Rijbewijs online verlengen

Wist u dat u uw rijbewijs ook online kunt verlengen? U laat hiervoor een pasfoto maken bij een erkende fotograaf. Daarna vraagt u de verlenging online aan via www.terneuzen.nl/rijbewijsverlengen. Na twee werkdagen krijgt u bericht dat u uw nieuwe rijbewijs kunt afhalen bij de publieksbalie.

Op onze website staat alle informatie over het aanvragen van een rijbewijs. Hier staat ook een filmpje met uitleg over het online verlengen.

Rijbewijs online aanvragen

Kunt u onderstaande vragen met ‘ja’ beantwoorden? Dan kunt u uw rijbewijs online aanvragen.

  • Bent u in het bezit van een geldig Nederlands rijbewijs?
  • Staat u ingeschreven in de gemeente Terneuzen?
  • Rijbewijs online verlengenWilt u uw rijbewijs verlengen of een categorie-uitbreiding aanvragen?
  • Kunt u betalen met iDEAL?
  • Heeft u de DigiD-app met ID-check?

Aanvragen publieksbalie

Heeft u één of meerdere vragen met ‘nee’ beantwoord? Vraagt u voor het eerst een rijbewijs aan? Of vindt u het gewoon prettiger om het rijbewijs bij de publieksbalie aan te vragen? Maak dan een afspraak via www.terneuzen.nl.

Ophalen

U kunt uw nieuwe rijbewijs ophalen op werkdagen na 12.00 uur. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. U neemt uw oude rijbewijs en identificatie mee (paspoort, ID-kaart of rijbewijs). Het oude rijbewijs levert u in en u krijgt het nieuwe mee.

Kosten

Het nieuwe rijbewijs kost € 51,10. Dit betaalt u bij de online aanvraag. Daarnaast betaalt u de kosten voor het verwerken van de handtekening en de kosten voor de pasfoto bij de fotograaf.