Gronden aangekocht voor Campus Terneuzen

Het plan is een brede onderwijscampus te realiseren in Terneuzen. Voor de ontwikkeling van Campus Terneuzen is de locatie Vliegende Vaart gekozen. Een deel van de gronden in dit onderzoeksgebied is al in bezit van de gemeente. Daarnaast zijn op dit moment drie percelen aangekocht.

Twee van de aangekochte percelen zijn van Uitvaartverzorging De Ridder. Het bedrijf verhuist naar de andere kant van de Rooseveltlaan naar de voormalige plek van GSNED. De gemeenteraad en omwonenden zijn over de aankoop en de geplande verhuizing geïnformeerd. Het andere aangekochte kavel was van PostNL.


Aankoop gronden

De gemeenteraad heeft budget beschikbaar gesteld voor de aankoop van gronden. We hebben € 5 miljoen voor de verwerving van percelen voor de bouw van de middelbare school. Daarnaast is € 6 miljoen beschikbaar voor de aankoop van percelen voor de realisatie van de brede onderwijscampus. We zijn nog in gesprek met verschillende eigenaren. Dergelijke trajecten nemen tijd in beslag.


Indeling gebied

Als we meerdere gronden in bezit hebben, kunnen we verdere plannen maken voor de inrichting van het gebied. We weten dan waar en hoe we de middelbare school kunnen plaatsen en waar ruimte is voor andere partners. Ook kunnen we dan aan de slag met het uitwerken van de bijbehorende (toegangs)wegen, wandelpaden, parkeerplaats en fietsenstalling.


Campus Terneuzen

Het plan is om op Campus Terneuzen een middelbare school neer te zetten voor 2.200 leerlingen. In 2028-2029 gaan naar verwachting de eerste leerlingen naar hun nieuwe school. Daarnaast voeren we overleg met verschillende partners om ook plaats te nemen op de campus. De meerwaarde van de campus is de aanwezigheid van verschillende partijen. Het aanbieden van goed onderwijs is een belangrijke schakel om talent te ontwikkelen dat in de regio nodig is en om als woonregio aantrekkelijk te zijn.