112e editie Scheldeprijs

De 112e editie van de Scheldeprijs start op woensdag 3 april opnieuw vanuit Terneuzen. Op vrijdag 9 februari werden de teams in Terneuzen aangekondigd.

Op woensdag 3 april staan er in Terneuzen 22 teams aan de start van de mannenwedstrijd: 11 UCI WorldTeams, 9 UCI ProTeams en 2 UCI Continental Teams. Het startschot klinkt om 12.55 uur waarna een rit van 205,3 km wacht tot de finish in Schoten. Via de Scheldeboulevard, het sluizencomplex en het Maintenance Valuepark (Innovatieweg) duiken ze de Westerscheldetunnel in. Daarna baant het peloton zich via Borsele, Kapelle, Reimerswaal, Woensdrecht en Bergen op Zoom een weg naar België. Eenmaal in Schoten aangekomen, beginnen de renners aan drie lokale ronden. Rond 17.15 uur weten we wie de opvolger van Jasper Philipsen is.

Wieleravond in Scheldetheater

Wie de wielersfeer al wil opsnuiven, kan op maandag 1 april gratis aansluiten bij de tweede editie van de wieleravond in het Scheldetheater in Terneuzen. Veel ex-renners en wielerkenners schuiven aan tafel voor een gezellige babbel. Meer informatie volgt als de tickets beschikbaar zijn.

Meer informatie: www.scheldeprijs.be