Maak kennis met het jongerenloket

Michel Verkouter en Eveline Moes vormen samen het jongerenloket van de gemeente Terneuzen. Zij zijn het aanspreekpunt voor jongeren tussen de 18 en 28 jaar die vragen hebben over bijvoorbeeld werk, wonen, opleiding en geld.

Michel: “Jongeren kunnen met elke vraag bij ons terecht. Het onderwerp maakt niet uit. Als ze een vraag hebben waar ze zelf niet uitkomen of als ze het even niet meer weten, dan mogen ze bij ons aan de bel trekken.”

Stel je vraag

Een vraag aan het jongerenloket stel je gemakkelijk via jongerenloket@terneuzen.nl. Wil je liever een persoonlijk gesprek, maak dan een afspraak via www.terneuzen.nl/jongerenloket. Je kunt dan binnen een paar weken terecht voor een intakegesprek.

Brede intake

“Als jongeren bij ons op gesprek komen, kijken we samen naar wat er precies nodig is om de jongere te ondersteunen en weer op de rit te krijgen”, gaat Eveline verder. “We denken mee in de hulpvraag en zorgen dat ze bij de juiste instanties terechtkomen.”

Connecties

Het jongerenloket kan geen wonderen verrichten, maar ze bieden wel perspectief. Ze hebben onder andere connecties met aan-z, Prokino, Leger des Heils, Emergis, Zeeuwse Gronden en nog veel meer. Michel en Eveline zijn het erover eens: “Het maakt niet uit wat je gedaan hebt of hoe beroerd je situatie ook is. We kijken samen met jou welke wegen er bewandeld moeten worden.”

Luisterend oor

“Het mooie aan ons werk is dat elke dag anders is”, zegt Michel enthousiast. “We bieden een luisterend oor. Ook houden we contact met de jongere tot hij of zij geholpen is.” Eveline: “We krijgen de ruimte om met de jongeren mee te gaan tot ze het weer zelf kunnen. Als gemeente kunnen we elk proces begeleiden. We sluiten niemand buiten.”

Geen vraag is te gek

Het jongerenloket is er dus voor alle jongeren tussen de 18 en 28 jaar die in de gemeente Terneuzen wonen. Geen vraag is te gek. Kunnen ze iets voor jou betekenen? Zoek contact op via jongerenloket@terneuzen.nl of kijk op www.terneuzen.nl/jongerenloket.