Eerste Skaeve Huse project in Zeeland geopend

Maandagmiddag vond de opening plaats van het eerste Skaeve Huse project in Zeeland. Voor de uitvoering van dit project werken wij samen met het Leger des Heils en de woningcorporaties Woongoed Zeeuws-Vlaanderen en Clavis.

Het Skaeve Huse project is tot stand gekomen met middelen uit de Zeeuwse aanpak van dakloosheid. Door de samenwerking en inzet van diverse partijen is het gelukt om in Terneuzen vijf woningen neer te zetten. De woningcorporaties hebben gezorgd voor de containerwoningen. Het Leger des Heils regelt de noodzakelijke begeleiding van de bewoners. De gemeente stelde de locatie beschikbaar en zorgde voor de aanleg van de benodigde voorzieningen. Vanaf 13 september zijn de eerste bewoners welkom. We hopen dat Skaeve Huse voor hen een prettig thuis wordt. Als geschenk lieten de samenwerkingspartners een picknicktafel voor de bewoners achter.

Skaeve Huse project

Skaeve Huse is gebaseerd op een beproefd Deens woonconcept. Het is een prachtige mogelijkheid voor mensen voor wie veel deuren gesloten zijn. Hier krijgen bewoners de ruimte om rustig te wonen in een prikkelarme omgeving. Ze hoeven zich op deze manier niet aan een gewone woonomgeving of zorginstelling aan te passen.