Kinderopvang, peuteropvang en voorschoolse educatie

Zoekt u een kinderdagverblijf, peuteropvang, buitenschoolse opvang, een gastouder of gastouderbureau? U vindt alle geregistreerde kinderopvanginstellingen in het Landelijk Register Kinderopvang. Alleen met opvang uit dit register, komt u in aanmerking voor een bijdrage in de kosten voor kinderopvang.

Wilt u weten of u recht heeft op kinderopvangtoeslag? Op de website van de Belastingdienst vindt u de voorwaarden waaraan u moet voldoen. Ook vindt u hier meer informatie. Zoals hoeveel toeslag u kunt krijgen en hoe u toeslag kan aanvragen.

Peuteropvang en voorschoolse educatie

Er zijn verschillende kinderopvangorganisaties die peuteropvang verzorgen:

U vindt alle locaties in het Landelijk Register Kinderopvang.Voor een overzicht van alle voorzieningen voor opvang en onderwijs in onze regio verwijzen wij u naar de website Kind in Zeeuws-Vlaanderen

Alle peutergroepen in onze gemeente bieden voorschoolse educatie (VVE). Een VVE-programma stimuleert spelenderwijs de ontwikkeling van kinderen. Alle ontwikkelingsgebieden komen aan bod: taal, denken, lichamelijke ontwikkeling en sociaal-emotionele ontwikkeling.

De gemeente Terneuzen vindt dat iedere peuter voor een redelijk tarief moet kunnen profiteren van peuteropvang en voorschoolse educatie. Heeft u geen recht op kinderopvangtoeslag? Dan kunt u bij deze organisaties toch tegen een lager tarief gebruik maken van peuteropvang. Uw kind kan twee keer in de week naar de peuteropvang. Het tarief is vaak inkomensafhankelijk. U kunt bij de locatie van uw keuze een berekening laten maken van de precieze kosten.