Ruim € 2,3 miljoen rijkssubsidie voor aanpak centrum Terneuzen

De gemeente Terneuzen krijgt een subsidie Impulsaanpak Winkelgebieden van ruim € 2,3 miljoen om het centrum in Terneuzen aan te pakken. Met het Totaalplan Binnenstad zet de gemeente in op herontwikkeling van het centrum naar een compacter, completer en vitaler winkelgebied. De subsidie is bedoeld voor de ontwikkeling van het cultuurkwartier, één van de vier ontwikkelzones uit het plan.

Wethouder Jurgen Vervaet (Economie): “In het Totaalplan Binnenstad is het cultuurkwartier de schakel tussen de Westerscheldeboulevard, culturele voorzieningen, horeca en de (hoofd)winkelstraat. Met deze subsidie krijgt het gebied de juiste impuls die het nodig heeft. Zo krijgen we een compacter en aantrekkelijk verblijfsgebied dat ook buiten de winkeltijden bijdraagt aan een prettig leefklimaat.”

Over de Impulsaanpak Winkelgebieden

De subsidie komt uit het programma 'Impulsaanpak Winkelgebieden' van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Met dit programma wil het Rijk gemeenten helpen om winkelgebieden weer aantrekkelijk te maken voor bewoners en bezoekers.