Eerste stenenlegging Integraal Kindcentrum De Steiger

Op donderdag 14 september hebben kinderen, leerkrachten, medewerkers en bestuurders van basisschool de Steiger, onderwijsorganisatie Elevantio, Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen en de gemeente Terneuzen hun eerste steen geplaatst bij het nieuwe Integraal Kindcentrum (IKC) De Steiger in aanbouw in de Rivierenbuurt in Terneuzen.

In het tweede kwartaal van 2023 startte bouwbedrijf Schrijver met de bouw. Basisschool De Steiger en Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen (kinderdagverblijf, peutergroep en buitenschoolse opvang) nemen als alles volgens planning verloopt in de zomervakantie van 2024 hun intrek in het nieuwe kindcentrum voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. Het centrum wordt een paviljoen in een parkachtige omgeving. Een plek waar binnen en buiten in elkaar overlopen.

Feestelijk moment

De eerste stenenlegging was een feestje voor alle aanwezigen. Alle versierde stenen werden op tafel gelegd en krijgen later een mooie plek in het gebouw. De kinderen mochten ook voor het eerst een rondje lopen door hun nieuwe gebouw. Daarna genoten ze van kinderchampagne en frietjes.

Wethouder Sonja Suij (Onderwijs): “Fijn dat de bouw van het kindcentrum voorspoedig verloopt en dat we deze mijlpaal samen met alle betrokken partijen gevierd hebben. Nog even en dan staat er een gebouw dat voldoet aan de wensen van alle partijen en de eisen van deze tijd voor modern en vernieuwend onderwijs en goede opvang. Ik ben trots dat we dit traject samen constructief doorlopen om te komen tot dit mooie centrum.”

IKC De Steiger 1IKC De Steiger 2

IKC De Steiger 3IKC De Steiger 4

Groen park

Na de realisatie van de nieuwbouw starten we met de voorbereidingen voor de sloop van de huidige schoolgebouwen en het Rivierenhuis. De vrijgekomen ruimtes worden omgevormd tot een fraai groen park. Dit park vormt, samen met het park aan de andere kant van de Sloelaan, een groene verbinding tot aan de Otheense kreek. Hierin kunnen de kinderen, maar ook zeker de buurtbewoners, aangenaam vertoeven. Op dit moment wordt gewerkt aan het ontwerp en de aanbesteding van de parkomgeving. Een exacte planning van dit werk is nog niet bekend.