Officiële opening pumptrackbaan Axel

Op vrijdag 22 september is de pumptrackbaan in Axel officieel geopend. Skaters, bmx’ers, steppers, skateboarders en kinderen in een rolstoel waren tijdens de opening van harte welkom.

De baan is een burgerinitiatief van Luca Verschuren (11). Hij verzorgde samen met wethouder Sonja Suij (Jeugd) de officiële opening en maakte de naam bekend van de pumptrackbaan: Luca’s Pumptrack. De sponsoren die hebben bijgedragen aan dit burgerinitiatief werden ook in het zonnetje gezet.

Activiteiten

Tijdens de opening werden er allerlei activiteiten georganiseerd. Zo was bekende BMX-er Kimo van Hulst uit Heinkenszand aanwezig om zijn trucs te laten zien. Ballonartiest Wallie was van de partij om kinderen van een ballon te voorzien. En er waren gratis ijsjes en verschillende buitenspellen.

Vergeet je helm niet!

Veiligheid is belangrijk! Daarom zijn er regels voor het veilig gebruik van de pumptrackbaan. Deze staan ook op het infobord naast de baan. Zo is de baan alleen geschikt voor volwassenen en kinderen ouder dan 4 jaar. Ook geldt een helmplicht en is er een verplichte rijrichting. Het gebruik van de baan is altijd op eigen risico.