Zomermanifestatie Brute Verwondering in stadhuis Terneuzen

Deze nazomer openen we de deuren van het stadhuis van Terneuzen voor publiek. Vanaf vrijdag 25 augustus kunnen bezoekers op vrijdagavond en op zaterdag terecht voor de zomermanifestatie Brute Verwondering. In de Burgerzaal staan tien spinningfietsen, voor een sportieve activiteit met uitzicht over de Westerschelde. Daarnaast zijn er creatieve workshops, muziek, kinderactiviteiten, rondleidingen en een vooruitblik naar een komende kunstmanifestatie. Het evenement duurt drie weekenden, tot en met Open Monumentendag op 9 september.

Aan het programma werken lokale en regionale organisaties, bedrijven en professionals mee, zoals Toonbeeld, Bruutsterdam, sportschool Delta, Stichting Fabricatie, Porgy & Bess en de PIT. Voor meer informatie kijk je op de website van de gemeente: www.terneuzen.nl/bruteverwondering. Alle activiteiten zijn gratis. Voor sommige activiteiten moet je je aanmelden via de aanmeldlinks. Vol is vol.

Muziek in het stadhuis

Op vrijdagavond 1 september verzorgt de PIT een popprogramma in de lounge van het stadhuis met optredens van Light by The Sea en Indigo Pastel. Op zaterdagmiddag volgt Porgy & Bess met een jazzy straattheatervoorstelling van ‘Onder N.A.P. 9x13’ op het voorplein. Als afsluiter treden de in Terneuzen niet onbekende Brock and the Brockettes op!

Een dagje Brute Verwondering

Hoe kan je dagje stadhuis eruit zien? Om kwart over elf stap je van de spinningfiets af en geniet je nog even van het uitzicht. Dan neem je een kijkje bij de expositie EEN FABRIEK en neem je een drankje in de Bakema Bar. ‘s Middags sluit je met je (klein)kind aan bij de Kinderballade. Je volgt een workshop Animatie. Of je gaat een band bekijken in de lounge op de begane grond. Je sluit af met een korte rondleiding waarin je alles te weten komt over dit bijzondere gebouw. Je zult er nooit meer hetzelfde naar kijken. Het stadhuis is van ons allemaal!

Aanleiding

De naam Brute Verwondering verwijst naar de bouwstijl van het stadhuis van Terneuzen. In 2023 bestond ‘het huis aan het water’ van architect Jaap Bakema 50 jaar. Daar is met verschillende activiteiten aandacht aan besteed. Er is terug- en
vooruitgekeken, naar behoud van en een toekomstige bestemming voor het gebouw. Een van de suggesties was het gebouw vaker openstellen voor publiek. Zo ontstond het idee voor de zomeropenstelling.