Financier uw duurzame idee met het Duurzaamheidsfonds!

Zonnepanelen op een clubgebouw, energiezuinige verlichting in het park, een duurzaam ingerichte hondenspeelweide of buurttuin, samen stenen in de voortuin vervangen door groen en daarna een gezellige barbecue met de hele straat, of een ander duurzaam idee voor in de buurt? Het Duurzaamheidsfonds maakt het mogelijk!

In Terneuzen zijn nu vier van de vijf bestaande grote zonneparken in werking. De initiatiefnemers hiervan storten vijftien jaar lang ieder jaar een bijdrage in het Duurzaamheidsfonds. Als inwoner of groep inwoners in de buurt van een zonnepark kunt u subsidie krijgen uit dit fonds. Voorwaarde is dat uw voorstel bijdraagt aan de verduurzaming van uw buurt.

Oproep omwonenden Sas van Gent en Mosselbanken

De omwonenden van zonnepark Sas van Gent-Zuid (Vloeivelden) en van zonnepark Mosselbanken kunnen nog tot eind februari 2024 nieuwe duurzame ideeën indienen. Daarna besluit het college welke aanvragen worden goedgekeurd.

Meer weten?

Omwonenden van zonneparken Koegorspolder en Bontepolder (Sluiskil) kunnen over enige tijd (nieuwe) duurzame ideeën indienen. Kijk voor meer informatie op onze website.