Verlengen Laan van Othene in volle gang

Aannemingsbedrijf BAM Infra is druk bezig met het verlengen van de Laan van Othene en de aanleg van de rotonde op de N290. Het verlengen van de Laan van Othene is in opdracht van gemeente Terneuzen, de aanleg van de rotonde in opdracht van provincie Zeeland. Het werk is naar verwachting eind oktober 2024 klaar.

De laatste weken heeft de aannemer veel grond ontgraven en afgevoerd en zand aangevoerd. Er zijn ook duikers voor waterafvoer aangebracht. De contouren van de rotonde en de Laan van Othene worden steeds beter zichtbaar.

Laan van Othene

De aanleg van de nieuwe weg is in volle gang. Eén sloot en de rijbaan zijn gegraven. De fundering van zand met betongranulaat voor de weg is ook aangebracht. Het fietspad wordt ontgraven en daarna volgt de andere sloot. 

Rotonde Schepenlaan-Waterhyacint

De halve rotonde aan de Schepenlaan wordt afgebouwd. Dit werk start vanaf maandag 8 april. Hiervoor sluiten we de kruising af voor alle verkeer. De omleiding staat met borden aangegeven. Voor de bereikbaarheid van de Waterhyacint maken we een tijdelijke rijbaan van rijplaten vanaf de Watermunt. Het werk is vrijdag 9 mei gereed.

Rotonde N290 (Terneuzensestraat)

Bij de N290, op de locatie van de nieuwe rotonde, is grond aangebracht als voorbelasting. Dit zorgt ervoor dat de ondergrond wordt samengedrukt. Dit wordt gedaan om verzakkingen te voorkomen als de rotonde is aangelegd. Deze voorbelasting blijft een half jaar liggen. Daarna, dus medio augustus, start het werk aan de rotonde. Tijdens de werkzaamheden gaat het verkeer over een tijdelijke weg om het werk heen. Voor het maken van de aansluitingen wordt de N290 ook een aantal keer ’s nachts en in het weekend geheel afgesloten. Hierover volgt later meer informatie.

Op de hoogte blijven

Meer informatie over de werkzaamheden staat hier. Uitvoerder BAM heeft ook een BAM Bouwapp. Deze app is te downloaden in de App of Play Store. Zoek in de app naar het project en druk op volgen. Voor vragen over het werk kun je contact opnemen met Leo Bolleman via tel. 14 0115.