materialen gerecycled.

 • Schitterend water

  06 juli 2023

  De werkgroep Creative City Boost (CCB) Terneuzen presenteerde zaterdag 1 juli met trots haar project Schitterend Water op het Arsenaalplein in Terneuzen! Wethouder Jeroen de Buck opende het nieuwe kunstproject.

 • Inloopbijeenkomst winkelhart Axel

  06 juli 2023

  Op woensdag 12 juli organiseren wij een inloopbijeenkomst over de inrichtingsplannen voor het winkelhart van Axel. Tijdens deze bijeenkomst presenteert ook de Stichting Beheer Welzijnsaccommodaties Axel de toekomstplannen voor de locatie De Halle. U kunt vrij binnenlopen tussen 19.00 uur en 21.00 uur om de plannen te bekijken en vragen te stellen. Er is geen centrale presentatie. De bijeenkomst vindt plaats in De Halle, Rooseveltlaan 1a in Axel.