Negende editie Zomerschool Terneuzen bijna van start

Donderdag 20 juli opent de Zomerschool in Terneuzen voor de negende keer ruim twee weken haar deuren. De gemeente Terneuzen, schoolbestuur Elevantio en kinderopvangorganisaties uit de gemeente Terneuzen organiseren de Zomerschool. Het zomerschoolteam bestaat uit een directeur, vijf leraren en drie onderwijsassistenten. Samen begeleiden zij bijna 65 kinderen van 4 tot en met 12 jaar. In totaal nemen kinderen van dertien verschillende scholen uit de gemeente Terneuzen deel aan de Zomerschool.

Voor deelname aan de Zomerschool komen alle kinderen uit de groepen 1 tot en met 7 in aanmerking die afkomstig zijn van de betrokken scholen binnen de gemeente Terneuzen. Daarnaast komen kinderen in aanmerking die het risico lopen een achterstand te ontwikkelen op het gebied van spraak, taal, lezen, rekenen, motoriek en/of op het sociaal-emotionele vlak. Ook kinderen die eerder een achterstand hebben opgelopen, mogen deelnemen.

Zomer-VVE voor peuters

Net zoals vorig jaar is er ook een aanbod voor peuters (2 tot en met 4 jaar) in heel Zeeuws- Vlaanderen. Zij komen drie weken lang vier dagdelen per week naar hun peutergroep voor extra taalstimulering. Net als gemeente Terneuzen nemen ook de gemeenten Hulst en Sluis deel. De Zomer-VVE vindt plaats van maandag 17 juli tot vrijdag 4 augustus op locatie de Kameleon.

Aanbod zomerschool

Het team van de zomerschool verzorgt levensecht leren. Kinderen worden bewust ondersteund door praktijk- en ervaringsgericht onderwijs. Daarnaast gaan de kinderen aan de slag met bewegend en spelend leren, creatieve vakken, technologie en burgerschap.Verschillende gastdocenten van o.a. de bibliotheek, Natuur en Zo en Aan-Z helpen met het organiseren van deze lessen.

De Zomerschool vindt plaats van donderdag 20 juli tot en met vrijdag 4 augustus in de gastschool de Kameleon, Leliestraat 26, Terneuzen.