Maak een groene start, glas apart!

De feestdagen staan voor de deur! Voor velen betekent dit dat de (alcoholvrije) wijn weer rijkelijk vloeit, we samen eten en drinken, de nagels weer gelakt worden en de flesjes parfum ingepakt onder de boom staan. Kortom, we gebruiken een stuk meer glazen verpakkingen rond de feestdagen. Zijn ze leeg? Dan brengt u ze natuurlijk naar de glasbak.

Bij winkelcentra en op andere centrale plaatsen staan glasbakken waar het verpakkingsglas gescheiden in kan. De glasbakken worden geleegd en het glas wordt bij verwerking gerecycled tot nieuw glas. Glas kan, mits het goed gescheiden is, oneindig vaak gerecycled worden.

Helpt u mee?

We zamelen al veel glas in, maar het kan nog beter. We halen namelijk nog steeds veel glas uit het restafval en daar hoort het niet. Dus helpt u mee om deze kilo’s glas eruit te krijgen?

Deksel en kurk mag erop

Schoonschrapen is welkom, omspoelen of afwassen is niet nodig. Ook het deksel mag mee in de glasbak. Kurken mogen ook in de glasbak, hoewel u deze ook apart gescheiden op de milieustraat kan inleveren. Ook kurk kan namelijk oneindig vaak gerecycled worden.

Wat mag in de glasbak?

Alleen doorzichtig verpakkingsglas zoals flessen en potten waarin dranken, eten, cosmetica en medicijnen hebben gezeten mogen in de glascontainer.
Let op: niet al het glas mag in de glascontainer. Niet: glas dat geen verpakking is; gloeilampen, kristalglas, stenen kannen en kruiken, melkglas (ondoorzichtig wit van kleur), spaarlampen en Tl-buizen, porselein ovenschalen, ruiten en spiegels.