Welkom in de Bespaarstudio in het stadhuis

Op vrijdag 3 november heeft wethouder Laszlo van de Voorde de Bespaarstudio in het stadhuis geopend. De Bespaarstudio is een informatiepunt voor inwoners die een eerste stap willen zetten om hun woning te verduurzamen en de energierekening te verlagen. Dus bent u in de buurt? Loop gerust even binnen in de Bespaarstudio!

Vanaf 15 november is het mogelijk via onze website een afspraak te maken met een duurzaamheidsadviseur van de gemeente. Die helpt u met het aanvragen van onze subsidies en vouchers voor grotere energiebesparende maatregelen, zoals dakisolatie.
Kijk op www.terneuzen.nl/bespaarstudio voor meer informatie.

Energierekening verlagen

Wethouder Laszlo van de Voorde (Transities klimaat en duurzaamheid): “Terneuzen heeft veel slecht geïsoleerde woningen. Deze huishoudens hebben een energierekening die eigenlijk te hoog is voor hun inkomen. Voor deze bewoners dreigt energiearmoede. Wij willen hen helpen hun energierekening te verlagen door hun huis te verduurzamen. Met kleine en grote maatregelen zorg je voor een lagere energierekening. Maar wat zijn dan passende maatregelen en welke subsidies zijn er beschikbaar? Soms zien mensen door de bomen het bos niet meer. Wij helpen dan graag mee. Zo verminderen we energiearmoede en dragen we bij aan de energietransitie.”

Realisatie

Het Bespaarhuis is ontworpen en gebouwd door Carlo de Kraker van Brandtie. Met dank aan Poppe Installatietechniek (voor de warmtepomp en het zonnepaneel), De Koeijer schilders voor het dubbel glas, ISOenergy BV voor de isolatiematerialen en Sandee Groen voor de doorgroeistenen en de sedum dakbedekking.