April, mei, juni

 • Maatregelen voor meer zwemplezier in de openluchtzwembaden

  16 mei 2024

  Vanaf zaterdag 1 juni openen de openluchtzwembaden in Terneuzen, Zaamslag, Axel, Koewacht en Sas van Gent. Na een aantal vervelende incidenten vorig jaar nemen wij maatregelen om de drukte beter te monitoren. Zo ontstaat een veilige en prettige omgeving voor het personeel en de gasten.

 • Deze week stempas op de mat

  15 mei 2024

  De verkiezingen voor het Europees Parlement zijn in aantocht. Op donderdag 6 juni mag u naar de stembus. Om te stemmen heeft u een stempas nodig. Uw stempas valt deze week en anders uiterlijk 23 mei op de mat.

 • Informatiemarkt Oudelandse Hoeve

  15 mei 2024

  Op donderdag 16 mei organiseren woningcorporatie Clavis en gemeente Terneuzen een informatiemarkt voor de wijk Oudelandse Hoeve. Tussen 16.00 en 20.00 uur kunnen wijkbewoners kennismaken met de verschillende (wijk)organisaties en verenigingen die in de wijk actief zijn.

 • Onthulling LEGO replica Stadhuis van Terneuzen

  15 mei 2024

  Vorige week vond de onthulling plaats van een bijzonder bouwwerk: een LEGO-replica van het stadhuis van Terneuzen. Mathijs Dubbeldam, voormalig finalist van het televisieprogramma LEGO Masters en inwoner van onze gemeente, heeft dit gebouwd.

 • Wijzigingen afvalinzameling Pinksteren

  15 mei 2024

  Vanwege Pinksteren legen we op maandag 20 mei geen containers.

 • Projectbureau opent deuren en brengt toekomst binnenstad tot leven

  14 mei 2024

  Vanaf woensdag 15 mei is iedereen met vragen of ideeën over de plannen voor de binnenstad welkom bij het projectbureau. Het bureau is gevestigd in Noordstraat 21 en open op dinsdagmiddag en woensdagochtend. Gepassioneerde projectleiders van het Totaalplan Binnenstad Terneuzen vertellen bezoekers over de plannen. Op de schermen in de etalage ziet ook de voorbijganger wat er speelt. Op deze manier brengt de gemeente de toekomst van de binnenstad tot leven voor haar binnenstadbewoners, -ondernemers, vastgoedeigenaren en andere geïnteresseerden.

 • Verkiezingen voor het Europees Parlement in aantocht

  08 mei 2024

  Op donderdag 6 juni zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. Door te stemmen heeft u invloed op de besluiten die genomen worden over de toekomst van Europa. En dus op hoe alles de komende jaren geregeld wordt.

 • Publieksbalie dinsdag 7 mei later open

  03 mei 2024

  In verband met een oefening gaat de publieksbalie in Terneuzen op dinsdag 7 mei later open dan u gewend bent. In plaats van 8.30 uur kunt u die dag vanaf 9.45 uur terecht. Excuses voor het ongemak. Wij hopen op uw begrip.

 • Voortgang 380 kV-hoogspanningsverbinding Zeeuws-Vlaanderen

  01 mei 2024

  Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (hierna EZK) en TenneT willen Zeeuws-Vlaanderen aansluiten op het 380 kV-hoogspanningsnet via een nieuwe verbinding. Die loopt vanaf de bestaande hoogspanningslijn Borssele-Rilland naar een nieuw te realiseren hoogspanningsstation in of nabij Terneuzen. De Reactienota is nu klaar.

 • Wijzigingen afvalinzameling Hemelvaart

  01 mei 2024

  Vanwege Hemelvaart legen we op donderdag 9 mei geen containers.

 • Donderdag 9 mei: publieksbalie gesloten

  01 mei 2024

  Donderdag 9 mei is het Hemelvaart. De publieksbalie in Terneuzen is op deze dag gesloten.

