Burgemeester Erik van Merrienboer ontbijt samen met leerlingen van de Prins Willem van Oranjeschool

Een goed en gezond ontbijt is belangrijker dan ooit. Om het belang van een gezond ontbijt te benadrukken, ontbeet onze burgemeester vanmorgen samen met kinderen van de Prins Willem van Oranjeschool. Het Burgemeestersontbijt is van 9 tot en met 13 oktober in heel Nederland.

Zo’n 239 gemeenten in heel Nederland nemen deze week deel aan het Burgemeestersontbijt. De burgemeester en wethouder Sonja Suij schoven samen met groep 6 aan tafel in de Burgerzaal van het stadhuis. Een leerzame en gezellige ochtend, waarbij hij met de kinderen gesproken heeft over het belang van ontbijten. Ontbijten ze elke dag, wat eten de kinderen het liefst en waarom is deze maaltijd zo belangrijk? Burgemeester Erik van Merrienboer: “Een gezond ontbijt geeft energie. Dat is precies wat kinderen nodig hebben om zich te concentreren op school, maar juist ook om te spelen en plezier te maken. Een gezond ontbijt zorgt voor een goed begin van de dag en werkt als een superkracht!”

Het Burgemeestersontbijt

Het Burgemeestersontbijt vindt een week lang plaats, in samenwerking met gemeenten en scholen. Het is een initiatief van de organisatie van het Nationaal Schoolontbijt, dat sinds vorig jaar in een nieuwe vorm plaatsvindt. Het is een kans om het belang van een gezond ontbijt met volkorenbrood te onderstrepen.

Goed de dag beginnen

De kinderen van de basisschool hebben ontbeten met een ontbijtpakket dat voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. In het pakket zaten volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkoren krentenbollen en gezond beleg. Verder konden de burgemeester en kinderen kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit. Gezond én lekker!