Bijzondere bijstand

Bijzondere bijstand is een uitkering waarmee u extra en bijzondere kosten kunt betalen. We kijken hierbij naar uw persoonlijke omstandigheden en financiele situatie.

Hoe kan ik bijzondere bijstand aanvragen?

Om bijzondere bijstand te kunnen aanvragen moet u voldoen aan een aantal voorwaarden. Als u hieraan voldoet, kunt u via de knop 'Bijzondere bijstand aanvragen' het formulier downloaden en daarna printen.

Heeft u geen bijstandsuitkering bij de gemeente Terneuzen? Vul dan ook het Inlichtingenformulier in. Via de knop 'Inlichtingenformulier' kunt u dit formulier downloaden en daarna printen.
 

Bijzondere bijstand aanvragen
 

Inlichtingenformulier
 

Hoe kan ik het meedoen-budget aanvragen?

Het is belangrijk dat iedereen mee kan doen in de maatschappij. Heeft u een inkomen op bijstandsniveau of net daarboven? Dan kunt u € 100,- per gezinslid krijgen. Dit kan een keer per jaar. U moet wel voldoen aan de voorwaarden. En u moet achteraf aan ons kunnen bewijzen waar u die € 100,- aan heeft uitgegeven. Het geld is bedoeld voor dingen zoals:

  • een fiets;
  • een bezoekje aan het theater of de film;
  • kleding;
  • een bezoek aan een museum of pretpark.

Gebruik de knop 'Bijzondere bijstand aanvragen' om het aanvraagformulier te downloaden en daarna te printen. Kruis op het formulier bij vraag 3 aan: meedoen budget.

Heeft u geen bijstandsuitkering bij de gemeente Terneuzen? Vul dan ook het Inlichtingenformulier in. U kunt  via de knop 'Inlichtingenformulier' het formulier downloaden en daarna printen.

Hoe kan ik individuele inkomenstoeslag aanvragen?

Als u drie jaar lang een laag inkomen heeft gehad, kunt u een individuele inkomenstoeslag aanvragen. Voorwaarde is dat u een laag inkomen heeft, dat niet hoger is dan 110% van de voor u geldende bijstandsnorm. De toeslag bedraagt:

  • € 350,00 als u alleenstaand bent;
  • € 450,00 als u alleenstaande ouder bent;
  • € 500,00 als u gehuwd bent.

Gebruik de knop 'Bijzondere bijstand aanvragen' om het aanvraagformulier te downloaden en daarna te printen. Kruis bij vraag 3 aan: individuele inkomenstoeslag.
Heeft u geen bijstandsuitkering bij de gemeente Terneuzen? Vul dan ook het Inlichtingenformulier in. U kunt via de knop 'Inlichtingenformulier' het formulier downloaden en daarna printen.

Leergeld: extra hulp voor een gezin

Heeft u als gezin een bijstandsuitkering bij de gemeente Terneuzen? Of heeft u een inkomen op bijstandsniveau of net daarboven? Neem dan contact op met Leergeld Zeeuws-Vlaanderen.

Leergeld is een landelijke organisatie die hulp biedt aan gezinnen met een inkomen op bijstandsniveau. Leergeld zorgt dat kinderen in deze gezinnen mee kunnen op schoolreis, gaan sporten of op muziekles. Leergeld kan een (tweedehands) fiets of computer regelen als uw kind die niet heeft. Het is ook mogelijk om deel te nemen aan het jeugdsportfonds of jeugdcultuurfonds via Leergeld. Meer algemene informatie over Leergeld kunt u vinden op www.leergeld.nl

Bijstandsuitkering

Als u niet genoeg geld heeft om dagelijks van te leven, kunt u recht hebben op een bijstandsuitkering. Lees er meer over op de pagina Bijstandsuitkering.