 • Dodenherdenking in Terneuzen

  01 mei 2024

  Op zaterdag 4 mei is het Dodenherdenking. We herdenken dan de slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog en de getroffenen in andere oorlogssituaties en vredesoperaties. In Terneuzen herdenken we voor het eerst op de nieuwe locatie van het oorlogsmonument: op het midden van het Noordzeesluizencomplex.

 • 11 mei Nationale Molendag

  01 mei 2024

  Op zaterdag 11 mei is het Nationale Molendag. Komt u onze molens bezoeken?

 • Wijziging inzamelen afval Sas van Gent

  30 april 2024

  Op woensdag 1 mei is het Meimarkt in Sas van Gent. In het gebied waar de Meimarkt plaatsvindt, wordt het huisvuil ingezameld op donderdag 2 mei.

 • Rondleiding stadhuis tijdens Terneuzen Speelstad

  24 april 2024

  Op vrijdag 10 mei kunnen alle kinderen gratis spelen in het centrum van Terneuzen tijdens Terneuzen Speelstad. Van 11.00 tot 17.00 uur is er verdeeld over drie pleinen van alles te beleven. Een bezoekje aan het stadhuis is ook een van de activiteiten.

 • Programma’s Dodenherdenking

  24 april 2024

  Volgende week zaterdag 4 mei is het Dodenherdenking. In verschillende kernen herdenken we dan de oorlogsslachtoffers.

 • Gezonde Buurt Lievenspolder-West

  24 april 2024

  In de buurt Lievenspolder-West in Terneuzen zetten we stappen om tot een gezonde buurt te komen. In januari organiseerden we een buurtwandeling. Alle buurtbewoners konden hun mening geven op het gebied van ontmoeten, spelen, bewegen en vergroenen.

 • Inloopspreekuur Grensinfopunt Scheldemond

  24 april 2024

  We zijn buren, maar veel dingen zijn anders geregeld in België dan in Nederland. Heeft u vragen over werken, wonen of studeren over de grens? Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen en Grensinfopunt Scheldemond helpen u graag verder.

 • Zorg voor visdiefjes in Terneuzen, samenwerken aan oplossingen

  17 april 2024

  Het broedseizoen van de visdiefjes, een beschermde vogelsoort, begint weer. Ze arriveren half april en broeden van begin mei tot eind juli. Visdiefjes kunnen voor overlast zorgen, maar ze horen bij een stad als Terneuzen aan de Westerschelde. De Provincie Zeeland, Rijkswaterstaat en de gemeente Terneuzen werken samen om het leefgebied van de visdief te verbeteren en daarmee de overlast in het centrum van Terneuzen te verminderen.

 • Koningsdagprogramma’s bekend

  17 april 2024

  De programma’s voor Koningsdag in de gemeente Terneuzen zijn bekend. Er wordt weer van alles georganiseerd.

 • Voorgenomen besluit Handelspoort 1 als regionale opvanglocatie voor asielzoekers

  15 april 2024

  Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) verzoekt om in het voormalig Neckermann-gebouw aan de Handelspoort een regionale opvanglocatie te realiseren. De asielopvang in Nederland staat nog steeds onder grote druk. Er zijn niet genoeg opvangplekken voor asielzoekers. Daarom heeft het college het voorgenomen besluit genomen om voor tien jaar mee te werken aan dit verzoek. Dit ligt op 11 juni voor aan de gemeenteraad. Daarna neemt het college een besluit.

 • Ontdek alles over de Europese verkiezingen tijdens 'Vraag het aan Ursula'

  15 april 2024

  Op 6 juni vinden de Europese verkiezingen plaats. Dan mogen veel jongeren voor het eerst naar de stembus, maar waarom zouden ze dit doen? Om jongeren tussen de 16 en 25 jaar uit de grensregio’s te informeren, te enthousiasmeren en (vooral) te Europeaniseren, organiseren gemeente Terneuzen en OnbegrensdZeeuwsVlaanderen in samenwerking met Vlaamse partners het evenement ‘Vraag het aan Ursula’.

