Wijk Vageland Koewacht geopend

Vrijdag 10 november is de nieuwe woonwijk Vageland in Koewacht officieel geopend door burgemeester Erik van Merrienboer en Tom de Caluwé namens de directie van Aannemersbedrijf Van der Poel. De gemeente Terneuzen organiseerde samen met Aannemersbedrijf Van der Poel een winterbarbecue voor de nieuwe bewoners zodat zij elkaar beter konden leren kennen. Aansluitend werd deze avond feestelijk begeleid door een muzikaal duo.

Er zijn in totaal 56 nieuwe woningen gerealiseerd en nog eens twaalf vrije kavels die bijna allemaal bewoond zijn. Ook de aansluiting van de wijk op de Emmabaan is gerealiseerd. De wijk heet Vageland of op z’n Koewachts ‘vaoge’. Volgens Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal betekent ‘vaaggrond’: ‘weinig door bodemvorming veranderde grond’. Volgens datzelfde woordenboek zijn ‘vagen’ braak liggende gronden (niet bezaaid) en is een ‘vageland’ een onbebouwde akker.
Bij archeologisch onderzoek zijn op de projectlocatie vuurstenen voorwerpen gevonden die door mensenhanden ontstaan of gemaakt zijn. Daarom heet de straat in de wijk Vuursteen.