Start van nieuwe Regio Deals

Demissionair minister Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) heeft woensdag 1 november samen met vertegenwoordigers uit het hele land het startsein gegeven voor veertien initiatieven die vanuit het Rijk geld krijgen om de regio te versterken. Voor onze regio is dat de Regio Deal North Sea Port District ‘Op de grens van kracht en kwetsbaarheid’. Het Rijk stelt 30 miljoen euro beschikbaar voor deze deal.

Met de extra investeringen in onze regio willen we de brede welvaart vergroten in het gebied rond het Kanaal Gent-Terneuzen en de havens in Vlissingen en Borsele. Er wordt geïnvesteerd en ingezet op cultuur, innovatie, leefomgeving/ natuur, gezondheid en (grensoverschrijdende) mobiliteit.

Samenwerken

Met de Regio Deals slaan Rijk en regio de handen ineen en bouwen samen aan sterke regio’s. Het North Sea Port District is een samenwerking tussen de gemeenten Vlissingen, Borsele, Terneuzen, Evergem, Zelzate en Gent en de provincies Oost-Vlaanderen en Zeeland.