 • Doe mee met de Nationale Bijentelling!

  10 april 2024

  In Nederland komen 360 bijensoorten voor. Ruim de helft daarvan is bedreigd. Hoe meer we over bijen weten, hoe beter we de bij kunnen helpen. Doe daarom mee met de Nationale Bijentelling.

 • Geef de broedresultaten in uw nestkast door

  10 april 2024

  Het is lente en de koolmeesjes beginnen weer te broeden. Heeft u meegedaan met het nestkastenproject voor koolmezen van de gemeente Terneuzen?

 • Uitnodiging ontwerpworkshop voedselbos Sluiskil

  10 april 2024

  Rotary Nederland, Jos Willemsen landschapsproducties en de gemeente Terneuzen nodigen u uit om op dinsdag 7 mei samen een ontwerp te maken voor het voedselbos in Sluiskil.

 • Het PFAS-loket van GGD Zeeland

  05 april 2024

  PFAS is een verzamelnaam voor een groep chemische stoffen die door de mens zijn gemaakt. Ze zijn onder andere water-, vet- en vuilafstotend. Dat komt goed van pas in verschillende producten, zoals verpakkingsmaterialen van voedsel, blusschuim, antiaanbaklagen van pannen, kleding, textiel en verzorgingsproducten. PFAS worden ook gebruikt in de industrie.

 • Woonruimte voor statushouders op Markt 15 Axel

  03 april 2024

  Het college heeft besloten om vanaf 15 april woonruimte te bieden aan statushouders. Het gaat om zestien mensen die in Nederland mogen blijven. Zij krijgen een plek in voormalig hotel Het Wapen van Zeeland. Hier kunnen zij inburgeren en meedoen aan onze samenleving.

 • Woonruimte voor alleenstaande, jonge statushouders in Van Steenbergenlaan Terneuzen

  03 april 2024

  Het college heeft besloten om vanaf 1 juni woonruimte te bieden aan alleenstaande, jonge statushouders. Het gaat om twintig jongeren tussen de 15 en 21 jaar die in Nederland mogen blijven. Zij krijgen een plek in een van de woningen van Prokino Zorg aan de Van Steenbergenlaan in Terneuzen. Hier kunnen zij inburgeren en meedoen aan onze samenleving.

 • Basketbaltoernooi Terneuzen

  03 april 2024

  De 3x3NL Tour, het officiële Nederlands Kampioenschap 3x3 basketbal, vindt ook dit jaar weer plaats door heel Nederland. Op diverse plaatsen worden toernooien georganiseerd die toegankelijk zijn voor basketballiefhebbers van alle niveaus.

 • Open Monumentendag 2024: is uw monument geopend?

  03 april 2024

  In het weekend van 14 en 15 september is het weer zo ver! Monumenten stellen hun deuren open voor publiek tijdens Open Monumentendag. Dit weekend trekt jaarlijks meer dan één miljoen geïnteresseerden naar monumenten door het hele land. Ook in Zeeuws-Vlaanderen valt genoeg te zien en te beleven. De gemeenten Hulst, Sluis en Terneuzen brengen gezamenlijk een brochure uit om alle deelnemende monumenten onder de aandacht te brengen van bewoners en bezoekers. U bent van harte welkom om een kijkje te nemen of om uw monument aan te melden.

 • Verlengen Laan van Othene in volle gang

  02 april 2024

  Aannemingsbedrijf BAM Infra is druk bezig met het verlengen van de Laan van Othene en de aanleg van de rotonde op de N290. Het verlengen van de Laan van Othene is in opdracht van gemeente Terneuzen, de aanleg van de rotonde in opdracht van provincie Zeeland. Het werk is naar verwachting eind oktober 2024 klaar.