Kinderopvang, peuterspeelzaalwerk en voorschoolse educatie

Zoekt u een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang, een gastouder of gastouderbureau? U vindt alle geregistreerde kinderopvanginstellingen in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen. Alleen met opvang uit dit register, komt u in aanmerking voor een bijdrage in de kosten voor kinderopvang.

Wilt u weten of u recht heeft op kinderopvangtoeslag? Op de website van de Belastingdienst  vindt u de voorwaarden waaraan u moet voldoen. Ook vindt u hier meer informatie. Zoals hoeveel toeslag u kunt krijgen en hoe u toeslag kan aanvragen.

Peuterspeelzaalwerk en voorschoolse educatie

Er zijn verschillende kinderopvangorganisaties die het peuterspeelzaalwerk uitvoeren:

U vindt alle locaties in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen.

Alle peutergroepen in onze gemeente bieden voorschoolse educatie (VVE). Een VVE-programma stimuleert spelenderwijs de ontwikkeling van kinderen. Alle ontwikkelingsgebieden komen aan bod: taal, denken, lichamelijke ontwikkeling en sociaal-emotionele ontwikkeling.

De gemeente Terneuzen vindt dat iedere peuter voor een redelijk tarief moet kunnen profiteren van het peuterspeelzaalwerk en voorschoolse educatie. Heeft u geen recht op kinderopvangtoeslag? Dan kunt u bij deze organisaties toch tegen een lager tarief gebruik maken van peuterspeelzaalwerk. Uw kind kan twee keer in de week naar de peuterspeelzaal. Het tarief is vaak inkomensafhankelijk. U kunt bij de locatie van uw keuze een berekening laten maken van de precieze kosten.