Vlag gehesen campagne Orange the World

Stop geweld tegen vrouwen en meisjes. Dat is de boodschap van de internationale campagne van Orange the World. Op vrijdag 23 november hees wethouder Sonja Suij met een stevig windje samen met leden van de vijf vrouwelijke serviceclubs uit Zeeuws-Vlaanderen (Agora, Inner Wheel, Ladies’ Circle, Soroptimisten en Zostera) de Orange the World-vlag. Samen hebben ze hiermee het lokale startsein gegeven voor de campagne.

Helaas is inzet nog onverminderd hard nodig. Wereldwijd sterven 137 vrouwen per dag aan geweld van een familielid, partner of ex-partner. In 2023 is het thema van de campagne in Nederland ‘Veilig, overal en altijd’. Geweld tegen vrouwen en meisjes vindt op allerlei plekken plaats; op straat, bij het uitgaan, op het werk, op de sportclub, via internet, achter de voordeur, enzovoorts. Van seksuele intimidatie tot femicide. Iedereen kan helpen door niet weg te kijken, maar hulp te bieden waar mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld terecht voor hulp en advies bij Veilig Thuis of aan-z. Of bij een vertrouwenspersoon van een vereniging of organisatie. Als iedereen #medestander wordt in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en meisjes, dan kunnen we samen dit geweld de wereld uit helpen.

Oranje brug

Naast de wapperende Orange the World-vlag kleurt ook het bruggetje over de Herengracht oranje om aandacht te vragen voor dit onderwerp. De campagne loopt jaarlijks van 25 november (de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen) tot 10 december (de Internationale Dag van de Rechten van de Mens). De kleur oranje staat voor een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes.

Op deze pagina staat een overzicht van alle hulp- en meldlijnen.