Gedenkbos

Het gedenkbos is een plaats waar mensen hun overleden dierbare kunnen herinneren en gedenken. Door het planten van een gedenkboom maken nabestaanden hun eigen persoonlijke gedenkplaats. Het daadwerkelijk aanplanten van de boom doet, indien gewenst tijdens een ceremonie, een medewerker van de gemeente.

Bij het planten van de boom bieden we ook de mogelijkheid de as van de overledene in het plantgat uit te strooien of bij te zetten. Daarnaast is het mogelijk om een persoonlijke tekst te plaatsen. De gemeente stelt hiervoor een gedenkteken beschikbaar in de vorm van een paaltje. In verband met het natuurlijke karakter van de omgeving mogen andere persoonlijke uitingsvormen niet (bloemen, kaarsen, knuffeldieren etc.).

Waar ligt het gedenkbos?

U vindt het gedenkbos in Hoek. Het ligt tussen de Voorste kreek en het Toorenbos (Lovenpolderstraat, Hoek). De GPS coördinaten zijn: 51.315364, 3.782644.

Kosten

De kosten voor een gedenkboom zijn € 500,00. De aanschaf en het planten van de boom, het gedenkbordje, het onderhoud (10 jaar lang) en de administratiekosten zijn bij dit bedrag inbegrepen.

Meer informatie of een aanvraag doen

Wil u meer informatie of gelijk een gedenkboom aanvragen? Vul dan het contactformulier in.