Gemeente Terneuzen opent energieloket

Op vrijdag 3 november om 10.30 uur opent wethouder Laszlo van de Voorde een energieloket in het stadhuis. Tijdens deze opening onthult de wethouder de naam van dit informatiepunt. Het energieloket biedt inwoners van Terneuzen informatie over energiebesparing. Daarnaast kunnen inwoners een afspraak maken met een adviseur duurzaamheid. Deze helpt met het aanvragen van energiesubsidies en -vouchers. Tijdens de opening reikt de wethouder ook een aantal cheques uit vanuit het Duurzaamheidsfonds.

Wethouder Laszlo van de Voorde (Transities klimaat en duurzaamheid): “Terneuzen heeft veel slecht geïsoleerde woningen. Deze huishoudens hebben een energierekening die eigenlijk te hoog is voor hun inkomen. Voor deze bewoners dreigt energiearmoede. Wij willen hen helpen hun energierekening te verlagen door hun huis te verduurzamen. Met kleine en grote maatregelen zorg je voor een lagere energierekening. Maar wat zijn dan passende maatregelen en welke subsidies zijn er beschikbaar? Soms zien mensen door de bomen het bos niet meer. Wij helpen dan graag mee. Zo verminderen we energiearmoede en dragen we bij aan de energietransitie.”

Energiesubsidies en –vouchers

De gemeente stelt 300 vouchers van € 2.000 ter beschikking voor woningen met E-, F-, of G- energielabel en een WOZ-waarde van maximaal € 250.000. Daarnaast zijn er 195 vouchers van € 1.350 beschikbaar voor het isoleren van vloeren en daken. Hiermee kunnen woningbezitters hun huis verduurzamen. Meer informatie hierover volgt op onze website.

Adviesgesprek

Als gemeente willen we graag dicht bij onze inwoners staan. Zij kunnen daarom een adviesgesprek aanvragen. Dit gesprek vindt plaats in de publiekshal van het stadhuis. We helpen inwoners dan persoonlijk met informatie over en hulp bij het aanvragen van de energiesubsidie of –voucher.

Cheques uit Duurzaamheidsfonds

Vanuit het zonnepark Bontepolder wordt dit jaar voor het eerst een bedrag van € 16.000 uit het Duurzaamheidsfonds uitgereikt. Tijdens de opening ontvangen drie organisaties uit Sluiskil cheques uit dit fonds voor duurzame initiatieven. Bij de opening maken we uiteraard bekend om welke initiatieven het gaat.